‘Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce (Raffa-Volo) Şampiyonaları’ Dünya’da ilk kez Mersin’de




Tarih: 27 Mayıs 2022 Cuma 14:35


Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) tarafından düzenlenecek olan ‘Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce (Raffa-Volo) Şampiyonaları’ Dünya’da ilk kez Mersin’in ev sahipliğinde yapılacak.

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) 2022 faaliyet programında yer alan ve 30 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında dünya geneli yaklaşık 40 takımdan 300’e yakın sporcunun katılımıyla Dünya’da ilk kez Mersin’in ev sahipliğinde yapılacak olan ‘Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce (Raffa-Volo) Şampiyonaları’ hazırlıkları başladı.20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen 17'nci Akdeniz Oyunları ile Mersin'e kazandırılan 11 yeni tesisten birisi olan Toroslar Bocce Tesisi uluslararası organizasyonlar ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Akdeniz oyunlarından sonra 28-29 Eylül 2014 tarihleri arasında Avrupa Kadınlar Petank Şampiyonası, 2-9 Kasım 2019 tarihleri arasında Dünya Kadınlar ve Erkekler Volo Şampiyonası’ndan sonra, 30 Ekim-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce (Raffa-Volo) Şampiyonalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Toroslar Belediyesi tarafından Dünya’da ilk kez Mersin Toroslar Bocce Spor Tesisi’nde gerçekleştirilecek olan ‘Dünya Tekler-Karışık Çiftler Bocce (Raffa-Volo) Şampiyonaları” hazırlık çalışmaları için ilimize gelen Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile birlikte bu önemli organizasyonun yapılacağı tesiste yapılan hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.

Yapılan incelemelerin ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, şunları kaydetti; “Bu yıl ekim ayının son haftasında başlayıp kasım ayının ilk haftasında devam edecek çok önemli ve büyük bir organizasyona Mersin Toroslar Bocce sahamızda ev sahipliği yapacağız. Bu şampiyona Bocce’nin iki uluslararası sisteminin bir arada Dünya şampiyonasının yapıldığı ilk organizasyon olarak Dünya Bocce tarihine de geçecek. İnşallah Dünya büyük erkekler Volo şampiyonası ve Dünya büyük erkekler-kadınlar Raffa şampiyonasını bir arada bu tesiste organize edeceğiz. Bu amaçla şuanda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ökkeş Demir ile birlikte tesiste incelemelerde bulunuyoruz. Tesisin alt yapı sorunlarını inceledik ve eksiklerimizi en kısa sürede gidereceğiz. İnşallah Dünya’nın dört bir yanından kıta kotalarını almış 40’a yakın takımdan yaklaşık 300’e yakın sporcu bu dönemde, bu tesiste dünya şampiyonasında mücadele edecekler. Özellikle salgın döneminde de ciddi bir kesintiye uğradığı için organizasyonun büyük bir teveccüh göreceğini ve dünyanın her yerinden gelecek izleyiciler tarafından da yakından takip edileceğini ümit ediyoruz. Tabi organizasyonun bir diğer önemli özelliği daha olacak. Dünya Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) genel kurulu organizasyonuna da burada ev sahipliği yapacağız. Bende şahsen bu organizasyonda tekrar bir 4 yıl başkanlık için vize almak üzere aday olacağım. İnşallah Mersin’de bir 4 yıl daha vize alarak Uluslararası Bocce Konfederasyonu başkanlığı görevimi de sürdürmek istiyorum. Bu münasebetle organizasyon her iki yönüyle de bizim için büyük bir önem taşıyor. Şimdiden hazırlıklarımızı yapmak üzere şehirde yetkililerimizle görüşmelere başladık. Hem Toroslar Belediye başkanlığımızın desteğini alacağız, hem de Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile ortak bir organizasyon düzenleyeceğiz. İnşallah ülkemizin yüz akı bir organizasyonla pandemi öncesi yaptığımız organizasyon gibi organizasyon başarısı açısından takdir edilecek bir etkinliği Mersin’de düzenleyeceğiz” dedi. Türkmen, bu önemli organizasyonun yapılacağı Toroslar BocceTesisi’nde yaptıkları incelemelerin ardından, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’e Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) plaketi takdim etti.(Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA