ABD ve İsrail, İran’ın nükleer silahlarını reddettikleri ortak bildiri imzaladı




Tarih: 14 Temmuz 2022 Perşembe 16:29


ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Yair Lapid ile İran’ın nükleer silahlarını reddetmek üzere ortak bildiri imzaladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu ziyaretinin ilk durağı olan İsrail’de, ülkenin Başbakanı Yair Lapid ile bir araya geldi. Başkan Biden ve Başbakan Lapid, İran’ın nükleer silahlarını reddetmek için ortak bildiri imzaladı. Biden, daha sonra düzenlenen basın toplantısında, “İran'ın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
ABD Başkanı Biden, dün Orta Doğu ziyareti çerçevesinde, Kudüs’te bulunan Yad Vashem Soykırım Anıtı’nı ziyaret ederek, Anma Salonu’ndaki 'Ebedi Alev'i yeniden yakmış ve çelenk bırakmıştı. Biden'ın yarın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmek üzere işgal altındaki Batı Şeria'ya, ardından da Suudi Arabistan'a geçmesi bekleniyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA