Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına hazırlanıyor




Tarih: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 16:30


Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde 13 ilçede yürüttüğü çalışmalarla, 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor. Konuyla ilgili konuşan Mersin il Milli Eğitim Müdürü Adem Koca; bin 280 okul ve 30 bin öğretmen ile eğitim öğretim yılına hazır olduklarını belirterek, “Bizler tüm birimlerimizde yürüttüğümüz çalışmalarla 12 Eylül’de başlayacak olan ders yılına hazırız” dedi.

Haber- Emrah Birgül 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ‘Çevre Dostu 1000 Okul’ ve ‘Temel Eğitimde 10.000 Okul’ projelerini başarıyla tamamladı. Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına da İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın koordinatörlüğünde, il genelinde tüm birimlerde yürüttüğü çalışmalarla hazırlanıyor. Yaz döneminde açtığı kurslarla öğrencilerle ve öğretmenlerle sürekli etkileşim halinde olan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, açtığı yeni okullara ve dersliklere ek olarak okul yönetimleriyle koordineli şekilde okulların bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını belirleyerek ve ihtiyaçlar giderildi.

 

“EĞİTİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTECEK PROJELER İÇİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını dile getiren Mersin Milli Eğitim Müdürü Sayın Adem Koca, “Bakanlığımızın direktifleriyle eğitim öğretime kazandırdığımız 28 Köy Yaşam Merkezi de faaliyete geçerek vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Bizler tüm birimlerimizde yürüttüğümüz çalışmalarla 12 Eylül’de başlayacak olan ders yılına hazırız. Evlatlarımızın nitelikli şekilde eğitim almaları, okullarında mutlu olmaları, meslektaşlarımızın öğrencileriyle eksiksiz şekilde gönül rahatlığıyla buluşmaları çok önemli. Yaptığımız çalışmalar elbette bitmedi. Yıl boyunca da eğitim camiası olarak kendimizi geliştirecek çalışmalar yürütmeye, eğitimin kalitesini yükseltecek projeler içinde olmaya devam edeceğiz. Mersin Millî Eğitim camiası büyük bir ailedir. Emeği geçen tüm meslektaşlarıma, bizleri destekleyen hayırseverlere, değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNCE YAPILAN ÇALIŞMALAR”

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan çalışmaların bazılarını paylaşan Adem Koca, “10 yeni okul ve 242 yeni derslik yapıldı. 28 Köy Yaşam Merkezi’nin yapımı tamamlandı. Tespit edilen 321 okulumuzun donatım ihtiyaçları giderildi. Tespit dilen 431 okulumuzun bakım onarım çalışmaları yapıldı. Tüm okul/kurumlarımızda kütüphane oluşturulmuş olup kütüphanesiz kurumumuz kalmadı. Kütüphanelerimizdeki kitap sayısı 1 milyon 180 bin’e ulaştı. 181 okulumuzda geri dönüşüm/sıfır atık kütüphanesi kuruldu. Yaz tatili döneminde; 722 yaz okulunda 12 bin 282 öğrencimize; 584 yaz kursunda 10bin 310 öğrencimize eğitim verildi. 117 okulumuzda, okulöncesi öğrencilerimize yönelik yaz okulu açıldı. Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarımızca, tatil sürecinde 271 kurs ile 88 bin 919 kursiyere eğitim verildi” dedi.

 

MERSİN MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, OKULLARIN AÇILMASINA HAZIR

Sözlerine devam eden Koca, Mersin’deki eğitim öğretim için okul ve öğretmenlerin hazır olduğunu kaydederek, “Mersin Millî Eğitim Müdürlüğü;  bin 280 okul, 30 bin öğretmen, 400 binden fazla öğrencisi, 9 Bilim Sanat Merkezi, 69 Mesleki Eğitim Kurumu,  14 Halk Eğitimi Merkezi, 1 Olgunlaşma Enstitüsü, 9 Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM), 1 Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü, 11 Öğretmenevi, 2 Özel Eğitim Anaokulu, 10 E-sınav Merkezi, 1 Ölçme ve Değerlendirme Merkezi ile tüm hazırlıklarını tamamlamış olarak yeni eğitim öğretim yılında sevgili öğrencilerini beklemektedir” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA