Aktay: “Sandık güvenliğini yüzde yüz gerçekleştireceğiz”




Tarih: 29 Mayıs 2022 Pazar 16:08


CHP Mersin İl Başkanlığı ve CHP Akdeniz İlçe Başkanlığı, seçimde sandık güvenliği için gerekli önlemlerin alınması yönünde toplantı gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Sandık güvenliğini yüzde yüz gerçekleştireceğiz. Bu konuda son derece hazırlıklı ve organizeyiz. Bundan herkes emin olsun. Sahada küçük eksiklerimizi de hızla tamamlamalıyız” dedi.

Haber- Sevcan Akgül

 

CHP Mersin İl Başkanlığı ve CHP Akdeniz İlçe Başkanlığı iş birliği ile Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda sandık güvenliği kapsamında toplantı yapıldı.  Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, seçim zamanında sandık güvenliliği için çok çalışacaklarını belirten CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Gücümüzü biliyoruz, herkes üzerine düşeni yapacak, seçim günü bütün tutanakların doğru ve eksiksiz biçimde hızla ıslak imza toplanmasını sağlayacağız. Onunla ilgili okul bilişim sorumluları da görevleriyle ilgilenecek. Sandık görevleri tam görevini bilince tam hazır olacak, eğitim alacak” ifadelerini kullandı.

 

AKTAY: “SEÇİMDE DÜZEN DEĞİŞECEK, SALTANAT SON BULACAK”

Genel seçimlerin çok önemli olduğunu, seçimle bu düzeni değiştireceklerini ifade eden Adil Aktay, “Değerli arkadaşlar her seçim çok önemlidir. Ama önümüzdeki genel seçimler çok farklı hepimiz bunun bilincindeyiz. Çünkü o seçimde bir düzen değişecek, bir saltanat son bulacak. Elbette bu büyük değişim kolay olmayacak, bunun bilincindeyiz. Tek adam rejimi ve bu rejimin yarattığı çıkar şebekeleri, varlıklarını koruyabilmek için ellerinden geleni yapacaklar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar hiçbir kuvvet halkın iradesinin karşısında varlığını koruyamaz. Onlarda bunun farkında bu yüzden paralarını yurtdışına kaçırmanın telaşındalar. Ülkeyi bir gerilim ve kaos ortamına sokarak seçime gitmenin planları içindeler. Tüm muhalefeti baskı altına almayı, 6’lı masa içinde uyumsuzluk yaratmayı, kamuoyunu korkutup sindirmeyi amaçlıyorlar” diye konuştu.

 

“HUKUKUN VE DEMOKRASİNİN ÇERÇEVESİNDEN ASLA AYRILMAYACAĞIZ”

CHP’li belediyelere baskıların olduğuna dikkat çeken Aktay, yapılan baskılardan karanlık oyunlar gördüğünü belirterek, “İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezada, Cumhuriyet Halk Partili belediyelere uygulanan baskılara SADAT gibi karanlık yapıların öne sürülmesinde hep aynı karanlık oyunu görüyoruz. Ekonomiyi batırdıkları ve hiçbir biçimde toparlamayacakları için seçime giderken halkı korkutmayı deniyorlar. Denemeleri ile kalacaklar çünkü biz korkmayacağız, yılmayacağız. Hiçbirimiz korkmayacak, yılmayacak. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz bu ülkede millet idaresinin üstünde hiçbir iradeyi tanımayacağız. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, iki önemli şey; sağduyumuzu ve cesaretimizi asla kaybetmeyeceğiz. İstedikleri kötülükleri yapsınlar, öfkemizin esiri olmayacağız. Aklın yolundan hukukun ve demokrasinin çerçevesinden asla asla ayrılmayacağız. Seçim günü karşılarında milleti bulacaklar ve halkın idaresi ile tıpış tıpış gidecekler, hepsi gidecek” şeklinde konuştu.

 

“GÖREVİMİZ KURULUŞUN VE KURTULUŞUN PARTİSİ OLMAK”

Adil ve dürüst bir seçim sağlamanın vatandaştan çok Cumhuriyet Halk Partililerin görevi olduğunu ifade eden Aktay, “Adil ve dürüst bir seçim sağlamak vatandaşın idaresine sahip çıkmak herkesten çok bizlerin Cumhuriyet Halk Partililerin görevidir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisi olmak, Cumhuriyet Halk Partili olmak bunu gerektirir, bunu yapacağız. Elbette birlikte hareket ettiğimiz partilerin demokrasi güçlerinin desteğini de alacağız ama Cumhuriyet Halk Partililer asıl sorumluluğu kendimizde kabul edecek ve o bilinçle davranacağız. Seçim günü ve sonrasında dikkat edin, daha önceki seçimlerde hep seçim günü derdik sandıklarda olun diye. Ama bu seçimde; seçim günü ve sonrasında tek tek hepimizi çok görevler bekliyor” dedi.

 

“SEÇİM GÜNÜ VE GECESİ SAĞLIKLI BİR BİÇİMDE HABERLEŞMELİYİZ”

Sandık güvenliği için seçim gününde haberleşmenin önemli olduğuna dikkat çeken Aktay, herkesin iletişim halinde olmasını dile getirerek, “En önemli sorumluluğumuz parti yönetimce verilecek tüm görevlere hazır olmak ve bunları eksiksiz yerine getirmektir. Sandık güvenliğini yüzde yüz gerçekleştireceğiz. Bu konuda son derece hazırlıklı ve organizeyiz. Bundan herkes emin olsun, sahada küçük eksiklerimizi de hızla tamamlamalıyız. Mesela yalnız sandık görevlerimizde değil, Akdeniz İlçesindeki tüm üyelerimizin telefonlarına WhatsApp kurmalarını ve kullanmalarını sağlamalıyız. Mutlak surette sadece sandık görevlilerinin değil, tüm üyelerimiz için bu önemli. Seçim günü ve gecesi sağlıklı bir biçimde ve kolaylıkla haberleşmeliyiz. Bütün üyeler sadece sandık görevliler değil, sandık görevlilerinin seçimle ile ilgili sorumluluk üstlenen herkesin kendi aralarında WhatsApp grupları oluşturduklarından emin olalım” sözlerini kullandı.

 

“VATANDAŞ OLMAKTAN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”

Seçim gününde titizlikle bir çalışma yapacaklarını aktaran Aktay, “Gücümüzü biliyoruz, herkes üzerine düşeni yapacak. Seçim günü bütün tutanakların doğru ve eksiksiz biçimde hızla ıslak imza toplanmasını sağlayacağız. Onunla ilgili okul bilişim sorumluları da görevleriyle ilgilenecek. Sandık görevleri tam görevinin bilince tam hazır olacak eğitim alacak. O konuda hiç kimsenin endişesi olmasın. Sandık güvenliği için bu en kolay bölümü, asıl bundan sonrası bu seçimde tutanaklara sahip olmanın ötesinde bir görevimiz var. Sözde hukuki gerekçelerle, oldu bittilerle seçim sonuçlarını değiştirmeye vatandaşın iradesini yok saymaya kim kalkışırsa hep birlikte onun karşısına dikileceğiz. Hevesleri kursaklarında kalacak. Seçim yasası ile ilgili yaptıkları değişiklikte baktılar ki 31 Mart ve Haziran seçimlerinde sandığa hakim değiller acaba tutanak birleştirilirken ve itiraz aşamasında ne yaparız hesabına girdiler. Bu oyunu birlikte bozacağız, nasıl bozacağız. Vatandaş olmaktan gelen gücümüzü kullanacağız. Demokrasiyi koruyacağız, anayasadan gelen haklarımızı koruyacağız. Hiç kimsenin tek adam hiçbir yapının seçim adaletine gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

 

“HERKESİ GELECEK GÜNLERE İNANDIRMAK ASIL GÖREVİMİZ”

Güçlerini hukuktan, demokrasiden aldıklarını, demokratik kararla güçlerini göstereceklerini ifade eden Aktay, “Bir adım bile hukuk dışına çıkmadan demokratik kararlılığımızı en güçlü bir biçimde göstereceğiz. Bu bir demokratik karar olacak. Milli irade o sandıklardan hilesiz ve şaibesiz bir biçimde çıkacak. Hukuka ve demokrasiye sahip çıkarken genel merkezin ve ittifak partililerinin ortak iradesinin dışına asla çıkmayacağız. Ama o irade bizden ne yapmamızı isterse, onunda gereğini en iyi şekilde yapacağız. Hepimiz bu göreve hazırız. Bu seçimin güvenliği yalnızca seçimle ile ilgili görev almış arkadaşlarının, partililerimizin, sandık görevlilerimizin, okul görevlilerimizin, okul bilişim sorumlularımızın sorumluluğunda değil, yetmez tüm partililerin, tüm vatandaşların sorumluluğundadır. Ülkeyi tek adam rejiminden kurtarmak isteyen herkes kendini bir demokrasi seferberliği içinde kabul etmelidir. Bu bir demokrasi seferberliğidir, bizim görevimiz her bir Cumhuriyet Halk Partilinin görevi herkese umut ve cesaret aşılamak. Herkesi gelecek günlere inandırmak asıl görevimiz bu. O güzel günler gelecek hem de çok yakında, şunun şurasında ne kaldı” şeklinde konuştu.

 

“UMUTLUYUZ, CESURUZ VE AYNI ZAMANDA ÖFKELENMEYECEĞİZ”

Seçim gününde demokrasi nöbeti tutacaklarını, tutulacak o nöbetin yanlışları önleyeceğini belirten Aktay, “Oyunu verdin lütfen okulda kal, o dalga dalga yayılacak ve sandık kurulunu etkiler. Cesaret verir sandık başındaki arkadaşlara, yanlış yapaya yelteneceklerin cesaretine kırar. Bu toplum psikolojisidir, bu sonucu getirir. Bitti sandıklar kapandı, lütfen bütün dediğim tek adam rejiminin değişmesini isteyen kim varsa bütün seçmenler lütfen bir gün ilçe seçim kurulunun önüne biz böyle kötü bir şey yapmaya gitmiyoruz. Anayasadan gelen, vatandaşlıktan gelen hakkımızı korumak amacıyla gidiyoruz. Tek şey söylemek için milletin iradesine sahip çıkın. Tek söyleyeceğimiz şey seçmene verdiğin oya sahip çık. Oy vermek yetmez, sandıkta görevli bırakmak yetmez. Bir gün nöbet tut okulda, bu demokrasi nöbeti. 5’ten sonra sandıklar kapanınca, ıslak imzalar tutanaklar alınınca ikna edin oyuna sahip, milli iradene sahip çık. Okuldan çık adliyenin önüne git ve orada bekle. O bekleyiş birçok yanlışın önleyecektir. Bunu bu bilinçle hepimiz gerçekleştireceğiz. Evet umut ve cesaret, sağduyumuz kaybetmeyelim. Güzel günler çok yakında gelecek. Umutluyuz, cesuruz ve aynı zamanda öfkelenmeyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar, demokrasi çerçevesinden çıkmayacağız. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında bize cumhuriyeti teslim eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayal ettiği gibi bir ülkeyi hep birlikte kuracağız” diye konuştu.

 

GÖKÇEL: “DEMOKRASİ, BARIŞ, HAK, HUKUK, ADALET DİYENLERE ÇOK İŞ DÜŞMEKTE”

Sandık güvenliği çalışmasının önemli olduğunu ifade eden Cengiz Gökçel, bu konuda kendilerine çok iş düştüğünü ifade ederek, “Bu çalışma çok önemli. Eğer bir ülkede şarkılar susturuluyorsa, eğer bir ülkede öğrenciler yurt bulamıyorsa, eğer bir ülkede eşit eğitim hakkı yoksa, eğer bir ülkede halkın kaynakları birileri tarafından kendi yandaşlarına ve kendi ailesine hortumla aktarılıyorsa, burada özgürlük, demokrasi, barış, hak, hukuk, adalet diyenlere yani bizlere çok iş düşüyor. Gerçekten bugün ülkenin içinde bulunduğu duruma baktığımızda; bunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hiçbirinin hak etmediğini söylemek de gerekiyor. Bizim vatandaşlarımız, atalarında aldığı topraklarında üretim yapmak ve ülkeyi ekonomik ve sosyal yönden güçlendirmek için üstüne düşeni bugünde yaptı, dünde yaptı, yarın da yapacak. Ama bizim insanlarımızın hakkı olan kaynakları birileri ailesinin sorumlu olduğu vakıflar tarafında Amerikalara kaçırıyorlar. Buna dur diyeceğiz” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE 800 BİN AİLE EVİNİN KİRASINI ÖDEYEMİYOR”

Ülkedeki sistemi eleştiren Gökçel, ülkede insanların barınma haklarının ellerinden alındığını iddia ederek, “Burada aslında utanarak söylüyorum ama Türk aile geleneklerine göre en mahrem yerimiz; evimizdir. Türkiye’de 800 bin aile evinin kirasını ödeyemediği için hiç tanımadığı insanlara evinin bir odasını kiraya vermek zorunda kalıyor. Bunu bu ülkede yaratan, bu durumu yaşatan AKP ve Recep Tayyip Erdoğan ve onun ucube Cumhurbaşkanlığı sistemidir. İnsanların en doğal haklarından birisi de; barınma hakkıdır. Bugün ülkedeki gelir durumuna baktığımızda, çalışanların yüzde 40’ın üzerinde insanlarımız asgari ücret seviyesinde maaş alıyorlar. Ev kiralarına bakıyoruz; en düşük kira yeni sözleşmeyle birlikte 5-6-7 bin lira gibi rakamlara tekamül etmektedir. Bu insanlarımız barınma hakkından nasıl faydalanacaklar. Sosyal bir devlet isek; o zaman sosyal devlet ilkesiyle birlikte insanların barınma haklarını ellerinden alamazsınız. İnsanlara barınacak ve onları insanca yaşayacakları bir konuta sahip etmek için Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına hep beraber hazır olduğumuzu söyleyebiliyoruz” dedi.

 

“İNSANLARIMIZ MUTFAĞINDA TENCERESİNİ KAYNATACAK GIDAYA ULAŞAMIYOR”

Ülkede yüzde 40 yakın vatandaşın geliri giderini karşılayamadığını öne süren Gökçel, “Ülkemizde 6 milyon hane sosyal yardımlarla hayatlarına devam ediyor. Ülkemizin 84 milyon nüfusu var ve yüzde 40 vatandaşımız geliri giderini karşılamıyor. Burada insanlarımızın en büyük sıkıntısı; mutfağında tenceresini kaynatacak gıdaya ulaşamaması. Buradan şunu da söylemek istiyorum; gıda aslında insanların en kolay ulaşması gereken bir ürün ülkemizde. Çünkü Anadolu toprakları; gıdaya, ham maddeyi üreten, tarım üretiminin merkezi. AKP’nin uyguladığı yanlış tarım politikaları ve yandaşlarını zenginleştirme arzusu, düşüncesi nedeniyle bugün en önemli stratejik ürünlerimizden buğdayı yurt dışından ithal etmeye ve Rusya’dan Ukrayna’dan almaya mecbur bırakıldık. Bakan çıkıp da; ‘buğdayda kriz yok’ diyor. 30 milyon ton yıllık buğday ihtiyacımız var Türkiye Cumhuriyeti olarak. TÜİK ve hububat konseyinin verilerine göre bu yıl 20 milyon ton civarında üretim olacağı ön görülüyor. Bize göre bu rakam; 14-15 milyon ton seviyesinde. Yani 15 milyon ton buğday açığı var bu ülkede. 81 ilimizde, bütün ilçelerimizde yetişen hububata, buğdaya ülkemizi muhtaç bıraktılar. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına ihtiyaç var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun arkadaşlarının kanlarıyla, canlarıyla emperyalistlerden kurtardığı bu ülkeyi emperyalistlere teslim etmemek için Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA