Seçer’den ağaç açıklaması




Tarih: 21 Temmuz 2022 Perşembe 17:41


Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı İkinci Birleşim Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında yapıldı. Özgecan Meydanı’ndaki 50 yıllık kauçuk ağacının zehirlenerek kurutulması ile ilgili konu hakkında açıklama yapan Seçer, “Yeşile ağaca hassasiyeti olan herkes benim için değerlidir, kıymetlidir. Sanıyorum bu mecliste yeşile, ağaca, doğaya hassasiyeti olmayan hiçbir birey yoktur. Büyükşehir görevlisinin valilik izni olmadan gece yarısı o saatte alması hukuk dışıdır” dedi.

Haber- Burak Karataş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı İkinci Birleşim Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda birçok gündem maddesi tartışıldı. Gündem dışı konularından Mersin gündeminde ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Özgecan Meydanı’ndaki 50 yıllık kauçuk ağacının konusu açıldı. Zehir enjekte edilen ağaç hakkında konuşan Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan, “Şu an özellikle yerel basında, ulusal basında ve Mersin Türkiye kamuoyunda vicdanları derin yaralayan Özgecan Meydanı’ndaki 50 yıllık kauçuk simge ağacının belediyeye ait araçla gecenin saat 3’ünde belediye çalışanı ve Toroslar Gençlik Kolları Başkanı tarafından simge ağacı matkapla delerek içine zehir şırınga edilerek güzelim 50 yıllık ağacımız maalesef kurutulmuştur” şeklinde konuştu.

 

ÖZTURAN:  “BAŞKANIM GERÇEKTEN HERKESİN SİZDEN CİDDİ BİR ŞEKİLDE BU KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMANIZI BEKLİYOR”

Kurutulan ağaç ile ilgili kamuoyunun ciddi kapsamlı bir açıklama beklediğini ifade eden Özturan,  “Tabi siz bu şehrin belediye başkanısınız. Her konuşmanızda da bunu duyduk. ‘Ben bütün canlılarında başkanıyım’ diyorsunuz. Gerçekten bu olay Mersin’de hepimizi ciddi şekilde üzmüştür ve derin bir şekilde yaralamıştır. Ben buradan sadece bir iki görüntü ile bir iki bir şey söylemek istiyorum. Şu güzelim ağaçtan gerçekten ne istendi, bilmiyorum. Şu anki haline bakıyoruz, maalesef kötü durumda. Ama içimizi yakan olaya baktığımızda maalesef iddiaya göre gecenin saat 3’ünde belediyenin arabasıyla belediyenin çalışanı ve Toroslar Gençlik Kolları Başkanı tarafından ora matkapla delinerek ciddi bir şekilde oraya zehir enjekte ediliyor. Başkanım gerçekten herkesin sizden ciddi bir şekilde bu konu ile ilgili açıklama yapmanızı bekliyor. Bunu da burada kamuoyunda paylaşırsanız iyi olur” ifadelerini kullandı.

 

“YEŞİLE AĞACA HASSASİYETİ OLAN HERKES BENİM İÇİN DEĞERLİDİR, KIYMETLİDİR”

Zehir enjekte edilerek kurutulan ağaç hakkında Meclis Üyesi Zafer Şahin Özturan’a cevap veren Seçer, “Gündemde olan Özgecan Barış Meydanı’ndaki İsrail Kauçuk ağaçla ilgili gelişen hadiselere ilişkin değerlendirmeler yaptı. Yeşile ağaca hassasiyeti olan herkes benim için değerlidir, kıymetlidir. Sanıyorum bu mecliste yeşile, ağaca, doğaya hassasiyeti olmayan hiçbir birey yoktur.  Bizde belediye başkanı olarak göreve geldiğimiz günden beri orada zarar gören zarar gördüğü iddia edilen bir kimyasallığa farklı etmenlerle falanca şahıslar filanca şahıslar ortada bir prokovakasyon, çamur atma, istismar ya da bir siyasi itibar suikastı onara girmek istemiyorum, kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

 

SEÇER: “BÜYÜKŞEHİR GÖREVLİSİNİN VALİLİK İZNİ OLMADAN GECE YARISI O SAATTE ALMASI HUKUK DIŞIDIR”

Yeşil hassasiyeti olan bir başkan olduğunu belirten Seçer, “Ben sadece orada değil tüm Türk parklarında, sadece İsrail Kauçuk ağacı değil; çınar ağacından manolya ağacına kadar, basit bir çime kadar ben yeşil hassasiyeti olan bir belediye başkanıyım. Ben Yeşil Mersin Projesi’ni başlattım, ilk fidanı diktim. Çok fidan diken bir belediye başkanıyım. Dolaysıyla ağaç sevgisi yeşil hassasiyeti üzerinden bizim üzerimize geldiği anda vicdanlar sızlar. Ben kentin belediye başkanı olarak bu konu ilgili ulusal televizyonlarda daha ben görüntüleri görmeden, bütün Türkiye’de yıpratılmak istenen Vahap Seçer olsa da Mersin’in imajına gölge düşürüldüğünün farkında olmanızı istiyorum. Bu kadar küçük düşünülmemeli. Şimdi oradaki ağacı yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.  İdari imza açıldı mı, açıldı, adli soruşturma devam ediyor. Büyükşehir görevlisinin valilik izni olmadan gece yarısı o saatte alması hukuk dışıdır. Bu sizin yarın bir şube müdürünüzün başına da geldiği zaman, sizin ya da başkan yardımcınızın başına geldiği zaman bu hukuk dışı tavırların Türk yargısı adalet sistemine ne derece zarar verdiği beni daha iyi anlarsınız” diye konuştu.

 

“YEŞİL BİZİM YEŞİLİMİZ, AĞAÇ BİZİM AĞACIMIZDIR”

Mersin’in imajını küçük siyasi kazanımlar için feda etmemeleri gerektiğini vurgulayan Seçer, “Elbette ki araştıralım, soruşturalım failleri bulalım. Bir daha böyle olmaması için tedbirler alalım. Bakın Zafer Bey, Kültür Parkı’ndaki düzenden Mersin halkının memnuniyeti mi var, şikayeti mi var. Sizin aranızda kullananlarda var. Orada sabah yürüyüş yapan, spor yapan çocukları ile giden bir vatandaşın hiç şikayeti oldu mu? Son derece itinayla bakıyoruz. Baktığımız belli oluyor. Siz ısrarla yaptınız, ettiniz diyorsunuz. Bu bir suç isnadıdır ve iftiraya girer. Kültür Park’ta her köşede bir sosyal tesis yaptık canlandırdık. Orada olan panolar her hafta delik deşik oluyor. Bugüne kadar çalışmayan mobeseler, bu olayda ben mutlu oluyorum.  Orada gerçekleşen bir ağaca, orada belediyenin bir tesisine, bir çiçeğine yapılan saldırı bundan sonra aynı hassasiyetle takip edilsin. Mobeselerde tespit etsin.  Ortada bir suç varsa, bunun faili kimse, idaremde gereğini yapar, sonuna kadar gider. Doğa bizim doğamız, yeşil bizim yeşilimiz, ağaç bizim ağacımızdır. Bir değil binlerce ağaç dikeriz.  Mersin’in imajını küçük siyasi kazanımlar için feda etmeyiniz” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA