Ali Koç: ’Yüreğiniz varsa TFF olarak savcılarla bize soruşturma başlatın’




Tarih: 12 Mart 2022 Cumartesi 00:32


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendilerine karşı yaptığı açıklamalarla ilgili, "Yüreğiniz varsa TFF olarak savcılarla bize soruşturma başlatın" dedi. Koç, Trabzonspor maçı hakemi Zorbay Küçük’ün de öfke kontrol konusunda zaafları olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ülker Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlediği basın toplantısında gündemle alakalı açıklamalarda bulundu. Endişeli olduklarını daha önce söylediklerini ifade eden Koç, haklı da çıktıklarını vurgulayarak, “8 Mart Salı günü TFF'nin aldığı karar, ülke futbolunu karman çorman bir hale getirmiştir. Ne kadar endişeli olduğumuzu paylaşmakta üzülerek haklı olduğumuzu görüyoruz. Türk futbolundaki garipliklerle ilgili çok malzeme var. Futbol kargaşa, kaos, kayırma, adaletsizlik, belirsizlik, güvensizlik, yoğun dedikodu ve lobilerle bağdaşmış durumda. Kazanan için her yolun mübah sayılabileceği futbol kalitesini, her geçen gün kan kaybeden ve vasatlığın normale dönüştüğü bir konuma hepimiz el birliğiyle getirdik. İstikrarlı bir şekilde geriye saran bir sistemin içindeyiz. Futbol bugün birleştiricilikten uzak ve toplumu ayrıştırmaya hizmet eden bir durumdadır. Fenerbahçe, yıllardır bu sistemin en büyük mağdurlarındandır. Bu bağlamda duruşumuzda ve söylemlerimizde şaşma olmamıştır. Er ya da geç bizim gibi düşünenlerin düşünceleri galip gelecektir. Türk futbolunun paydaşlarının çoğunun bizlerle aynı noktaya gelmesi, artık sistemin aktörlerini sorguluyor konumda olması da gelecek için umut vericidir. Bu sistem ve futbolu yönetenlerin kalitesi devam ettiği sürece baş aşağı gitmekten başka alternatifimiz yoktur. İçinde bulduğumuz durumun ciddiyetiyle yüzleşmezsek bu sorunların içinden çıkamayız“ dedi.

“Geçen sezon Fenerbahçe'nin 12-15 puanı gasp edildi“

Fenerbahçe'nin istikrarlı ve sistematik şekilde bu yozlaşmış sistemin hedefi olarak yıllardır pek çok kez şampiyonluk yarışında, bazen de son maçlarda darbe aldığını söyleyen Ali Koç, “Bunun en yakın örneği geçen sezon. Hakem faciaları nedeniyle, herkesin kabul ettiği gibi 12-15 puanımız gasp edildi. Ben gri pozisyonlardan değil açık ve net pozisyonlardan bahsediyorum. Grilere girersek rakam yükseliyor. O dönemde ulusal bir kanalda program yapan birisi defalarca Fenerbahçe'ye karşı bir tutumun olduğunu söyledi. Hakem camiasından birileri de 'Ne olursa olsun Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar' dedi. TFF'den ve MHK'den bu iddialara dair soruşturma ya da basit bir açıklama gelmedi. Sorumlu, adil ve her kulübe eşit mesafede olması gereken federasyonun, böyle bir iddiada, ilgili kurumları harekete geçirerek gereken adımları atması gerekirdi. Adeta 3 maymunu oynadılar“ ifadelerini kullandı.


Etiket:


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA