Mersin Teknopark yüzde 100 doluluk oranına ulaştı




Tarih: 14 Temmuz 2022 Perşembe 16:18


Teknoloji girişimciliğinin yerel ve ulusal öncü kurumlarından biri olan Mersin Teknopark, Ar-Ge, inovasyon ve katma değerli üretim alanlarında girişimcilere destek vermeye devam ediyor. Mersin’in girişimcilik potansiyelinin son derece yüksek bir kent olduğunu belirten Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin, “2022 yılında gerçekleştireceğimiz 2 projemizi daha hayata geçireceğiz. İlki bilişim, tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren kadın girişimcileri desteklemeye yönelik faaliyetleri kapsarken, diğer projemizde iş kurmak isteyen başarılı girişimcilere 100 bin TL hibe desteği vereceğiz” dedi.

Haber- Burak Karataş

 

Ekim ayında yaklaşık 300 girişimcinin faydalanacağı online temel girişimcilik eğitimleri vereceklerini belirten Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin, Mersin Teknopark’ın faaliyetleri hakkında da bilgiler aktardı. Gültekin, “Temmuz ayından itibaren 18 ay sürecek olan ENHANCER projemize start veriyoruz. Avrupa Birliği tarafından yaklaşık 4,6 milyon TL ile desteklenen proje çerçevesinde geçici koruma altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşı girişimcilerimizin iş kurmaları ve mevcut işlerini geliştirmelerine yönelik kapsamlı destekler sunacağız. Ekim ayında yaklaşık 300 girişimcinin faydalanacağı online temel girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Bu eğitimleri tamamlayan ve iş planları başarılı bulunan girişimcilerimiz hızlandırıcı girişimcilik eğitimlerine katılmaya hak kazanacaklar. Yüz yüze hızlandırıcı girişimcilik eğitimleri Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim 2023 tarihlerinde olmak üzere 4 dönemde gerçekleştirilecek. Başarılı girişimciler, yapılandıracağımız IFA (InnovationforAll/ Herkes İçin İnovasyon) Center adlı ortak çalışma alanında girişimcilik faaliyetlerini sürdürebilecekler” şeklinde konuştu.

 

“20 DENEYİMLİ İŞ İNSANINDAN OLUŞAN BİR MENTOR HAVUZU OLUŞTURUYORUZ”

Multimedya stüdyolarında girişimcilerin proje ve ürünlerinin tanıtım reklamları hazırlanırken, mobil platform üzerinden ortak pazarlama stratejisi ile ürün ve hizmetlerin müşterilere ulaşması sağlanacağını aktaran Gültekin, “ Proje kapsamında gerçekleştirilecek 3 adet Girişimci-Yatırımcı Buluşma Günleri ile girişimciler arasında iş birliklerine kapı aralanırken, girişimcilerin yatırım almalarına imkan tanınacak. Deneyimli girişimcilerin, genç girişimcilere tecrübe aktarımı, mentorluk yapması çok kıymetli. Aynı zamanda tersine mentorluk dediğimiz kavram ile genç girişimcilerin yeni teknolojik gelişmeleri ve inovatif fikirleri, deneyimli girişimcilerle paylaşması ile mentorluk ilişkilerinde bir kazan-kazan durumu ortaya çıkıyor. Bu noktadan hareketle proje kapsamında toplam 20 deneyimli iş insanından oluşan bir mentor havuzu oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“YENİ İŞ KURMAK İSTEYEN BAŞARILI GİRİŞİMCİLERE 100 BİN TL HİBE DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Sektörlerine göre genç girişimcilerle eşleştirecekleri mentorlar, girişimcilere 18 ay boyunca toplam 800 saat mentorluk vereceklerini ifade eden Gültekin, “Girişimcilerimiz 3D Prototipleme atölyesinde ürünlerinin prototiplerini oluşturabilecekler. IFA Center aynı zamanda ortak başvuru noktası olarak hareket edecek. Böylece girişimciler şirket kurma, çalışma izni alma gibi konularda ve SGK, İŞKUR gibi kurumlara başvurularını uzman desteği eşliğinde tek noktadan gerçekleştirebilecekler. Programdan faydalanmak isteyen girişimciler www.technoscope.com.tr adresini ve Mersin Teknopark sosyal medya hesaplarından yayınlayacağımız duyuruları takip edebilirler. Bunun dışında bizi çok heyecanlandıran, 2022 yılında gerçekleştireceğimiz 2 projemizi daha hayata geçireceğiz. Bunlardan ilki bilişim, tarım ve gıda alanında faaliyet gösteren kadın girişimcileri desteklemeye yönelik faaliyetleri kapsarken, diğer projemizde iş kurmak isteyen başarılı girişimcilere 100 bin TL hibe desteği vereceğiz. Sözleşmelerimizi imzalar imzalamaz proje detaylarını sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

 

“BALKAN ÜLKELERİ TİCARET HEYETİ KAPSAMINDA İŞ BİRLİKLERİNE YÖNELİK B2B TOPLANTILARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Firmaların uluslararasılaşması için izledikleri yol haritasını da anlatan Gültekin, “Mersin Teknopark olarak başta IASP (Uluslararası Bilim Parkları Birliği) üyeliğimiz ve yürüttüğümüz uluslararası projeler sayesinde kapsamlı bir uluslararası iş ağına sahibiz. Bu ağı firmalarımızın uluslararasılaşması için kullanıyor, dünyadaki diğer teknoparklarda yer alan firmalarla kendi firmalarımızı eşleştirmeye gayret ediyoruz. Öte yandan Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen uluslararası ticaret heyeti programlarımızla firmalarımızın ihracat kapasitelerini artırmaya katkı sağlıyoruz. Bu çerçevede eylül ayında düzenleyeceğimiz Balkan Ülkeleri Ticaret Heyeti kapsamında Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek ülkelerinde iş birliklerine yönelik B2B toplantıları gerçekleştireceğiz. İlgili ülkelerdeki Ticaret Müşavirlerimiz başta olmak üzere, Sırbistan Ticaret Odası, Bosna Hersek Ekonomi Odası, ICT Cortex Karadağ Bilişim Kümesi, Belgrad Teknopark ve Bosna Hersek BIT Alliance gibi pek çok kurumla birlikte kapsamlı bir program hazırlığı içerisindeyiz. Öte yandan 2023 yılı içinde Fas, ABD ve Güney Afrika ticaret heyeti planlamalarını üzerine çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“EN KISA ZAMANDA GİRİŞİMCİNİN YARARLANACAĞI BİR ALANIN MÜJDESİNİ VERECEĞİZ”

Mersin Teknopark’ın yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını belirten Gültekin, “Mersin Teknopark bilişimden, tarıma, savunmadan kimyaya toplam 97 firma ve yüzde 100 doluluk oranı ile faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak Mersin bildiğiniz üzere girişimcilik potansiyeli son derece yüksek bir kent. Yeni girişimcilerimize ofis imkanı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz ancak şu an sırada bekleyen girişimcilerimiz var. Mersin Teknopark’ın fiziksel alanının genişletilmesi için Bakanlıklar düzeyinde görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah çok kısa zaman içinde Mersin Teknoparkın sunduğu hizmetlerden daha fazla girişimcinin yararlanacağı bir alanın müjdesini vereceğiz” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA