Yetim: “Üretimde Irak bölgesine ağırlık vermiş durumdayız”




Tarih: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 17:13


Plastik ambalaj ve teneke sektöründeki faaliyetleri ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Serdar Ambalaj ve Çağrı Ambalaj’ın ortaklarından Serdar Yetim, mevcut yatırımları ve gelecek hedefleri hakkında konuşarak, “Teneke üretiminde şuanda Irak bölgesine ağırlık vermiş durumdayız. Plastik üretiminde ise kalıba çok yatırım yapıyoruz. Kendi bünyemizde bulunan kalıphanemizde de yaklaşık 80’in üzerinde kalıbımız var. Peynir, yoğurt, dondurma, boya gibi her türlü ürünlerin ambalaj üretimini gerçekleştiriyoruz 10’un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haber- Behzat Ö.Beyazlar

Mersin'de plastik ambalaj ve teneke sektöründe faaliyetlerini sürdüren Serdar Ambalaj ve Çağrı Ambalaj'ın faaliyet alanlarını ve sektöre kattığı katma değerleri ile ilgili firma ortaklarından Serdar Yetim, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Firmalarının tam olarak ne ürettiği yönünde bilgi veren Yetim, “Çağrı Ambalaj olarak plastik ambalaj üretimi gerçekleştiriyoruz. Ürün olarak açacak olursak; peynir, yoğurt, dondurma, boya gibi her türlü ürünlerin ambalaj üretimini gerçekleştiriyoruz. 80'in üzerinde kalıp çeşidimiz var. Buradan dünyanın her noktasına gönderim yapabiliyoruz. Üretimimizin yüzde 60’ı ihracata gönderiyoruz, Bu ülkeler arasında Amerika, Avusturalya, Pakistan, Endonezya, İsrail gibi ülkeler de var. 10'un üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

“1 YIL KADAR SERDAR AMBALAJ DİLOVASI FABRİKADA ÇALIŞTIM”

Kısaca kendi hayat hikayesinden bahseden Yetim, “1986 yılında Adana'da doğdum. Üniversiteyi İzmir'de istatistik bölümünde okudum. Çocukluğumdan beri sektörün içindeyim ama profesyonel olarak üniversiteyi bitirdikten sonra başladım. Mezun olduktan sonra 1 yıl kadar Serdar ambalaj dilovası fabrikada çalıştım ve sonrasında Serdar Ambalaj mersinde iş hayatına devam ettim. Evliyim ve Pera adında bir kız çocuğu babasıyım” ifadelerini kullandı.

 

“TENEKE ÜRETİMİNDE DE KAPASİTE BÜYÜTME YOLUNA GİTTİK”

 Firmalarının kuruluş sürecini ve gelinen noktadaki faaliyet alanlarını aktaran Yetim, Mersin olmak üzere 3 bölgede faaliyet sürdüklerini ifade ederek, “1993 yılında Mehmet Yetim tarafından teneke alanında üretim yaprak faaliyetlerimize başladık. Zaman içerisinde teneke üretiminde plastiğe gelen taleplerle evrilen bir sürecimiz oldu. Aynı zamanda teneke üretiminde de kapasite büyütme yoluna gittik. Teneke üretiminde Türkiye'de Samsun, Dilovası ve Mersin olmak üzere 3 bölgede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bunların dışında son iki yıl içerisinde Irak'a da 3 tane üretim tesisi yatırımı yaptık. 2008 yılında ise Plastik sektörüne yatırım yaparak Çağrı Ambalaj'ı kurduk” dedi.

 

“GEÇEREK ROBOTLAR YARDIMIYLA DAHA HIZLI VE HİJYEN ÜRETİM YAPIYORUZ”

AR-GE ve inovasyon alanındaki çalışmaları ve alandaki maliyetleri hakkında bilgi veren Yetim, “Daha çok AR-GE çalışmalarımızı plastik alanında gerçekleştiriyoruz. Makina parkurumuz şuanda mevcudiyeti karşılayacak seviyede, Otomasyona geçerek robotlar yardımıyla daha hızlı ve hijyen üretim yapıyoruz. Ağırlıklı olarak proje kalıplar yapmaya çalışıyoruz. Bünyemizdeki kalıp tasarımcılarımla Her ay yeni bir kalıp çıkarıyoruz. Şuanda MTOSB'de yer alan bir peynir firmasına ayrı bir kalıp çalışması yapıyoruz. Onun haricinde yurtdışında birçok firmadan özel kalıplar noktasında siparişler alıyoruz” diye konuştu.

 

“İSTİHDAM ALANLARIMIZI GENİŞLETME NOKTASINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

Kaliteye çok önem verdiklerini aktaran Yetim, 200 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, “Tamamen teknolojik bir üretim yapılıyor ve talep edilen ürünün talep eden firmanın üretim hattına uyum sağlayacak şekilde üretilmesi de bir o kadar önemli. Bu konularla ilgilenen özel bir kalite ve AR-GE departmanımız bulunuyor ve müşteri geri dönüşlerini bu bağlamda çok önemsiyoruz. İstenen standartlarda ürün elde edebilmek adına makine parkımızı sürekli güncelliyor ve yeniliyoruz. 100 gramdan 20 kiloya kadar farklı boyutlarda ambalajlarımız bulunuyor. Şuanda Çağrı Ambalaj ve Serdar ambalaj olarak yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlıyoruz. İstihdam alanlarımızı genişletme noktasında da çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

 

“İHRACAT AYAĞIMIZI GÜÇLENDİREBİLMEK ADINA BİR DE DIŞ TİCARET FİRMASI KURDUK”

Sektörlerinin geleceği ve sektöre kattıkları katma değeri değerlendiren Yetim, “Sektörün geleceğini değerlendirecek olursak; Plastik sektörü önü açık bir sektör. Her geçen gün yeni ürünler çıkması plastik sektöründe hareketliliğe neden oluyor. Birçok ürünün maliyetlerinin artması ile birlikte plastiğe olan talepte artış gösteriyor. Yeni müşterilere ulaşmak adına geçmişte daha çok yurtiçi ve yurtdışındaki sektörsel fuarlara katılımı tercih ederken bugün artık sektörün tanınan firmaları arasına adımızı yazdırdık. Çağrı Ambalaj’ı kurmamızdan birkaç yıl sonra ihracat ayağımızı güçlendirebilmek adına bir de dış ticaret firması kurduk. Türkiye'nin her bölgesine de ürün gönderebiliyoruz. Çalıştığımız kurumsal gıda firmaları sayesinde Şuanda Türkiye'deki global marketlerde Çağrı Ambalaj olarak ürettiğimiz ürünlerden vardır” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA