Erkan: “ADD Mersin Şubesi olarak konunun takipçisi olacağız”




Tarih: 31 Mayıs 2022 Salı 17:59


Atatürk Düşünce Derneği Mersin Şubesi, ‘Mersin Limanında Neler Oluyor?’ adı altında 4 Haziran tarihinde yapılacak olan panelle ilgili bilgi vermek üzere bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Atatürk Parkı’na yapılacak yatırımı doğru bulmadıklarını, vatandaşı imza kampanyasına davet ettiklerini belirten ADD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erkan, “Mersin merkez ilçelerinde yaşayan ve çalışan yurttaşlarımızın ruh ve fizik sağlığı olumsuz etkilenecektir. ADD Mersin Şubesi olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.

Haber - Burak KARATAŞ

ADD Mersin Şubesi, Cumhuriyetin 100. yılına girerken temalı halkla buluşma toplantı ve etkinliklerinin ikincisini ‘Mersin Limanı’nda Neler Oluyor?’ teması ile 4 Haziran 2022 Cumartesi günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) toplantı salonunda saat 14:00’de gerçekleştirecekleri panel hakkında basın açıklaması yaptı. ‘Mersin Limanı’nda Neler Oluyor?’ teması adı altında yapılacak olan panelde, Atatürk Parkı’nın önüne yapılacak ilave iskele yatırımın konusu yer alacak. Atatürk Parkı yatırımı hakkında basın açıklamasını okuyan ADD Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erkan, Mersin Limanı’nda Atatürk Parkı’nın önünü ve rüzgarını kesecek şekilde, binlerce ton toprak limana doldurulduğunu ifade ederek, yapılacak ilave yatırım için Covid-19 salgını esnasında temel atıldığına dikkat çekti.

 

“MERSİN’DE YURTTAŞLARIMIZIN RUH VE FİZİK SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLENECEKTİR”

Yapılan yatırımın, Mersin merkez ilçelerine getireceği olumsuz çevre yükünün dışında, ilaveten egzoz gazlarıyla birlikte, trafik yükü ile gürültü ve ses kirliliği getireceğini belirten Erkan, “Mersin merkez ilçelerinde yaşayan ve çalışan yurttaşlarımızın ruh ve fizik sağlığı olumsuz etkilenecektir. Yatırım süresince Mersin merkezdeki Akdeniz ilçesindeki bu kirliliğinin yanı sıra, diğer ilçelerinde de bu iş için açılacak maden ocaklarından köy yollarından taşınacak taş ve toprak yüklü kamyonların yaratacağı trafik, egzoz ve toz kirliliği de diğer ilçelerimizi de etkileyecektir. Taş ocaklarının açılacağı köy ve mahallelerde oluşacak toz ve trafik hareketliliği, çiçeklerin tozlaşmalarını olumsuz etkileyerek, tarımsal üretimi ve gıda zincirini de olumsuz etkileyecektir. Bu yatırımdan ortaya havuç olarak atılan iş ve kadro vaatleri de Mersin’in ve çocuklarımızın geleceğine vereceği maddi zararın ve kırsal kesimde tarımda yaratacağı işsizliğin yanında çok önemsizdir. Bu yatırımla,  yatırımcı ve tekel durumunda olan şirket kapasitesini yüzde elli artıracağı ifade edilmektedir. Mersin limanı Beyrut limanının bombalanıp kullanılamaz hale gelmesi ve Covid-19 salgının yarattığı artan lojistik trafikle bölgesinde ticari açıdan çok stratejik hale gelmiştir” şeklinde konuştu.

 

“YAPILAN YATIRIMi, YENİ ANA KONTEYNER LİMANI OLMALIDIR”

Mersin’in bir liman kenti olduğuna değinen Erkan, yatırımın için yeni ana konteyner limanını doğru bulduklarını ifade ederek, “Mersin’in son iki yüz yılda Türkiye ekonomisinin ilk on kenti arasına girmesinin en önemli nedeni iskelesi ve sonradan limanı olması sayesindedir. Yatırım yapılacaksa ve belli bir çevre yüküne fedakarlık edilecekse Mersin’in ticari ve ekonomik kapasitesini en az beş kat katlayacak, fiyat rekabeti sağlayacak.  Yeni ana konteyner limanı olmalıdır. Ancak bu yatırım nedense 10. Stratejik Plan’da Mersin adıyla yer alıyorken, 11. Stratejik Plan’da Mersin adı çıkarılmış, muğlak ifadelerle yer almıştır. Bunu kim neden yapmıştır? Yeni ana konteyner limanı yatırımdan Mersin adı çıkartılırken ve yeni yapılacak yatırıma onay verilirken Mersin’deki meslek odaları ile Mersinlilerin görüşü ve itirazları neden dikkate alınmamaktadır? Bu soruların ve yanıtlarının Mersin halkına verilmesi gereklidir. ADD Mersin Şubesi olarak konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“VATANDAŞIMIZI MERSİN’E SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ”

İtirazlarının olduğunu ve konu hakkında mahkemelerin karar vereceğini ifade eden Erkan, “Atatürk Parkı’nın önüne yapılacak mevcut ilave yatırıma, Mersin halkının temsilcisi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilgili Ticaret ve Meslek Odaları, Çevre Dernekleri itiraz etmektedir. Bu itirazlar mahkeme sürecine taşınmıştır ve devam etmektedir. Türk milleti adına karar verecek olan mahkemelerin, Mersinlilerin itirazlarını dikkate alarak karar vermesini bekliyoruz. Öte yandan tüm Mersinlileri, Meslek Odalarının temsilcilerini, Köy ve Mahalle Muhtarlarımızı konunun uzmanları olan TMMOB’a bağlı meslek odalarının başkan ve temsilcilerinin katılacağı 4 Haziran 2022 Cumartesi saat 14:00’de MTSO Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantıya ve beş noktada (Gökdelen önü, Yoğurt Pazarı, Mezitli Eski Belediye önü, Forum, Özgür Çocuk Parkı) başlatılan imza kampanyasına destek olmaya ve birinci Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersinlilere talimatları doğrultusunda Mersin’e sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye belirtti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA