Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Birinci Birleşimi Meclis Toplantısı gerçekleşti




Tarih: 5 Ağustos 2022 Cuma 17:20


Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Dinsever başkanlığında gerçekleşen Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Birinci Birleşimi Meclis Toplantısında; ‘Tarsus Belediyesi İçkili Yer Tespit Komisyonunun içkili yer bölge krokisine eklenecek yerler ile ilgili teklifin görüşülmesi’ gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddesine ilişkin görüşlerini bildiren Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, “Biz idare olarak içkili veya alkol kullanılan yerlerin çoğaltılmasını değil de onların aksine azaltılması yönünde bir irade ortaya koymamız lazım. Yani hem sağlık anlamında hem güvenlik anlamında hem trafik kazaları meydana gelmesi anlamında ciddi riskleri beraberinde getiriyor” dedi.

Haber- Fatih Dönmez

Tarsus Belediyesi Ağustos Ayı Birinci Birleşimi Meclis Toplantısı, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Dinsever başkanlığında yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından gündem maddelerine geçildi. Birçok gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında; Tarsus Belediyesi İçkili Yer Tespit Komisyonunun içkili yer bölge krokisine eklenecek yerler ile ilgili teklifin görüşülmesi gündem maddesi de oy çokluğuyla kabul edildi. Gündem maddesi hakkında söz alan Meclis Üyesi Mehmet Yıldız, içkili bölgenin yapılacağı yerin daha önceden mezarlık olduğunu belirterek, “Bu içki ruhsatının istenilen yerle ilgili parsel sorguya girdiğimiz zaman 160/10 parsel Say Köy mıntıkasında metruk mezarlık olarak görülüyor. Burayla ilgili cins değişikliği yapılmış mı? Çünkü nihayetinde burada bir mezarlık var ve içerisinde bize fotoğraf gönderdiler fiili olarak mezarlar var. Belki bir kısmı taşınmış olabilir fakat burada fiili olarak mezarlarda bulunmakta. Dolayısıyla burayla ilgili, buranın mülkiyeti kime ait bununla ilgili bir araştırma yapılmış mı? Burası metruk mezarlık olarak görünüyor. Yani okula hastaneye veya bir takım sağlık ocakları için yapılacakken, içkili yer ruhsatı verilmesiyle ilgili sıkıntı var iken mezarlığın yanına içkili ruhsat verilmesi uygun mudur? Bunun iyice bir araştırılıp bu konun bilgilendirilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

 

ATEŞ : “BURASI DAHA ÖNCE İÇKİ RUHSATI OLAN BİR YERDİ”

Meclis Üyesi Yusuf Ziya Ateş’ de cevap olarak şunları kaydetti: “Burası daha önce içki ruhsatı olan bir yerdi, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Tarsus Belediyesi buraya ruhsat vermişti, herhalde orada bir yanlışlık olmuştu. Şu anda bu ruhsatı zaten Mersin Büyükşehir Belediyesi verecek. Biz sadece alanı içkili bölge alanı yapıyoruz. Onun dikkate alınmasını istiyorum” dedi.

 

ALTINSUCU: “BİZ İDARE OLARAK İÇKİLİ ALANLARIN ARTIRILMASINI DEĞİL, AKSİNE AZALTILMASINI İSTİYORUZ”

Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu da, içkili yerlere karşı olduklarını ve kullanılan alkol ile birçok trafik kazalara sebebiyet verildiğini ifade ederek, “Yani içki konusuyla ilgili biliyorsunuz daha önceki meclislerde de bahsetmiştik. Zaten şehrimizde çok sayıda trafik kazası meydana geliyor. Bu trafik kazaların birçoğuna bakıldığında maalesef alkollü araç kullanımından kaynaklandığını biliyoruz. Dolayısıyla biz idare olarak içkili veya alkol kullanılan yerlerin çoğaltılması değil de onların aksine azaltılması yönünde bir irade ortaya koymamız lazım. Yani hem sağlık anlamında hem güvenlik anlamında hem trafik kazaları meydana gelmesi anlamında ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Bu zaten herkes tarafından kabul edilen bir durum. Bu sebeple biz idare olarak içkili alanların artırılması değil de aksine azaltılması ve bunun toplumda tüketiminin sonlaması yönde bir irade ortaya koymamız lazım. Bu hususun özellikle bu yönüyle karar verilmesine o doğrultusunda oy kullanmasına talep ediyorum” diye konuştu.

 

ŞİMŞEK: “TOPLUMU TEMSİL EDEN BİR MECLİSİZ”

Evrakın komisyona gönderilmesini talep ettiklerini ifade eden Meclis Üyesi Ali Şimşek, “Bu evrakın komisyona gönderilmesini talep ediyoruz. Bu temizlik çevre ve insan hakları ve hukuk komisyonuna gönderilerek buranın tekrar bir daha tartışılmasından yanayız. Orasının mezarlık olduğu dedikodusu var. Orayla ilgili bir araştırma yapsın. Burası bir ana yol güzergahı üzerinde olduğu için buralarda içilmesi veya yola çıkıldığı zaman bir sürü kazalara sebebiyet vereceği konusu da göz önünde bulundurularak bir karar verilmesi lazım. Tabi arkadaşlarımız böyle bir karar vermişler ama biraz daha detaylı şekilde araştırılarak bunun yeniden gözden geçilmesi gerekir. Toplumu temsil eden bir meclisiz” dedi.

 

DİNSEVER: “JANDARMA BÖLGESİ, ASAYİŞ YÖNÜNDEN HERHANGİ BİR SAKINCANIN OLMADIĞINA DAİR RAPOR VERMİŞ”

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Ali Dinsever de, içkili yerleri belirleme diye bir meclis komisyonunun olduğunu belirterek, “ İçkili yer olacak mekanları belirlemek konusu belediye meclisi yetkisinde olan bir konu. Usulen bu komisyona gittikten sonra idare emniyet açısından, asayiş açısından problem olup olmayacağını hususunda rapor istiyor. Bu evrakta da raporu istemişler, jandarma bölgesi olduğu için jandarma verdiği raporda özetle herhangi bir asayiş yönünden herhangi bir sakıncanın olmadığına dair rapor vermiş. Yani bu rapor tamamlanmış. Akabinde meclis komisyonumuz ihtisas komisyonu toplanmış onlarda oy çokluğuyla kabulü yönünde bir rapor tanzim etmişler. Komisyon raporu var, komisyon işini yapmış meclise havale etmiş, meclisinde bu konuda irade beyan etmesi lazım” şeklinde konuştu. 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA