Koyuncu Çelik, kapasitesini yüzde 100 arttırdı




Tarih: 2 Haziran 2022 Perşembe 15:54


Mersin’de çelik konstrüksiyon, savunma sanayii, kumlama, boyama alanında imalat yapan Koyuncu Çelik, yatırımları ile birlikte kapasitesini yüzde 100 artırdı. Koyuncu Çelik’in faaliyet alanlarını ve sektöre sağladığı katkılarını firma kurucularından Seydi Koyuncu, gazetecilere anlatı.

Haber - Behzat Ö. Beyazlar

Mersin’de çelik konstrüksiyon, savunma sanayii, kumlama, boyama alanında imalat yapan Koyuncu Çelik, yatırımları ile birlikte kapasitesini yüzde 100 artırdı. Koyuncu Çelik’in faaliyet alanlarını ve sektöre sağladığı katkılarını firma kurucularından Seydi Koyuncu, gazetecilere anlatı. Firmalarının kuruluş sürecini ve bugün gelinen noktadaki faaliyet alanlarını aktaran Koyuncu, “Firmamızın iş serüveni babamızın çelik üzerine kurduğu şirketle başladı. Biz de babamızdan devraldığımız bayrağı taşıma gayreti içerisindeyiz. Üniversiteyi bitirdikten sonra 2003 yılında babamın yanında meslek hayatıma başladım. Kardeşimin 2008 yılında üniversiteyi bitirmesi ile birlikte babamızın şirketini kapatarak yine Koyuncu Çelik Ltd. Şti. olarak yeni bir şirket kurduk. 2008 yılından bu yana da Koyuncu Çelik olarak faaliyet göstermekteyiz. Şu anda alışveriş merkezleri, enerji tesisleri, fabrika binaları, havaalanları, kongre merkezleri, konut projeleri, köprüler, yüksek binalar, otel, petrol rafinerileri, boru hatları, endüstri tesisleri, sanayi yapıları ve stadyumlar gibi birçok faaliyet alanımız var. Bunun yanı sıra 2015 yılında savunma sanayii ve kumlama boyama sektörlerine de girdik. Savunma sanayiinde Mersin’de ihracat yapan tek firmayız” ifadelerini kullandı.

 

“KOYUNCU SAVUNMA SANAYİİ BÜNYESİNDE DE KENDİMİZE AİT PATENTLİ ÜRÜNLERİMİZ VAR”

 Firmalarının tam olarak ürettiği ürünler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Koyuncu, “Çelik konstrüksiyon bizim baba mesleğimiz. Öncelikli üretimimiz bu alan üzerine. Bunun yanı sıra Koyuncu Çelik bünyesinde mekanik ve teknolojik imalatlar da yapıyoruz. Koyuncu Savunma Sanayii bünyesinde de kendimize ait patentli ürünlerimiz var. Bu ürünlerin satışlarını ve üretimlerini gerçekleştiriyoruz. Bu ürünlerimiz tamamen yerli olup dışa bağımlı ürünler değildir. Aynı zamanda savunma sanayii ile alakalı genelde sahada olan işlerle alakalı üretim de yapıyoruz. Kumlama boyama alanında da faaliyetlerimiz var” dedi.

 

“BU YATIRIMLARIMIZ İLE BİRLİKTE ŞU AN Kİ KAPASİTEMİZİ YÜZDE 100 ARTIRMIŞ OLDUK”

Mevcut yatırımları ve gelecek hedefleri hakkında da bilgi veren Koyuncu, “Son üç yılda şimdiki fabrikamıza yaklaşık 10 milyon TL gibi bir yatırım yaptık. Bu yatırımımız makine ve inşaat yatırımı oldu. Yaklaşık 3 ay kadar önce de Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 bin metrekare kapalı olan bir yer tuttuk. Bu yatırımlarımız ile birlikte şu an ki kapasitemizi yüzde 100 artırmış olduk” dedi. Ar-Ge ve inovasyon alanındaki çalışmaları hakkında da bilgi veren Koyuncu, “Şu anda savunma sanayii alanında 4 mühendisimiz Ar-Ge faaliyetlerimizi yürütüyor. Yaklaşık 6 ay kadar önce Ar-Ge’den mezun olmuş KOSGEP destekli bir projemiz var. Konteyner taşıma aracı üzerine bir proje ürettik ve KOSGEP destekli olan bu projemiz Ar-Ge alanında önemli bir adımdı. Aynı zamanda savunma sanayii alanında Ar-Ge ve inovasyona son derece önem veriyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor” diye ekledi.  

 

“SAVUNMA SANAYİİ İHRACATI YAPAN BİR FİRMA OLARAK KENDİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Sektörlerinin geleceği ve sizin sektöre kattıkları katma değeri değerlendiren Koyuncu, “Çelik Konstrüksiyon ve makine imalat sektöründe biz de oyunculardan biriyiz. Sektörümüze kattığımız değer üretim ve istihdam diyebilirim. Kumlama boyama alanında bölgede 2 elin parmağını geçmeyecek firmalar arasındayız. Kapasite olarak da ilk 3’e gireceğimizi düşünüyorum. Ciddi anlamda da müşteri ağımız mevcut. Savunma sanayii sektöründe Mersin ve Adana bölgesinde ciddi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Savunma sanayiinin geneline bir katkımız yoktur ama bölge ile alakalı sektöre ciddi oranda bir katkımız var. Savunma sanayii ihracatı yapan bir firma olarak kendimizle gurur duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

 

“SADECE SAVUNMA İÇİN DEĞİL, ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİN NORMAL HAYATIMIZDA DA KULLANILMASINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Son olarak da, savunma sanayiine ve uzay sanayiine yatırım yapan ülkeler sadece savunma sanayii alanında değil, tüm teknolojik ve inovasyon alanında da ciddi gelişmelere yön vermiş olduğunu söyleyen Koyuncu, “Savunma sanayiini; şu an kullanmış olduğumuz çoğu ürün NASA’nın geliştirdiği teknolojilerle, arazi koşullarında gelişen, asgari alanlarda kullanılan ürünlerin sivil hayata uyarlanması olarak görüyoruz. Sadece savaş ekonomisi olarak görmüyoruz. Bütün bunların ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına yönelik ortaya koyulan birer katma değer olarak görüyoruz. Bunun için de Ar-Ge projelerimizde özellikle ülkemiz için de bir katma değer olur mu diye planlayarak geliştirmeye çalışıyoruz. Sadece savunma için değil, ürettiğimiz ürünlerin normal hayatımızda da ne kadar işe yarayabileceğini kendi aramızda tartışarak üretim yapma gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA