Kılınç: “Sosyal ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaktayız”




Tarih: 24 Temmuz 2022 Pazar 15:08


Anamur Belediyesi bünyesinde pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan ‘ 14. Uluslar arası Kültür ve Muz Festivali’ gerçekleşti. Coşku ile yapılan festivalde konuşmasını gerçekleştiren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Kültür ve Muz Festivali; sizlerle dertleşme, niyetimizi ve hizmetlerimizi sizlerle anlatma ve kaynaşma fırsatı olarak görmekteyiz. Belediyeciliğin yalnızca yol yapmak, kaldırım döşemek ya da çöp toplamak olmadığının bilincindeyiz, sosyal kültürel faaliyetlerimizi de hızlı bir şekilde hayata geçirmekteyiz. Diğer yanda da sosyal ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaktayız” dedi.

Haber- Burak Karataş

Mersin’de Anamur Belediyesi bünyesinde Anamur’da ‘14. Uluslar arası Kültür ve Muz Festivali’ gerçekleştirildi.  Yoğun katılımın olduğu festivalde; Azerbaycan’dan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden, Malatya’dan gelen dans ekipleri festivale renk kattı.  Köy ve kasabalarda oynanan yöresel oyunlarıyla ünlü olan folklor gösterileri, festivalde vatandaştan tam not aldı. ‘14. Uluslar arası Kültür ve Muz Festivali’nin ilk gününde konuşmasını gerçekleştiren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Belediye başkanlığımız tarafından hazırlanan 14. Uluslararası kültür ve muz festivali açılış programına hoş geldiniz. İlçemiz Anamur doğal, tarihi, kültürel değerlerin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılması tarımın özellikle muzun başkenti olan ilçemizin turizmden hak ettiği payları alır hale gelmesi amacıyla her yıl düzenlenen Kültür ve Muz Festivali’nin 14’ncüsünü hep beraber gerçekleştirmekteyiz. Yerel ulusal, uluslararası halk dansları gösterileri sosyal, kültürel ve sportif yarışmaları, halk konserleriyle gerçekleştirdiğimiz. 14. Kültür ve Muz Festivali’mizin ilçemiz Anamur’a hemşerilerimize hayırlı olmasını istiyoruz. Azerbaycan’dan, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nden, Malatya’dan gelerek festivalimize renk katan dans ekiplerine, ilçe dışından gelerek bizi onurlandıran misafirlerimize ve sanatçılarımıza teşekkür ederim. Herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

BOZDEMİR: “FESTİVALDE; ANAMUR’UN DEĞERLERİNİ HEM DE MUZUMUZUN TANITIMINI YAPACAĞIZ”

Anamur İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir ise festivalin 1. gününde, “2 yıldır pandemi nedeniyle yapılamayan bu yıl kutlayacağız 14. Kültür ve Muz Festivalimiz Anamur ilçemize, halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Festivaller birlik ve beraberliğin ve hemşerilik duyguların geliştiği, ilçemizin kültürel toplumsal değerlerinin tanıtıldığı etkinliklerdir. Bu festivalimizin de bu amaca hizmet etmesi temenni ediyorum. Yine bu festivallerde, yöresel ürünlerimizi ülkemizin en önemli tarım ürünü olan muz, festivalimizin ismi de muz festivalidir. Türkiye’de muz deyince akla Anamur geliyor. Anamur deyince de akla muz geliyor. Türkiye’de ilk defa Bozyazı ve Anamur’u muzun ilk yetiştirildiği ve en çok üretildiği ilçelerimiz. Bugün itibariyle Anamur Türkiye’nin muz üretiminin üçte birini karşılamaktadır. Mersin genelinde de yüzde 55 oranında üretilen muzun yüzde 55’ini Anamur üretmektedir. Dolayısıyla muz bizim en önemli tarım ürünüdür ve festivalimize ismi verilmiştir. Bu festivalde hem Anamur’un değerlerini hem de muzumuzun tanıtımını yapacağız, kültürümüzü yaşatacağız ve gelen misafirlerimizde hemşerilerimizde birlikte bu kültürel etkinliklerde kültürümüzü yaşatıp ve diğer misafirlerimize tanıtma imkanı olacağız.  Son zamanlarda çilekte de önemli bir yere sahibiz. Artık Türkiye’de çilek üretimde yüzde 20’sini karşılıyor” şeklinde konuştu.

 

KILINÇ: “HER DALDA GENÇLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAMAKTAYIZ”

Törenin 2. gününde tekrardan konuşmasını gerçekleştiren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç,

“Kültür ve Muz Festivali sizlerle dertleşme, niyetimizi ve hizmetlerimizi sizlerle anlatma ve kaynaşma fırsatı olarak görmekteyiz. Belediyeciliğin yalnızca yol yapmak, kaldırım döşemek ya da çöp toplamak olmadığının bilincindeyiz. Bu nedenle göreve geldiğim bu yana fiziki hizmetlerimizin yanı sıra Covid-19 salgını nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kaldığımız sosyal kültürel faaliyetlerimizi de hızlı bir şekilde hayata geçirmekteyiz. Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açtığımız halk oyunları, keman kursu, bağlama dersi, resim ve satranç temel eğitim müzik kursları, Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 8 yaşından itibaren yetiştirdiğimiz geleceğin futbolcuları ve sporun her dalında verdiğimiz kurslar ile gençlerimizi geleceğe hazırlamaktayız” diye konuştu.

 

“KÜLTÜR İLE BÜTÜNLEŞTİREN TOPLUMLARIN DÜNYAYA HÜKMETTİĞİNİ GÖRMEKTEYİZ”

Temel eğitimin yanında sosyal, kültürel, sportif yeteneklerle donatılmış bir gençlik hayal ettiklerini aktaran Kılınç, “Kendini geliştiren aldığı eğitimlere sahip olduğu kültür ile bütünleştiren toplumların dünyaya hükmettiğini görmekteyiz. Kültür ile eğitimi ve teknolojiyi bütünleştirebilenlerin tarih sahnesinden bütünleştiremeyenlerin, tarih sahnesinden silinip gittiğine şahitlik ediyoruz. Bugün Ankara Etnografya Müze’sini ziyaret ettiğimizde Anadolu’da bulunmuş, ancak kültürlerini terk etikleri için tarih sahnesinden isimleri silinip giden medeniyetlerle dolu olduğunu görmekteyiz. İşte bizim bu nedenle gelecek nesillerimizin kültürel değerlerden vazgeçmeden kendilerini geliştirmelerini ve dünya durdukça Türk kültür medeniyetinin var olmasını istemekteyiz” dedi.

 

“BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİN SORUNLARINA HER DAKİKA, HER SAAT KOŞMAKTAYIZ”

Gece gündüz çalıştıklarını, sosyal ve kültürel değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini belirten Kılınç, “Bütün imkanlarla donatmaya gecemizi gündüzümüze katarak bu kentimizin fizikken ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da vatandaşlarımızla aramızda kurduğumuz gönül köprülerini başa düşen bize hizmet ihtiyacı olan bütün hemşerilerimize her dakika her saat koşmaktayız. Bir yandan yollar, parklar, mesire alanları sahilde projeleri yapıyor. Diğer yanda da sosyal ve kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmaktayız. Göreve geldiğimi günden bu yana kasada para varsa belediye başkanlığı çok kolay, ancak kasada para olmadığı gibi birde icra dosyaları ile uğraşıyorsanız. Yarım bırakılan işleri tamir etmeye, tamamlandı diye hizmetleri sil baştan yenilemeye çalışıyorsanız, esnaf alacaklarından dolayı belediye mal vermiyorsa hizmet vermek istemiyorsa belediye başkanlığı çok zor bir iştir” sözlerini kullandı.  

  

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA