Kurt: “En düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalı”




Tarih: 16 Haziran 2022 Perşembe 16:31


Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi, ‘Sefalet Ücretine Hayır, İnsanca Yaşamak İstiyoruz’ adı altında basın açıklaması düzenledi. Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi adına açıklama metnini okuyan Hüseyin Kurt, tüm emekliler için acil taleplerinin olduğunu ve taleplerini sıralayarak, “Asgari ücret, güncel açlık ve yoksulluk sınırına göre artırılsın. En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi, güncellenmiş asgari ücretle eşitlensin. Tüm emekli maaşlarına gerçekleşmiş enflasyon oranına göre seyyanen zam yapılsın” dedi.

Haber- Emrah Birgül

 

Tüm Emekli-Sen Mersin Şubesi, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) ‘Sefalet Ücretine Hayır, İnsanca Yaşamak İstiyoruz’ başlığı adı altında basın açıklaması gerçekleştirdi. Dernek adına açıklama metnini okuyan Hüseyin Kurt, emeklilerin açlığa ve sefalete mahkum etmek istenildiğine dikkat çekerek, çalışan emekçinin payına yoksulluk ve açlık düştüğünü ifade etti. Emekli ve emekçi çalışan karşıtı politikaların devam ettiğini ifade eden Kurt, “Bu politikanın özü, yoksullardan ve çalışanlardan alıp, zenginlere, yandaşlara ve para babalarına vermektir. Kaynak dağıtımında adalet ortadan kalktı. Bu krizde en büyük faturayı biz emekliler ödüyoruz. Milyonlarca emekli ve çalışan emekçinin payına yoksulluk ve açlık düştü” şeklinde konuştu.

 

“BÜTÜN EMEKLİLER ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALIYORLAR”

4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 7 bin lirayı, yoksulluk sınırının ise 20 bin lirayı geçtiğine dikkat çeken Kurt, “Devletin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) diye, bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirmiş, iktidarın emir eri olmuş bir kurumu var. İktidar, TÜİK eliyle ve emirle, gerçeklerden uzak, hayali, akla ve vicdana uymayan rakamlara dayanarak enflasyon açıklatıyor. Bu rakamlara dayanarak, yüzdelik zamlar yapıyor. Yapılan zamlar, tamamen hayat pahalılığı gerçeğinin dışında olduğundan, refah sağlamıyor, tersine daha yoksullaşmamıza sebep oluyor. Çünkü 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin lirayı, yoksulluk sınırı 20 bin lirayı geçti. Bütün emekliler asgari ücretin altında maaş alıyorlar. Gerçek enflasyon en az yüzde 160-200'de seyrediyor. Başta petrol ürünleri olmak üzere, elektrik, doğalgaz ve temel gıda maddelerine, günaşırı ölçüsüz ve vicdansız zamlar geliyor. Böyle bir ortamda iktidarın hayali rakamlara göre verdiği zamların, hiç bir kıymeti yoktur. Böyle bir zammı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA,  YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ”             

Emeklilerin insanca bir yaşam istediğini belirten Kurt, insanca da haklarının olduğunu ifade ederek, “Yoksulluk ve açlıkta yaşamamız kader değil, iktidarın izlediği, emekli ve emekçi karşıtı politikadır. İktidar yıllardır bizi görmezden geliyor, sorunlarımızı çözmüyor, daha da ağırlaştırıyor. Yapılacak ilk seçimde emekliler bunun gereğini yapacaklardır. Diğer yandan, emekliler, yeterli örgütlülüğe sahip değiller, dağınıklar. Milyonlarca oldukları halde, örgütlü olmadıkları için, bir güç olarak, hak mücadelesi yapmakta yetersiz kalıyorlar. Bu yüzden sendikamız 2021 Tüm Emekli Sen, emeklilerin örgütlenmesini ve emeklilerin birliğinin sağlanması için çaba gösteriyor. Bütün emeklileri de, sendikamıza üye olmaya, destek vermeye, gücümüze güç katmaya çağırıyoruz. Çünkü, kurtuluş yok tek başına,  ya hep beraber ya hiç birimiz” diye konuştu.

 

“ACİL TALEPLERİMİZİ İSTİYORUZ”

Tüm emekler için acil taleplerinin olduğunu ve taleplerini sıralayan Kurt, “Asgari ücret, güncel açlık ve yoksulluk sınırına göre artırılsın. En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesi, güncellenmiş asgari ücretle eşitlensin. Tüm emekli maaşlarına gerçekleşmiş enflasyon oranına göre seyyanen zam yapılsın. Emekli sendikaları Statü yasası ile EYT yasası TBMM tatile girmeden çıkarılsın” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA