Bozdoğan: “Sevmek zorunda değilsin ama saygıyı göstermek zorundasın”




Tarih: 4 Ağustos 2022 Perşembe 17:14


Tarsus Belediyesi kapsamında ilk kez gerçekleştiren kadın, genç ve çocuk meclisi toplantısında konuşan Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Burada hayatımda hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım ama siyasette önümüze setler koyuyor. Rantçılar, belediyelerden rant alamayan beyefendiler onu bunu tutup yazı yazdırıyorlar, beni eleştirin ama hakaret edilmesin. Sevmek zorunda değilsin ama o saygıyı göstermek zorundasın” dedi.

Haber- Behzat Ö Beyazlar 

 

Tarsus Belediyesi kapsamında ilk kez gerçekleştiren kadın, genç ve çocuk meclisi toplantısı Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında yapıldı. Kadın meclis toplantısında kadınların sorunlarını ve görüşlerini dinleyen Bozdoğan, yapılan çalışmaların içine siyasetin girmesiyle hizmet alanlarını etkilediğini ifade ederek, Tarsus’a sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı. Eğitim ile birçok şeyin değişeceğini aktaran Bozdoğan, “Ne kadar çok eğitim konusunda çalışırsak, eğitimin özünü ve esasını daha iyi anlamış oluruz. Amaç çocuklarda akıl ve bilinci geliştirmektir. Akıl ve zihni ne kadar çok geliştirirsek o çocuğu yarınlara hazırlarız. Onlara bilgi ve beceri kazandırmamız önemlidir. Bu bilgi ve beceri elbette aileden başlar ve sonrada okulla o eğitim devam eder. Doğal gelişmesini sağlamak zorundayız. Uyum ve aynı zamanda deneyimi eğitim yöntemi yoluyla sürekli yenilenmesini ve gelişmesini sağlamak zorundayız. Bununla ilgili biz Milli Eğitim Müdürlüğü ile çok büyük çalışmalarımız var. Ama siyaset bir noktaya geliyor ve o kadar engel oluyor ki, köylerin tüm okulları istedim, tüm okullar bomboş duruyor, binalar yıkılıyor. Bize verin biz orayı okuma salonu yapalım, muhtarlar odası yapalım, doktor muayene yapalım, konuk odaları yapalım. Çünkü sözümüz var halka. Her köye bir tane yapalım, yapıyoruz da; 20’ye yakın köyü bitirdik. Ama diğer taraflarda alan olmayınca milli emlaktan yer alamıyorum. Milli eğitimden yer alamıyorum acı bir şeydir. Siyaset ve hizmet anlamında önüne set çıkardıkları zaman bir insanın ister istemez bende sıkıntıya ve strese giriyorum” şeklinde konuştu. 

“HEPİMİZİN SEVDASI DA TARSUS”
Yapılan işin reklamında olmadıklarını, Tarsus'un gelişmesi için çalıştıklarını belirten Bozdoğan, “Biz işin reklamında değiliz, reklam yapmak istemiyoruz bu kent hepimizin, hepimizde Tarsus’u seviyoruz. Hepimizin sevdası da Tarsus. Tarsus ne kadar gelişirse kadınlarımız da güçlü olur, çocuklarımızda eğitimli olur ve mutlu bir kent haline gelir. Ben sadece çocuklarımızın ve kadınlarımızın mutlu olmasını isterim ama herkes mutlu olsun. Babalarda mutlu olsun, çalışanlarda mutlu olsun. Yani burada hayatımda hiçbir zaman ayrımcılık yapmadım ama siyasette önümüze öyle setler koyuyorlar ki. Cehalet çok güzel yenilir ama gaflet asla yenilmez. Rantçılar, belediyelerden rant alamayan beyefendiler onu bunu tutup yazı yazdırıyorlar. Ben bu kentte 95 bin kişinin oyunu aldım, beni eleştirin ama hakaret edilmesin. Yani bir saygı ölçeği vardır. Sevmek zorunda değilsin ama o saygıyı göstermek zorundasın” ifadelerini kullandı.  

MECLİS’TE HALK’TAN BİR KADIN: “BOŞ BİR ALAN VAR NEDEN ORADA PARK YAPILMIYOR”
Meclis’te halktan bir kadın, yaşadığı bölgedeki sorununu anlatarak, Çamlıyayla yolundaki bir boşluk alanın kaç yıldır boş olduğunu ve bir ağaç dahi dikilmediğini belirterek, “Ben 4 yıl Tarsus’a geleli. Çamlıyayla yolunda Petrol var, Petrolun arkasında karşılıklı kanal boyunda boşluklar var. Burası yeşil alan diyorlar biz 4 yıldır muhtara gidip geliyoruz, Muhtarım burayı park yapın diyoruz, senede 2 kere oraya greyder geliyor, orayı bir sıyırıyor. Ne ağaç dikliyor, hiçbir şey yapılmıyor. Ben buna bir anlam veremiyorum. Niye 4 yıldır bir ağaç dikilmez mi oraya? Ben çocuklarım için Konya’ya 6 ay sonra gidiyorum orayı tanıyamıyorum. Ağaçlar dikilmiş, lavantalar dikilmiş sanki lavanta bahçesine gitmişim. Yürüyüş yolları yapılmış bizim bu Tarsus’ta böyle bir şey olamaz mı? İklim olarak burası Konya’dan daha elverişli” dedi.

“MERSİN İMAR KOMİSYONUNDAN RAPOR GELMEZSE BEN YASADIŞI ASLA BİR ŞEY YAPAMAM”
Kadının konuşmasına cevap veren Bozdoğan, 30 dönüm üzerinde olan park alanlarının Büyükşehir’e ait olduğunu belirterek, “Bununla ilgili balık pazarı ile ilgili yer yapıldı.  Bu balık pazarı ile ilgili yapılan yerleri bile biz yapamıyoruz. Yasalara aykırı olduğu için Mersin’de bu konuda özellikle imarda bunun raporunu istedik. Hatta biz daha fazlasını yaptık, o arka tarafa ekim yaptık. Bu hafta sonu oraya gittim tek tek gezdim. Bu hafta içerisinde de oraya dozer giriyor. Tamamen düzgün bir hale getirecekler. Ama takdir edersiniz ki Mersin imar komisyonundan bu rapor gelmezse ben yasadışı asla bir şey yapamam”  şeklinde konuştu.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA