Mutta, 55 bin dekar arazide 200 bin ton kayısı üretimi gerçekleşiyor




Tarih: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 16:34


Türkiye’nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 85’inin üretildiği Mut’ta; 55 bin dekar arazide, 1 milyon kayısı ağacı varlığıyla ortalama 200 bin ton üretim gerçekleştiriliyor.

Haber- Mehmet Işık

Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 85'inin üretildiği Mut’ta, Mut Meslek Yüksekokuluna ait arazide kendi kayısı çeşitlerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilecek ıslah ve adaptasyon çalışmaları için tahsis edildi. Mut Meslek Yüksekokuluna ait arazi’de yerli ve yabancı kayısı bahçesinin kurulacağını aktaran yetkililer "Sofralık kayısının en erken hasat edildiği, en fazla üretimin yapıldığı Mut ilçemizde yerli kayısı çeşitlerimizi geliştirmek üzere Mut Meslek Yüksek Okuluna ait araziye yerli ve yabancı kayısı çeşitleri ile bahçe kurulacak. Bu bahçede ıslah çalışmaları ve adaptasyon çalışmaları yapılacak” diye belirtti.

 

“SOFRALIK KAYISI ÜRETİMİNDE ÜLKEMİZDE EN BÜYÜK PAYA SAHİP”

Üniversitemiz Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Kasım Pınar "Bu iş birliği Mut için çok önemli. Bütün dünyada bu tür çalışmalar üretimin yapıldığı bölgelerde gerçekleştiriliyor. Sofralık kayısı üretiminde ülkemizde en büyük paya sahip olan ilçemizde bu çalışmanın yapılacak olması bizlere büyük avantaj sağlayacak" şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA