Akdeniz Belediyesi ‘Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği’ açılışını yaptı




Tarih: 20 Nisan 2022 Çarşamba 17:29


Akdeniz Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği, Akdeniz Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğinde açıldı. Açılış konuşmasında Gültak, Mersin’de hayvan hakları için ciddi bir çalışma olmadığını belirterek, hayvan barınaklarının olmadığını, sıkıntılarının olduğunu gözlemlediklerini ve bu konuda çalışmalar için yola koyulduklarına dikkat çekti.

Haber- Behzat Ö.Beyazlar

 

Akdeniz Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) iş birliğinde Millet Bahçesi Sahil Etabı’nda açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve birçok gönüllü hayvansever vatandaş katıldı. Açılış konuşmasını yapan Klinik Sorumlusu ve gönüllü hayvansever Sevil Kumaş, bütün hayvanseverlerin hayalini kurduğu bir klinik olduğuna dikkat çekti. Gültak ise; her türlü şiddete karşı olduklarını ifade ederek hayvanların birçok insandan sadık olduğunu belirtti.

 

KUMAŞ: “ÖNCELLİKLE BAŞKANIMA VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Birçok hayvanseverin de hayali olan bir klinik olduğunu ifade eden gönüllü hayvansever Sevil Kumaş, “Gönül isterdi ki kısırlaştırmayalım ama öyle bir dünyada yaşıyoruz ki; çok vicdansız insanlar var. Diyoruz ki bizde; ‘bari kısırlaştıralım da daha azı zarar görsün.’ Daha rahat beslemek adına bunu yapmalıyız. Çok yoruldum ama hayallerim gerçekleşti. Şu an konuşuyorum ama içim ağlıyor. Öncellikle başkanıma verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben tek başıma bir şey yapamam, birlikte yapıyoruz ve her zaman da birlikte yapmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

 

GÜLTAK: “İNSANLARIN SOKAĞA ÇIKMADIĞI DÖNEMDE ÇOK İŞLER YAPTIK”

Açılış programında Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise, çocukluğunda da kedi ve köpek sahiplendiğine dikkat çekerek, şu anda da evlerinde 6-7 yaşında kedisinin olduğunu söyledi. Hayvan şiddeti ve diğer her türlü şiddete karşı olduğunu belirten Gültak, “İnanın ki, kendinize dost olarak edindiğiniz birçok insandan daha vefakarlar. Birçok arkadaşınız sizleri zor durumda bırakır ama onlar bırakmaz. Dolayısıyla geldiğimiz günden beri maalesef ki Mersin’de ciddi bir çalışma olmadığını gördük. Ciddi barınak yok, ciddi çalışmalar yok, sokak hayvanlarında sıkıntılar var. Bununla ilgili çalışmalar yapmak için yola koyulduk. Sevil Hanımla tanıştık ve kendisine hayvanlarla ilgili olarak Mersin’de ne projesi varsa yapmasını istedik ve bizde gücümüzün yettiği kadar destek vereceğimizi söyledik. Özellikle pandemi döneminde, insanların sokağa çıkmadığı dönemde çok işler yaptık. Mamaların dağıtımından, barınaklardan farkındalık yaratan birçok çalışma yaptık” dedi.

 

“AKDENİZ BELEDİYESİ OLARAK FARKINDALIK YARATTIĞIMIZA İNANIYORUM”

Yakalanan bütün hayvanları küpeleyeceklerini ifade eden Gültak, böylelikle o hayvanların sicili ve nüfus kağıdının belli olacağını belirterek “Millet Bahçesi de tam onların gezeceği, onların oynayacağı, sizlerinde hayvanları gezdireceği Türkiye’nin en değerli bahçelerinden biri konumunda. Yaklaşık 100 dönüm burası, 24 dönüm yıkılan stadyumun orada ve yakında da inşallah 25 dönüm civarında da kışlanın yanındaki araziyi de güzel bir bahçe yaparız. Dolayısıyla Mersin yeşil alan sıkıntısı vardı ve Akdeniz Belediyesi olarak, o sıkıntıyı da halletmiş olacağız. Bu tesisler buraya çok güzel yakıştı. Arka tarafı da güzel olmuş, hayvanlarımızın rahat edeceği bir yer ve inşallah oradaki sayı da gittikçe artacaktır. Bir diğer güzel yanı da; burası büyük bir Millet Bahçesi olduğu için hem hayvanseverler hem de anneler çocuklarıyla geldikleri zaman burada diğer hayvanları da görecekler. Burada denizi, doğayı da görecekler ve böylece farklı bir ortam da yaratmış oluyor klinikliğin yanında. Biz de belediye olarak her türlü desteği sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Her türlü hayvan haklarından yanayız. Sahiplemeden tutun, tedavisine, cerrahi müdahalesinden mama ve diğer yardımlarda gönüllü olarak Akdeniz Belediyesi olarak farkındalık yarattığımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA