Akbaş, “İftiralara sessiz kalacak değiliz”




Tarih: 6 Haziran 2022 Pazartesi 16:54


Toroslar Belediyesi Meclisi’nde yaşanan gelişmelerle ilgili CHP Toroslar İlçe Başkanlığı basın açıklaması yaptı. Toroslar halkına ait arsaların TOKİ’ye devredilerek ranta kurban gitmesine karşı olduklarını söyleyen CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, “TOKİ’nin hazineden ve belediyelerden aldığı arsaların yandaş müteahhitler aracılığıyla nasıl büyük bir ranta çevrildiğini, şehirlerin doğru ve sağlıklı gelişimine nasıl zarar verildiğini çok iyi biliyoruz. Partimize ve üyelerimize karşı iftiralara sessiz kalacak değiliz” dedi.

Haber- Fatih Dönmez 

CHP Toroslar İlçe Başkanlığı, Toroslar Belediyesi Meclisi’nde yaşanan gelişmelerden dolayı CHP Toroslar İlçe Binası’nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan CHP Toroslar İlçe Başkanlığı Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş, TOKİ aracılığıyla rant yaratma girişimlerinin ‘Halka Hizmet’ maskesi arkasına gizlenmesine izin vermeyeceklerini belirterek, “Yolun sonu görününce, Cumhur İttifakı genelde ve yerelde iftira ve kirli siyasetin dozunu arttırıyor. MHP Toroslar İlçe Başkanlığı’nın Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyelerine yönelik mesnetsiz suçlama ve iftiraları da bunun yeni bir örneği” diye konuştu.

 

“ŞEHİRLERİN DOĞRU VE SAĞLIKLI GELİŞİMİNE NASIL ZARAR VERİLDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Partilerine ve meclis üyelerine yönelik karalamaların tek bir nedenin var olduğuna dikkat çeken Akbaş, “Biz, Toroslar Belediyesi’ne dolayısıyla Toroslar Halkına ait arsaların TOKİ’ye devredilerek ranta kurban gitmesine karşıyız. Çünkü TOKİ’nin hazineden ve belediyelerden aldığı arsaların yandaş müteahhitler aracılığıyla nasıl büyük bir ranta çevrildiğini, şehirlerin doğru ve sağlıklı gelişimine nasıl zarar verildiğini çok iyi biliyoruz. Güneykent, Halkkent ve Akbelen gibi eskimiş toplu konut projelerinin yenilenmesi, kentsel dönüşümlerinin gerçekleştirilmesi zorunluluğu varken, Şehir Hastanesi’nin doğusundaki, kentin en değerli arsalarına göz dikilmesine seyirci kalmayacağız. Cumhur İttifakı’nın Toroslar’da hukukun içinde kalması ve halkın yararına hareket etmesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“GÜZELYAYLA’DAKİ AHŞAP YAPILARI ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ”

5 yıl önce yapımı tamamlanmış olan Sağlık Mahallesi’ndeki binayı hizmete sokamadıklarını aktaran Akbaş, “Güzelyayla’daki ahşap yapıları çürümeye terk eden, Kaymakamlık karşısındaki belediye arsasını Gençlik ve Spor Bakanlığı’na veren, belediyeye ait pek çok gayrimenkulü kullanmayan ve kullandırmayan Toroslar Belediye Başkanı’nın bir yandan da belediye hizmet binası yapmak için arsa satın almak istemesi de ayrı bir soru işaretidir. Denetim Komisyonu çalışmalarımızda kreşle, konserlerle, gönül bağı projesine harcanan 8,5 milyon ve reklamına harcanan 3,5 milyon ile ilgili sorularımızı, dikkat çektiğimiz usulsüzlükleri sadece ‘teessüf ederim’ diyerek geçiştiren, kendini savunamayan Toroslar Belediye Başkanı’nın halkın çıkarlarını savunan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Meclis Üyelerimizden rahatsız olmasını doğal karşılıyoruz. Ancak bu rahatsızlığını, partimize ve üyelerimize iftira atarak dile getirmesine sessiz kalacak değiliz. Kendisi de hukukçu olan Toroslar Belediye Başkanı’nı meclis üyelerimizle ya da CHP’nin herhangi bir üyesiyle ilgili bildiği, gördüğü bir suç varsa derhal yargıya gitsin” şeklinde konuştu.

 

“MERSİNDE KAFALAR DEĞİŞTİ TÜRKİYE’DE DE DEĞİŞECEK”

Toroslar Belediye Başkanı’nın 3 yıllık performansını değerlendiren kendilerine oy verenlerin tepkisini çekecek düzeyde olduğunu belirten Akbaş, “Biz bugünkü sorunlu adalet yapısı içerisinde bile yargılanmaya hazırız. Ama böyle iftirayla, karalamayla siyaset yapmaya kalkmasın. Toroslar’ı bilmeyen, hizmet üretemeyen, halktan uzak bir yönetim sergileyen Toroslar Belediye Başkanı’nın 3 yıllık performansı kendisine oy verenlerin bile tepkisini çekecek düzeydedir. Bu gerçeği örtmek için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni de hedef göstermeye kalkanlara en iyi cevabı Mersin halkı vermektedir. Tüm anket ve göstergeler Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer’in çalışmalarını başarılı bulanların, yönetim tarzını beğenenlerin 31 Mart 2019’daki oy oranının çok üstünde olduğunu ortaya koymaktadır. Cumhur İttifakı ister Ankara’dan, ister Mersin’den, hangi hakaret ve iftiralara sarılırsa sarılsın sonuç değişmeyecek. Mersin’de ve tüm Türkiye’de CHP’li belediyeler birlik beraberlikle, şerefle hizmete devam edecekler. Mersin’de kafalar değişti Türkiye’de de değişecek” ifadelerini kullandı.                                                                                                                                                                                            

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA