Mersin Divan Oteli, yeni projelere odaklandı




Tarih: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 15:47


Marka değeri ile Mersin’in çıtasını üst seviyelere taşıyan Divan Mersin, yeni projeleri ile inovasyon ışığında 2022 yılına giriş yaptı. Divan Mersin’in ileriye dönük projelerini anlatan Mersin Divan Otel Genel Müdürü Berati Tuncer, “Şu an otelimiz, markamız, tüm misafirlerimiz, çalışanlarımız ve ayrıca şehrimiz için gelişim unsuru olacak, anlam yaratacak ve hizmet kalitesini en üst seviyeye taşıyacak projeler ve çalışmalara odaklanmış durumdayız” dedi.

Haber- Behzat Ö. Beyazlar

Divan Otelin görev ve sorumluluklarını üstlenen Mersin Divan Otel Genel Müdürü Berati Tuncer, çalışma hayatındaki süreci ve Divan Mersin’in ileriye dönük projelerini gazetecilere anlattı. Projelerinden bahseden Tuncer, iş hayatına yeni başlayan gençlere de tavsiyelerde bulundu. Kısaca kendi hayatında da bahseden Tuncer, birçok yerde görevler aldığını belirterek, eylül 2021 itibariyle Divan Mersin ailesine katıldığını söyledi. Tuncer, eğitim hayatından bahsederek, “Mersin Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunuyum. 1998 yılından bu yana, sektörde önde gelen yerli ve uluslararası zincir otellerde, gerek yurtiçi ve yurtdışında, farklı görevlerde bulundum. 10 yıldan fazla süredir devam ettirdiğim farklı zincir ve şehirlerde Genel Müdürlük görevine, Eylül 2021 itibariyle Divan Mersin ailesine katılarak, doğup büyüdüğüm şehirdeki bu harika otelin Genel Müdürlüğünü yapma şansına sahip oldum. Daha önce Accor grubuna bağlı Mercure İstanbul Otel Genel Müdürlüğü, öncesinde Crowne Plaza Old City İstanbul Otel Genel Müdürlüğü, Novotel – İbis Otel Konya Genel Müdürlükleri, Dedeman Şanlıurfa Otel Genel Müdürlüğü, Anemon Konya Otel Genel Müdürlüğü görevlerini yerine getirdim” ifadelerini kullandı.

“HENÜZ 17 YAŞINDAYKEN ÇALIŞMAYA BAŞLADIM”

İş hayatına ne zaman nasıl başladığını anlatan Tuncer, “Öncelikle istediğim ve gerçekten ait hissettiğim bir bölümü kazandım ve idealleri olan birisi olarak, üniversiteyi bitirince iyi bir yönetici olmayı hedeflemiştim. Tabi iyi bir yönetici olmak için öncelikle iyi bir sosyal iletişime ilave olarak, farklı departmanlarda iyi tecrübe sahibi olmanız gerekmekle birlikte, yüksek sistem hakimiyeti ve liderliği gerekli olduğunun farkındaydım. Bu sebeple, üniversiteyi kazandığım 1998 yılında henüz 17 yaşındayken çalışmaya başladım. Gündüzleri okula giderken, akşamları da çalışmaya başladım ve neredeyse tüm üniversite yaşamımı çalışarak geçirdim. Bizim sektörümüzde çok önemli olan, erken evrede çalışmaya başlamanın faydasını oldukça fazla şekilde gördüm. Zira aldığınız teorik bilgileri hemen uygulamada görme şansım oldu. Tabi kişisel gelişiminiz için ayırmanız gereken ciddi bir süre ve kazanmanız gereken çokça donanım var. Bunları da yurtiçi ve dışı kaynaklara ciddi zaman ayırarak edinmeye çabaladım” dedi. Ailesinin iş hayatını katkısı olduğunu ifade eden Tuncer, “Elbette ailemin katkısı oldu. Ailem öncelikle kendi hayatımın sorumluluğunu erken şekilde kendi elime aldığım periyotta, sürekli arkamda durdu. Çalışma hayatında doğru ve öz yönlendirmelere ve doğru fikirlere ihtiyacınız oluyor. Bu durumlarda onların fedakarlıkları ve yönlendirmelerine çok şey borçluyum” diye belirtti.

“EN ÜST SEVİYEYE TAŞIYACAK PROJELER VE ÇALIŞMALARA ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ”

Şirketin mevcut yatırımları ve gelecek hedeflerinin neler olduğunu belirten Tuncer, “Şu an otelimiz, markamız, tüm misafirlerimiz, çalışanlarımız ve ayrıca şehrimiz için gelişim unsuru olacak, anlam yaratacak ve hizmet kalitesini en üst seviyeye taşıyacak projeler ve çalışmalara odaklanmış durumdayız. Öncelikle 2022 için özel bir vizyon planı oluşturduk ve bu plan dahilinde artık yavaş yavaş yenilikleri otelimizde görmeye hep birlikte başlayacağız. Bu projeler bizi çok heyecanlandıran projeler. Öncelikle hemen yapılabilecek yenilikleri vakit kaybetmeden devreye almaya başladık. Bunlar dışında, servis geliştirmelerimiz de olmaya başladı. Mesela otelimiz muhteşem bir deniz manzarasına sahip ve bu manzara sabah güneşin doğuşundan batışına kadar muhteşem anlar yaratıyor. Bu sebeple kahvaltı servisimizi Roof 14 Restaurantımıza taşıdık. Böylelikle misafirlerimiz harika bir konaklama ve eşsiz bir manzarada kahvaltı yapma şansına sahip oldu. Şimdilik yine, servis içeriklerine ilave olarak, üst seviyeye çıkarak, düğün organizasyonlarımızda çiftlerin oteldeki asistanları olacak. Nedime Hizmetimizi ve tek görevi kral dairesinde konaklayacak olan misafirlerimizin konaklaması süresince, kişisel asistanlığını yapmak olan, Butler hizmetlerimizi geliştirdik. Yani artık kral dairesinde konaklayan misafirlerimizin kendisiyle ilgilenecek özel bir asistanı olmuş olacak. Otelimizde aynı zamanda bazı odalarımızda ürün geliştirme olarak, teraslı odalarımızla ilgili özel bir çalışma yapıyoruz. Artık talep eden misafirlerimize, geniş teraslı oda imkanı yaratmış olacağız. Misafirlerimiz teraslarında otururken, deniz manzarası eşliğinde dinlenme, yemek alma gibi imkana kavuşmuş olacak.

Yukarıda örneklerini gördüğümüz gibi, çalışma alanlarımızı ve fırsatları ayrı ayrı belirledik ve bunların hepsiyle ilgili farklı çalışmalarımız oldu. Bildiğiniz gibi, Roof 14 restaurantımız şehrimiz için özel bir konumda. Restaurantımızla ilgili de keyifli çalışmalarımız olacak. Bu değerli hizmetimize ilave olacak birçok farklı projelerimiz adım adım gerçekleştirdiğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

“İŞ HAYATINA ERKEN ATILMAK VE İSTİKRARLI ÇALIŞMAK DA ÇOK ÖNEMLİ”

İş hayatına yeni başlayan gençlere de önerilerde bulunan Tuncer, “Hangi işi yaparlarsa yapsınlar, kararlılık, tutku ve çözüm odaklı olmak genelde fark yaratmanın en önemli anahtarı. Ayrıca hayal kurmak ve beklentileri yönetip, ötesine geçmeyi hedeflemek sizi bambaşka birisi haline getirecektir. Hedeflerini ne kadar erken belirlerlerse, yol haritalarını ve yapmaları gereken şeyleri de o kadar erken netleştirmiş olacaklardır. Ulaşmak istedikleri noktada, hangi donanıma sahip olmaları gerekiyorsa, onları adım adım edinmeleri, gelecekte fırsatlar oluştuğunda hazır olmalarına yardım edecektir.

Kişisel gelişim müthiş önemli. Okul bitince eğitim ihtiyacı aslında çok daha geniş bir yelpazede, hedeflerinize göre artıyor. Kişisel gelişim ve donanım kazanmak o yüzden önemli. Gidilecek yolu ve gelinecek konumu belirleyen istekli olmanın dışında donanımlar belirleyecektir ve her isim aslında bir markadır ve herkes kendi markasını yönetir. İş hayatına girmeyi beklemeden herkes kendisine yatırım yapmalı. İş hayatına erken atılmak ve istikrarlı çalışmak da çok önemli. Çalışma hayatında erken yola çıkmanın, farklı şeyler denemenin ve tecrübe etmenin ileriki yaşamlarında büyük katkıları olacağını iletmek isterim. Bazı insanlar işlerin nasıl yapılamayacağını anlatabilir. Önemli olan doğru fikirlerin hayata geçmesi için çözüm üretmektir. Çözüm odaklı olan kazanır” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA