Çatalbaş ile tırnaklar rengarenk oluyor




Tarih: 23 Ağustos 2022 Salı 16:31


Kadınların ellerini protez tırnak ve kalıcı oje ile rengarenk ve güzel görünüme kavuşturan Yaren Çatalbaş, gazetemize değerlendirmelerde bulunarak, “ Protez tırnak ve kalıcı oje artık popüler oldu. Her yaştan insanlar yapıyor, her ay ihtiyaçmış gibi yapılıyor. Harika desen ve modellerle müşterilerimizi memnun ediyoruz. Tırnak konusunda profesyonel şekilde çalışıyoruz. Ruslar bu konuda çok iyiler, bende onlardan eğitim aldım” dedi.

Haber- Emrah Birgül

 

Havaların ısınmasıyla birlikte yaz trendinde olan protez tırnak ile kadınların hayatı renkleniyor. Tırnak süsleme sanatı olarak bilinen nail art, neredeyse her kadının güzellik rutinleri arasına girdi. Rengarenk ve güzel görünen eller için desenli protez tırnaklar oldukça popüler oldu. Bakımlı ve güzel görünen eller, harika yeni desenler ve modellerle protez tırnak ve kalıcı oje konusunda kadınlar Yaren Çatalbaş ile buluşuyor. Protez tırnak ile kısa ve yenen tırnakları eski haline getiren Çatalbaş, tırnağın tekrardan uzamasını sağlıyor. Kadınların vazgeçilmezi olan oje, çabuk silinmesi ile beraber kalıcılıktaki sorunu Nail Art Stüdyo ortadan kaldırıyor. Yapılan protez tırnak ve kalıcı oje işlemi kalıcılığı yaklaşık 3-4 hafta sürüyor. Protez tırnak ve kalıcı oje ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Çatalbaş, protez tırnak yapımı için müşterilere profesyonel yerleri tercih etmesi gerektiğini önererek, profesyonel olmayan yerlerde de yapılan protez tırnağın, tırnak şeklini bozacağına dikkat çekti.

 

 “PROTEZ TIRNAK, 3-4 HAFTA KALICI OLDUĞU İÇİN DAHA ÇOK KULLANILIYOR”

Protez tırnağını, kısa ve yenmiş tırnaklar için kullandıklarını kaydeden Yaren Çatalbaş, yaptıkları işlemle tırnağın uzamasını sağladıklarını belirterek, “ 5 yıldır bu mesleği yapıyorum. 5 yıldır tırnak protez işinde profesyonelim. Benim asıl mesleğim kuaförlük sonradan tırnak işine yöneldim. Daha önce bu meslek ile ilgili eğitimler aldım ve sertifikam var. Protez tırnağı; kısa tırnakları, yenmiş tırnakları uzatmak için kullanıyoruz. Tırnak yeme tedavisinde kullanıyoruz. Bu protez olduğunda kişi tırnağını yememeye başlıyor ve o protez tırnağın altından tırnağı uzamaya başlıyor. Buna biz tedavi diyoruz. Ya da çok kısa tırnaklardan rahatsız olunuyorsa aynı zamanda onlara da uyguluyoruz. Kalıcı ojeyi, normal ojeden sürekli bir randıman alamadığımız için kullanıyoruz. Çünkü normal oje suda kendiliğinden gittiği için insanların hoşuna gitmiyor ve bunun içinde kalıcı ojeyi yapıyoruz. Kalıcı oje, 3-4 hafta kalıcı olduğu için daha çok kullanılıyor” şeklinde konuştu.  

 

“İŞİMİZİ PROFESYONEL BİR ŞEKİLDE YAPIYORUZ”

Protez tırnaklarında seçeneklerin olduğunu kaydeden Çatalbaş, “Jel tırnağın yapım süresi nail art ile beraber 2 saat sürmekte, müşterilerimizle sohbet niteliğinde yaptığımız için müşterilerimizde sıkılmıyor, bizde işi yaparken sıkılmıyoruz, keyif alıyoruz. Yapıldıktan sonra kalıcı süresi 3-4 hafta devam sürüyor. Protez tırnaklarımızda seçenekler de var.  Diğerler yerlerden farkımız; daha profesyonel çalıştığımı düşünüyorum. Daha detaylı ve inceleyerek çalıştığım için beni onlardan ayrı kılan profesyonelliğim diyebilirim. Tırnak tasarımlarını kendim yapıyorum, başka yerlerden ilham alıyorum. Burada yapılışı ya da nasıl olacağı konusunda bütün işlemi ben yapıyorum” ifadelerini kullandı.  

 

“PROTEZ TIRNAĞI ÇIKARDIĞIMIZDA; DERİNE İNMEDEN YAPIYORUZ, TIRNAK ZARAR GÖRMÜYOR”

 İnsanların en çok çekindiği protez tırnak istememe nedenlerinden birincisi, protez işleminde tırnağın kendi yapısına çok ciddi oranda zarar vermesi gibi söylemlere cevap olarak Çatalbaş,”Yanlış çıkarım olursa evet tırnak zarar görür. Ama biz tırnağın tam yüzeyine inmeden çıkarım yaparsak tırnak hiçbir şekilde zarar görmüyor. Daha önce yanlış işlemlerden dolayı bize gelenlere ilk önce tırnağına bir onarım yapıyoruz, ya da dinlendirmeye alıyoruz. Ondan sonra tırnak kendine geldikten sonra yine aynı şekilde işlem yapıyoruz. Yapamayan arkadaşlar içinde eğitim almalarını öneriyorum. Şu anda nail art stüdyoları çok artmış durumda. Ama bundan öncesinde ilk olarak eğitimlerin fazlalaştırılması gerekiyor. Çünkü en ufak bir eğitim alan herkes bu işe atılım gösteriyor. Stüdyo açmadan önce ilk olarak eğitim alınması gerekiyor. Mersin’de böyle eğitimler var ama  o kadar kaliteli eğitim verdiklerini düşünmüyorum. Ama Ruslar bu işte çok fazla iyiler. Eğitimlerin Ruslardan alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu 20-30 sene yapan onlar” dedi.  

 

“MALZEMELERİMİZİ DE RUSYA’DAN GETİRİYORUZ”

Rusların Mersin’e çok fazla akın etmesiyle Rusların protez konusunda çok iyi olduğunu söyleyen Çatalbaş, “Mesela burada Ruslar böyle stüdyoları açarak işimizi elimizden aldılar da diyebiliriz. Çünkü bu işte gerçekten çok iyiler. Ben bile eğitimimi onlardan aldım. Ruslar çoktan bu işin başındalar. Bu konuda biz onlardan öğreniyoruz. Malzemelerimizi de Rusya’dan getiriyoruz” diye konuştu.

 

“PROTEZ TIRNAĞA GİDEREK TALEP ARTIYOR”

Kendi sektörlerinde yaptıkları işlemin genellikle bir yaş aralığının olduğunu ifade eden Çatalbaş, “Bu protez tırnağı genelde yaş aralığı olarak söylersek 15- 50 yaş arası diyebiliriz. Bir kere denk geldim 87 yaşındaki birinin tırnağını yaptım, başka öyle 65 yaş üstüne pek denk gelmiyoruz. Ama o kadar popüler oldu ki 19 yaşındaki biri bile biliyor artık, ‘teyzem tırnak yapıyor, ben neden yapmıyorum’ diyenlerde var.  Yani protez tırnağa giderek talep artıyor. Yani kendileri bu protez tırnakları çıkarma işlemini önermiyoruz. Çünkü o zaman tırnağına daha çok zarar verebilirler ve bu işi profesyonel yapan yerlerle çalışmalarını öneriyorum. Fiyatlarımız şu anda kalıcı ojeyi 150 liraya, jel tırnağı ise 250 liradan yapıyoruz. Ama ekstra üstüne çizimler falan olursa ek ücretleri de oluyor. Ama işte benim dediğim Ruslar 500-550 liraya yapıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“PROTEZ TIRNAĞIN DA SEZONU VAR”

Daha öncesinde protez tırnak ve kalıcı oje için eğitim verdiğini ama iş ve eğitimin bir arada zor olduğu belirten Çatalbaş, “Eğitimlerim de oluyor ama şu anda hem çalışıp hem eğitim vermek biraz zor oluyor. Yaz dönemine de denk gelince işlerimiz daha çok oluyor. Onun için eğitim konusunda kışın daha çok ağırlık veriyoruz. Bu protez tırnağında sezonu var. Yazın suyla daha çok temas ettiği için protez tırnak kalıcı süreliğinden dolayı daha çok tercih ediliyor. Çünkü yazın sürekli eller su ile temas halinde olduğu için diğer kalıcı olmayan ojeler hemen siliniyor. Bunun için de kalıcı oje ve protez tırnak tercih edilmekte” diye konuştu.  

 

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÇOK ÖNEMLİ”

Protez tırnak ve kalıcı oje ile yaptıkları işin ilk önce müşteri memnuniyetini önemsediklerini ifade eden Çatalbaş, gelecek hedeflerinden de bahsederek, “İleride hedeflerimiz var, Hollanda’da bir şube açmayı planlıyorum. Zorluk açısından bakarsak her sektörün zorlukları vardır. Biz bir işlemi yaptığımızda 1,5-2 saati buluyor. Onun içinde insanın boyun kısmı ister istemez ağrıyor. Ama tabi işimizi seviyoruz, müşterilerimizde seviyoruz. İşimizi yaparken sıkılmadan yapıyoruz. Protez tırnak bir ihtiyaç değil ama insanlar için artık bir alışkanlık haline geldi. İhtiyaçmış gibi görende var. Kadınlar daha güzel ve renkli olmayı tercih ediyorlar. İşlerimizi güzel ve profesyonel şekilde yaptığımız için müşterilerimiz giderek artıyor. Müşteri memnuniyeti çok önemli. Eğer bu işte ileriye dönük hedefleriniz varsa, müşteri memnuniyeti olmadan olmuyor” şeklinde konuştu.

                                 

“BİZ TIRNAĞA RESİM YAPMIYORUZ AMA ÇOK GÜZELLER ŞEKİLLER VERİYORUZ”

Sözlerine devam Çatalbaş, “Şöyle bir şey de var tırnak uzunluğuna göre de fiyatlar değişiyor. Malzeme çok olunca fiyatlarda fark oluyor. Yani protezin uzunluğu ve boyutuna göre fiyatlar değişir. Çizimlerin olması ile beraber fiyatlarda değişkenlik gösterebiliyor. Yani bu protez tırnaklarda resimler bile yapılıyor. O kadar popüler bir sektör oldu. Bu biraz yetenek ile alakalı, ama tabi biz şu anda onu yapamıyoruz. Bu resim konusunda çizim yeteneğinin iyi olması gerekir. Mesela biz resim yapmıyoruz ama çok güzeller şekiller veriyoruz” sözlerini kullandı.   

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA