Seçer: “23 üreticiye tohum yardımı yaptık”




Tarih: 7 Ağustos 2022 Pazar 16:10


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde; Gülnar’da gerçekleşen ‘Atalık Yerel Nohut Hasat’ töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tarıma önem verdiklerini belirterek, “23 üreticiye tohum yardımı yaptık. Üretimlerini yaptılar, zirai ilaç yardımı da yaptık. Bu yılda nohut fiyatları iyi gidiyor. Satışlarda bir sorun yaşanmayacak” dedi.

Haber- Fatih Dönmez

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi kapsamında Gülnar’da yapılan ‘Atalık Yerel Nohut Hasat’ töreni gerçekleşti. Gülnar’da Bereket Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, verdikleri tarım ve hayvancılık desteklerinden bahsederek,  ‘Nohut Projesi’ni de yaptıklarını belirtti. 23 üreticiye nohut tohumu yardımında bulunduklarını aktaran Seçer, “Nohut projesi; ata tohumlarının korunması, ortaya çıkarılması, bunların üretiminin sağlanması, hatırlanması açısından önemli. Nohut var, bir de Gülnar nohudu var. 23 üreticiye tohum yardımı yaptık. Üretimlerini yaptılar, zirai ilaç yardımı da yaptık. Bu yılda nohut fiyatları iyi gidiyor. Satışlarda bir sorun yaşanmayacak. Sadece tohum ya da hayvancılık projelerimiz yok. 7’den 70’e Mersin’de tarımsal üretime katkı yapmak için her türlü yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

“TARIM OLACAK Kİ KİMSEYE MUHTAÇ OLMAYACAĞIZ”

Gülnar’da toplamda 4 aileye küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldığını ifade eden Seçer, “Küçükbaş hayvan dağıtımı toplamda 25 aileye verildi. Her yıl toplamda 60 aileye, her bir aileye 25 küçükbaş hayvan veriyoruz. Üçüncü yılına girdi bu devam ediyor. Birçok kadına olmak üzere işletmeler açıyoruz. Ama sermayeleri yok, işte Büyükşehir onlara bu imkanı sağlıyor. İlk 2 yıl 3 bin hayvanın bedelini ödedik ailelerimize dağıttık. Biz 1 yıllık yemini vereceğiz, veteriner hizmetini vereceğiz. Türkiye bir tarım ülkesi, Mersin’de bir tarım kenti. Çok verimli araziler değerli ürünler her şey var. Aslında çalışkan da bir halk var. Türkiye’deki çiftçi yurtdışındakine göre daha iyi çalışıyor. Her akıllı devlet tarımı destekler, tarım olacak ki doyacağız. Tarım olacak ki kimseye muhtaç olmayacağız. Üretim olmazsa başka ülkelere ihtiyaç olursun. Savaşta ve barışta he toplum kendi karnını doyuracak kimseye muhtaç olmayacak üretimini yapmak durumunda” şeklinde konuştu.

 

“BEN HEPİNİZİN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

 Önemli olan insanın kalbini kazanmak olduğunu belirten Seçer, “İnsanlığa yararlı olmak, ne olursan ol hiç fark etmiyor önemli olan yaşadığın, nefes aldığın, verdiğin süre içerisinde insana insanlığa katkı yapabilmek. Ben hepinizin belediye başkanıyım. Size bakarken köyünüze falan ona buna bakmam; sizi yurttaşım, kardeşim olarak görürüm. Hizmet etme zorunluluğum var. Bu görevi yapmaya da çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Mersin’de güzel şeyler oluyor. Mersin Türkiye’nin her tarafından izleniliyor. Mersin güzel bir yer, bereketli, üreten, çok çeşitliliği olan bir kent, huzur var, kardeşlik var. Mersin’de insanların kalbi de güzel. Genel seçimler geliyor, bilinçli vatandaşlarsınız. Televizyonları takip edin, meclis toplantılarını takip edin. Sakın ola size felaketi gösterip oy isteyenlere kanmayın. Size mutluluğu, geleceği, kardeşliği gösterenlerin peşinden koşun” diye konuştu.

 

CİN: “KENDİ YAPTIĞIMIZ MUHTARLIK BİNAMIZI KULLANAMIYORUZ”

Bereket Mahallesi Muhtarı Ünal Cin ise “Atalık tohumu topraklar buluşturma programına hoş geldiniz. Değerli başkanım Bereket Mahallesi’ne yapmış olduğunuz; nohut tohum desteği, küçükbaş hayvan desteği, ceviz fidanı, lavanta fidan desteği, badem soyma makinesi, üzüm sıkma makinesi desteği verdiğiniz için teşekkür ederiz. Kendi yaptığımız muhtarlık binamızı kullanamıyoruz. Okulumuzun harabe halde, bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

IŞIK: “İHRACAT EDEN BİR TÜRKİYE OLMAK İSTİYORUZ”

Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık de, Büyükşehir’in yaptığı çalışmaları önemsediğini ve bu çalışmaları daha çok istediklerini belirterek, “Çitçilerimizin ana geliri olan nohutlarımız son yıllarda üretimimizi kazancımızı kaybetmiş bulunmaktayız. Son iki yıldır Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu, yürüttüğü projelerle artık nohutlarımız tekrar çiftçilerimizin ana gelirleri arasında yer almaya başlamıştır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın tarıma ve üretime vermiş olduğu önemli desteklerden çok memnunuz. Çiftçilerimizin en çok zorlandığı bu dönemde çiftçilerimize daha çok bu projelerle daha fazla destekler verilmesini talep ediyoruz. Küçükbaş hayvan projelerimiz ve diğer fidan desteği projelerimiz hepsini çok önemsiyoruz. Bu projelerimize daha fazla katkı sağlanmasından sizlerden talep ediyoruz. İnsanoğlunun yaşaması için sürdürebilirliliği için hayatında olan buğday, mercimek, nohut, arpa, havyan üreticiliği konusunda çok fazla desteğin sağlanması gerekir. Bunları yaptığınızı biliyoruz ama daha fazlasını istiyoruz. Biz Türkiye olarak ithal üretimle yaşayan insan değil, ihracat eden bir Türkiye olmak istiyoruz” dedi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA