NovaWind, Stavropol Krai’deki Kuzminskaya Rüzgar Çiftliği’nin temelini atıyor




Tarih: 26 Haziran 2022 Pazar 16:49


Rusya’nın güneyindeki Stavropol Krai bölgesinde bulunan Kuzminskaya Rüzgar Çiftliği’nde, ilk rüzgar türbininin temeli için beton döküldü. Sahaya her biri 2,5 megawatt kapasiteli 64 rüzgar türbini yerleştirilecek. Toplam 160 megawatt kapasiteye sahip olacak rüzgar çiftliğinin yılda 378 milyon kilowattsaat elektrik üretmesi öngörülüyor.

100’den fazla inşaat makinesinin gönderildiği inşa sahasında 250’den fazla işçi ve mühendis görev yapıyor. Rüzgar türbinlerinin temelleri için yerinde dökme kazık ve betonarme demiri dikme çalışmaları devam ediyor. İşçiler, ayrıca rüzgar türbini temellerine ve şebeke trafosuna vinç platformları ve ulaşım yolları inşa ediyor. Sahada saatte 230 metreküp hazır beton üretebilen iki beton karıştırma tesisi faaliyet gösteriyor. Stavropol Krai, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’um rüzgar enerjisi projeleri uygulamalarından sorumlu bölümü NovaWind A.Ş.’nin çalışmalarının ana bölgesini teşkil ediyor. Halihazırda 210 megawat kurulu güce sahip Kochubeevskaya Rüzgar Çiftliği, 60 megawatt kurulu güce sahip Karmalinovskaya Rüzgar Çiftliği, 120 megawatt kurulu güce sahip Bondarevskaya Rüzgar Çiftliği ve 60 megawatkurulu güce sahip Medvezhenskaya Rüzgar Çiftliği olmak üzere işletime alınan 4 rüzgar çiftliği bölgede faaliyet gösteriyor. Rosatom’un bugüne kadar devreye aldığı rüzgar santrallerinin toplam kapasitesi ise 720 megawat’ta ulaşıyor. Rosatom, 2027 yılına kadar toplam 1,7 gigawatt kapasiteli rüzgar çiftliklerini faaliyete geçirecek. (İHA)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA