Altunok: “Festival ile ürünlerimizi ve kültürümüzü uluslararası alanda tanıtıyoruz”




Tarih: 21 Haziran 2022 Salı 17:09


Silifke ilçesinde bu yıl 49’uncusu düzenlenen Uluslararası Müzik ve Folklor Festival hakkında konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Festivalimizin en önemli yanı ise Silifke’mize özgü el işleri, tarım ürünleri ve folklorumuzu öne çıkararak Silifke’mize ait bu ürünlerimizi ve kültürlerimizi uluslararası alanda tanıtma imkanı sağlamaktadır” dedi.

Haber- Fatih Dönmez

Mersin'in Silifke ilçesinde bu yıl 49'uncusu düzenlenen Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali törenle başladı. Festivalinin ilk gününde festival hakkında konuşmasını gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok Altunok, “Tüm dünyada ülkemizde yaşanan salgın hastalıklar nedeniyle 2 yıldır ara verdiğimiz Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivalimizi bu yıl coşku ve sevinç içerisinde siz değerli hemşerilerimizle kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 1974 yılında yöresel olarak kutlamaya başladığımız Silifke Müzik ve Folklor Festivalimiz 1979 uluslararası bir kimliğe bürünmüştür. Ülkemizde 49 yıldır aralıksız kutlanan Silifke Festivalimizin diğer diğer festivallerden farkı ise ülke içinde kutlanan en büyük 3 festivallerden biridir. Silifke Festival Programı içerisinde çok zengin olmasını yanı sıra ses yarışmaları, el işi sergileri, en iyi yoğurt yapma yarışmaları, sportif müsabakalar, Göksu Irmağı üzerinde rafting programları Yörük Türk kültürü festivalimize ayrı bir değer katmaktadır ve önem kazanmaktadır. Festivalimizin en önemli yanı ise Silifke’mize özgü el işleri, tarım ürünleri ve folklorumuzu öne çıkararak Silifke’mize ait bu ürünlerimizi ve kültürlerimizi uluslararası alanda tanıtma imkanı sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

49. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Açılış Töreni’nin 2. gününde Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yerel bir TV kanalına konuk olarak, festivalin ülke ve kent için önemli olduğunu aktararak, “Gerçekten festivalde inanılmaz bir coşku vardı. Tabi coşkulu olması bizi mutlu ediyor. 2 yıl hastalıktan dolayı insanlar festivali özlemiş. İnşallah diliyorum ki dolu dolu bir festival olur, insanlarımıza güzel zaman geçirmiş oluruz. Mersin’imize gelen seyahat edenlere sesleniyorum. Hiç olmazsa bir gününüzü Silifke’mize ayırın. Silifke’nin festival etkinliğini ve önemini, Toroslardan gelerek çadır kuran köylülerimizin yaptıkları yayık ayranlarla, böreklerine tadına varmış olurlar” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA