Öğrenci Deniz Barçatayın, Akdeniz akademik eğitim setiyle YKS’de Türkiye 496’ncısı oldu




Tarih: 31 Temmuz 2022 Pazar 14:23


Akdeniz Belediyesi’nin öğrencilere verdiği akademik eğitim setinden yararlanan Mersin Akdeniz ilçesinde yaşayan Deniz Barçatayın, Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı (YKS) sayısal bölümünde Türkiye 496’ncısı oldu. Bilgisayar Mühendisi olmak isteyen Barçatayın’a Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa M. Gültak, eğitiminde başarılar dileyerek, Barçatayın eğitim hayatı boyunca burs desteği sağlamak için girişimlerde bulunacağını belirtti.

Haber- Burak Karataş

Her yıl Akdeniz’deki öğrencilere eğitim konusunda destek olan Akdeniz Belediyesi, bu yıl da internet portalı üzerinden hizmet verdiği online akademi eğitim seti ile öğrenciler başarılar elde etmeye devam ediyor. Akdeniz’de akademik eğitim setinden faydalanan 75’inci Yıl Fen Lisesi öğrencisi Deniz Barçatayın, Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı (YKS) sayısal bölümünde 543 puan ile Türkiye’de 496’ncısı oldu. Akdeniz’de ve Türkiye’de önemli bir başarıya imza atan Barçatayın, hedefinin iyi bir Bilgisayar Mühendisi olacağını vurguladı. Aldığı başarı ile Akdeniz Belediyesi’nden burs sözü alan Barçatayın, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa M. Gültak’a teşekkür etti.

 

GÜLTAK, “ARTIK KARŞINIZDA SAYISAL ALANDA TÜRKİYE’NİN 496’NCISI OTURUYOR”

Deniz Barçatayın öğrencisinin Akdeniz Belediyesi’nin akademik setinden faydalanarak önemli başarılara imza attığını ifade eden Gültak, “YKS’de önemli bir derece elde eden Deniz’i bugün belediyemizde ağırladık. Deniz Barçatayın, Akdeniz’in Çay Mahallesi’nde oturan bir kardeşimiz. Babası, özel sektörde depo sorumluluğu yapıyor ve 5 çocuklu bir ailemizin çocuğu. Akdeniz Belediyesi’nin akademi setini aldı. Buradan yüz binlerce soruyu çözerek sınavlara hazırlandı. Bunun dışında herhangi bir kaynağı yoktu, çalışacağı ve gideceği yer de yoktu ve oradan faydalanarak azimli bir şekilde çalıştı. Artık karşınızda sayısal alanda Türkiye’nin 496’ncısı oturuyor” dedi.

 

“İYİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSİMİZ OLACAK”

Akdeniz Mahallesi’nin Türkiye’de derece çıkartan bir mahalle haline geldiğini aktaran Gültak, “Herhangi bir etüt merkezine gitmedi, özel ders almadı. Çocukluğundan beri çalışkan bir kardeşimiz. Karşımızda şu anda Türkiye’de üniversite sınavında 496. sırada yer alan kardeşimiz oturuyor. İşte Akdeniz Belediyesi’nin o akademik eğitim setinin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ispatını gördük ve karşımızda oturuyor. İnşallah iyi Bilgisayar Mühendisimiz olacak. Eskiden sıkıntılı olan bir ilçe, artık Türkiye’de derece çıkartan öğrenciler haline gelen bir ilçe haline dönüştü. Bu da belediyemizin eğitime ve gençlere ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. Deniz’e başarılar diliyorum, iyi bir Bilgisayar Mühendisi olacak” şeklinde konuştu.  

 

“ÖĞRENCİMİZE BURS DESTEĞİ SAĞLAMAK İÇİN DE GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIM”

Sözlerine devam Gültak, Barçatayın eğitim hayatı boyunca burs desteği sağlamak için girişimlerde bulunacağını belirterek, “Nitekim daha önce de akademi eğitim setimiz üzerinden sınava hazırlanan İclal kızımız tıp fakültesini kazanmıştı. Eğitimde fırsat eşitliğine ve gençlerimizin eğitimine büyük önem veriyoruz. Akdeniz’den, bundan sonra da yeni İclaller ve Denizler çıkmaya devam edecek. Deniz’e, eğitim hayatı boyunca burs desteği sağlamak için de girişimlerde bulunacağım” dedi.

 

“HEDEFİM BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK”

Öğrenci Deniz Barçatay ise aldığını eğitim setinden kendisine bayağı yardımcı olduğunu belirterek, “Akdeniz Belediyesi’nin kurmuş olduğu akademi sistemini kullandım. Oradaki sorular beni bayağı geliştirdi, bana yardımcı oldu. Sayısal alanda 496. oldum. Hedefim Bilgisayar Mühendisi olmak, umarım başarılı bir Bilgisayar Mühendisi olurum, ülkeye bir faydam olur.  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA