Mersin’de ekoturizm parkurları gezildi




Tarih: 3 Haziran 2022 Cuma 12:48


Son yıllarda doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tamamını kapsayan ve doğayla uyumlu turizmi ifade eden ekoturizme olan yoğun talep nedeniyle, Çamlıyayla Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde ‘Çamlıyayla Baştepe Ekoturizm Alanı’ ve Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde ‘Karabucak Okaliptüs Ormanı Ekoturizm Alanı’ 2021 yılında faaliyete geçmişti.

Orman Genel Müdürlüğü’nün ekoturizm alanlarının ulusal ve uluslararası alanda tanıtımının yapılarak daha geniş kitlelere ulaştırılması için yaptığı çalışmalar kapsamında, yörenin doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanınmasını sağlamak amacıyla Bölge Müdürlüğü’nce ekoturizm gezisi düzenlendi.

Ekoturizm güzergahlarındaki geziye; Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanı Özgür Balcı, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Ekoturizm Şube Müdürü Aydın Yumuş, EKOH Şube Müdürü Muhammet Aslanhan, ilgili İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, teknik personelleri ile sosyal medya fenomenleri ve içerik üreticileri katıldı. Çamlıyayla Kozağacı parkur girişinde bilgilendirme ile başlayan ekoturizm gezisi programı, Baştepe Seyir Terası ziyareti ve sonrasında doğal göknar, sedir ve karaçam ormanları içerisinde doğa yürüyüşü, parkur üzerinde yörük çadırı ziyareti, doğa fotoğrafı ve video çekimi sonrası Namrun Kalesi gezisi ile Çamlıyayla kısmı sona erdi. Sonrasında Karabucak Okaliptüs Ormanı ekoturizm parkur girişinde bilgilendirme ile başlayan gezi programı da okaliptüs, sığla ve bataklık servisi ormanları içerisinde doğa fotoğrafı ve video çekimi sonrası Okaliptüs Ormancılık Müzesi gezisi ile sona erdi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA