Özdemir: “CMK ücretlerinde gerçek iyileştirme istiyoruz”




Tarih: 22 Ağustos 2022 Pazartesi 16:37


Mersin Barosu yönetimi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Adalet Bakanlığı arasında CMK ücret tarifesinin belirlenmesine yönelik gerçekleşecek görüşme öncesi oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi öncesinde seslerini duyurmak için basın açıklaması yapan Mersin Barosu, “Avukatlık asgari ücret tarifesinde ve CMK ücretlerinde gerçek iyileştirme istiyoruz” şeklinde dikkat çekti.

Haber- Mehmet Işık 

Mersin Barosu yönetimi, Mersin Adliyesi önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Baro yönetimi adına basın açıklamasını okuyan Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, seslerine ve taleplerine kulak verilmesi istediklerine dikkat çekti. Sözlerine devam eden Özdemir, avukatlık asgari ücret tarifesinde ve cmk ücretlerinde gerçek iyileştirme istediklerini kaydederek, “20 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinde belirlenen ücretlerin ülkedeki ekonomik gelişmelerin gerekleriyle bağdaşmadığı, CMK Ücret tarifesinin ise Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin oldukça altında olduğu, emek ve mesainin karşılığı olmaktan öte külfete dönüştüğü açıktır” ifadelerini kullandı.

 

“TÜM BAROLARIN ORTAK TALEBİ VE KARARLILIĞININ YANSIMASIDIR”

Tüm baroların ortak talebi ve kararlılığının yansıması olduğunu ifade eden Özdemir, “5 Temmuz 2022 tarihinde TBB ve Baro Başkanları ile Adalet Bakanı arasında yapılan görüşmelerde ortaya çıkan, tarifelerin eylül ayı başında yayınlanması için ortak çalışma yapılması yönündeki iradeyi, olması gereken bir yöntem olarak önemli görüyoruz. Bugün, TBB ile Adalet Bakanlığı arasında CMK Ücret Tarifesinin belirlenmesine yönelik bir görüşme gerçekleştirilecektir. Görüşme esnasında TBB tarafından dile getirilen iyileştirme 06.07.2022 tarihli açıklamada ifade edildiği üzere tüm baroların ortak talebi ve kararlılığının yansımasıdır. Ceza yargılamasında avukatın varlığı işkence ve kötü muameleyle ve hukuka aykırılıklarla mücadelenin bir parçası, hak arama özgürlüğünün garantisi, adil yargılanma hakkının olmazsa olmazıdır” şeklinde konuştu.

                    

“CMK ÜCRETLERİ, AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİNİN ONDA BİRİNE DENK GELMEKTE”

Sözlerine devam eden Özdemir, “CMK hizmetleri için AAÜT dışında bir belirleme kabul edilemez” şeklinde dikkat çekerek, “Adil bir yargılamanın ancak savunmanın katılımıyla var olabileceğini kabul eden hukuk devleti; ücret tekeli nedeniyle, yargının kurucu unsuru savunma için CMK görevlendirmelerini mevcut ücret politikalarıyla dayatmaktan ve bir angaryaya dönüştürmekten vazgeçmelidir. Öncelikle ve önemle saptamak gerekir ki; CMK hizmetleri için AAÜT dışında bir belirleme kabul edilemez. Avukatlık asgari ücret tarifesinin (AAÜT) onda birine denk gelen CMK ücretleri, her biri en az 3 yıl süren bir davanın ücreti olarak avukatlara reva görülemez” diye konuştu.

 

“BİZİ DUYUN, SESİMİZE VE TALEPLERİMİZE KULAK VERİN”

Ortak karara uygun TBB taleplerinin arkasında olduğunu kaydeden Özdemir, “Biz Mersin Barosu avukatları olarak bir kez daha yineliyoruz; Barolarımızın ortak kararına uygun TBB taleplerinin arkasındayız. Bu nedenle, yapılacak değerlendirmelerde görüşlerimizin dikkate alınmasını bekliyoruz. Bilinsin ki bu uyarı, sonrasındaki eylemliliğin habercisidir. Hak ettiğimiz ücretler belirleninceye kadar temsil yetkimizden aldığımız haklara dayanarak daha önce belirttiğimiz gibi aşamalı eylem planlarını hayata geçirme kararlılığında olduğumuzun ve mücadeleyi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bizi duyun, sesimize ve taleplerimize kulak verin” diye kaydetti.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA