Mersin İŞKUR,Meslek Tanıtım Günü gerçekleştirdi




Tarih: 17 Mart 2022 Perşembe 16:21


Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Toroslar Anadolu Lisesinde “Meslek Tanıtım Günü” düzenlendi.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlunun talimatlarıyla gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşma yapan Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Yardımcısı Ercan Gön İŞKUR hizmetleri hakkında bilgi vererek İŞKUR’un iş arayana, işverene ve öğrenciye hizmet verdiğini, meslek seçme aşamasında olan gençlere yardımcı olmak, yol göstermek amacıyla meslek tanıtım günleri düzenlediklerini insan hayatının en önemli kararlarından birisinin meslek ya da iş seçimi olduğunu, mesleğinde kariyer yapmış mesleğin ustaları tarafından meslekler hakkında gençlere bilgi verileceğini meslek tanıtım etkinliğinin kariyer planlaması yapacak olan gençlere faydalı olmasını ümit ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.Meslek tanıtım günleri kapsamında öğrencilere yanlış meslek seçiminin bireye ve topluma olumsuz etkilerinin önlenmesi, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün faaliyetlerinin gençler tarafından bilinirliğinin artırılması konularında bilgiler verilerek BaibarsMekatronik ve Havacılık firma yetkilisi Makine Mühendisi İsmail Geyik, Şişecam firma yetkilisi Kimya Mühendisi Muzaffer Turan, Drone Pilotu Samet Solunoğlu, Eczacı Pınar Unvan, Medical Park Tarsus hastanesinden Uzm. Klinik Psikolog Meriç Mavi, Erkan Kiraz Mimarlık ve Restorasyon ofisinden Mimar Erkan Kiraz, Medical Park Tarsus hastanesinden Fizyoterapist Fatma Yücel, Arnios Teknoloji firmasından Bilgisayar Mühendisi Mobil Yazılım Uzmanı Okan Kurtuluş tarafından mesleklerin tanıtımı yapıldı.Mesleğinde kariyer yapmış mesleğin ileri gelenleri tarafından mesleklerin tanıtımının yapıldığı etkinlikte Mesleklerin çalışma ortamı koşulları, zorlukları, fırsatları, ne kadar ücret elde edilebileceği hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte İş ve Meslek Danışmanı Beril Alyamaç tarafından Meslek Seçimine Destek sunumu yapıldı.(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA