170 numaralı belediye otobüsüyle günübirlik seyahat




Tarih: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 17:21


Mersin’de vatandaşlar hayat pahalılığından dolayı tatil yapmak yerine günübirlik seyahat etmeyi tercih ediyor. Gıda, yakıt ve konaklama fiyatlarının artmasından dolayı seyahat edemeyen vatandaşlar, Mersin’in ören yerlerini gezmek için yakıtın cepleri yakmasıyla beraber çareyi 170 numaralı belediye otobüsünde buldu. Vatandaş, 14 lira ile Kızkalesi, Akyar, Kanlıdivane, Taşucu ve Cennet cehennem gibi ören yerleri gezebiliyor.

Haber- Mehmet Işık 

Hayat pahalılığı, ekonomik kriz sıcaklar derken insanlar için tatil yapmak hayal oldu. Uzun tatillere çıkamayanlar, bu sene Mersin’in günübirlik gezilecek yerlerini tercih ediyor. Kızkalesi denizi ve kumuyla gözbebeği olmaya devam ederken Akyar, Kanlıdivane ve Cennet cehennem ören yerleri de bu yıl ziyaretçi akınına uğruyor.  Şehir merkezinden kalkan 170 numaralı belediye otobüsüyle artık Taşucuna kadar seyahat etmek çok kolay. Gün içinde tarihi ören yerlerini gezip inci gibi koylarda serinleyen vatandaşlar geceyi ucuz fiyatlarla oradaki pansiyonlarda geçirebiliyor.

 

“14 LİRA VEREREK İSTEDİĞİM YERE GİDEBİLİYORUM”

Mersin’in tarihi ve ören yerlerini gezmek için günübirlik seyahat eden vatandaş Yıldız Çalıcı, fazla bir maliyet harcamadan günübirlik gezmenin mantıklı olduğunu ifade ederek, “Ben günübirlik geziyorum. Belediyenin otobüsüne binerek Mersin’de her yeri geziyorum. Belediye otobüsüne 14 lira vererek klimalı bir şekilde hem rahat ederek hem de gideceğim yere gidebiliyorum. Gelen vatandaşlara da tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 “TATİL YAPMAK HAYAL OLDU, ÇÜNKÜ OTEL FİYATLARI ÇOK PAHALI”

Ucuz bir şekilde belediye otobüsünü kullandığını ve yakıtın pahalı olmasıyla beraber çoğu vatandaşın kendi araçlarıyla gelmediğini aktaran Çalıcı, “Tatilimi maddi açıdan günübirlik yapabiliyorum. Otobüsle; Narlı Kuyu, Cennet cehennem, Kızkalesi gibi yerlerde istediğiniz durakta durabiliyorsunuz. Orada günübirlik güzel gezebiliyorsunuz, orada bu yörenin güzel sıkmalarından yiyebiliyorsunuz. Sıkmalar 6-7 lira, ayran 4 lira yani günübirlik daha ucuza gelmektedir. Normal tatil yaptığı zaman vatandaş zor duruma giriyor. Çünkü otel fiyatları çok pahalı. İşte Cennet cehenneme gittim, Kanlıdivane gibi yerler birbirlerine yürüme mesafesinde. Oradan aşağı indikten sonra muhteşem koylar var. Ben maliyetsiz günübirlik tatilden bahsediyorum” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA