Altunok: “Konserlerimiz devam ediyor”




Tarih: 25 Ağustos 2022 Perşembe 16:50


Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Mersin’in bir yerel TV programına konuk oldu. Programda; Silifke’de yapılacak olan konserler hakkında konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Bu yıl istedik ki 30 Ağustos’u coşkulu bir şekilde karşılayalım. 5 yerde gerçekleşecek olan konserlerimiz 30 Ağustos’a kadar devam edecek. Silifkeli hemşerilerimiz bu yıl coşkulu bir şekilde eğlenecek” dedi.

Haber- Emrah Birgül 

Mersin’in bir yerel TV program kanalına konuk olan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, 30 Ağustos’a kadar yapılacak olan konser etkinleri ile ilgili ve Silifke’deki yaptıkları çalışmalarından bahsetti. Yapılacak olan konserleri aynı yerde yapmadıklarını ifade eden Altunok, amaçlarının yaylalarda vatandaş ile buluşmak olduğunu söyledi. Covid’ten dolayı 2-3 yıldır etkinlik yapamadıklarını aktaran Altunok, “Bu yıl istedik ki 30 Ağustos’u coşkulu bir şekilde karşılayalım. Tabi daha öncede festivalde beraberdik. Alanlarımıza insanlar sığmadığı için onun için arkadaşlara dedim ki ‘biz insanların ayağına’ gidelim. Allah kısmet ederse 5 yerde yapacağız. Bugün şehir merkezimizde başlıyoruz. Bugün Derya Bedavacı konseri ile başlıyoruz. Cuma günü akşam Susanoğlu’nda Gece Yolcuları konserimiz var. Akabinde Taşucu’nda 27’sinde Norm Ender konserimiz var. Gökbelen’de 29’nda Hüseyin Kağıt konserimiz var. Mara’da 30 Ağustosta da İnci Mercan konserimiz var. Amacımız yaylaya giden insanlarımızla buluşalım hem de tatile tatilcilerimizle, Silifkeli hemşerilerimizle dolu dolu yaşayalım istedik. Buradan herkesi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“YAYLARIMIZDA HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞMEK İSTEDİK”

Dolu dolu bir etkinlik yapmak istediklerini belirten Altunok, “Bir iz bırakalım istiyoruz. Ben düzenli olarak halkın içindeyim. Sürekli geziyoruz, dolaşıyoruz. İnsanlarımızla beraber Silifke’ye en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Onlardan enerji alalım onların isteği doğrultusunda bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz. Bu kapsamda umarım 30 Ağustos’u büyük bir şevk ile gençlerimiz ile beraber kutlayacağız. Gençlerimize de üniversiteye gitmeden bir etkinlik olsun. 5 eğlencemiz var farklı farklı noktalarda yapıyoruz. Yaylarımızda halkımızla bütünleşmek istedik” ifadelerini kullandı.

 

“24 SAAT GÖKSU PROJESİ İLE VATANDAŞIMIZA HİZMET VERDİK”            

Göksu projesi hakkında konuşan Altunok, vatandaşa 24 saat hizmet vermek için projenin ismini de 24 Saat Göksu Projesi yaptığını aktararak, “24 Saat Göksu Projesi ismini verirken hayalimiz ismini gerçekleştirmekti. 24 saat Göksu derken, 24 saat yaşanabilir bir nehrimizin, ırmağımızın kenarında insanlarımız çocuklarıyla rahatça gezsin. Parklarında oynasın, kafelerinde otursun çay içsin. Havuzların kenarlarında oturup sohbet etsin istedik ve bunu da yakaladık. Bende ırmağın kenarında oturuyorum, eve ne zaman gelirsem o saatte insanların yürüyüş yaptığını, spor yaptığını görmek, gençlerin oturup sohbet ettiğini görmek ve özgürce şu güzelliği yaşamaları bizi mutlu ediyor. Projemizde birkaç eksik kaldı, teslim aldıktan sonra buraya 24 saat güvenlik ve bekçilerimizi koyacağız. Daha güvenli bir şekilde olur. 24 saat güvende olmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“PARK PROJELERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”        

Silifke’de yaptıkları park projelerinden bahseden Altunok, birçok bölgelerinde çalışma faaliyeti gösterdiklerini ifade ederek, “Yapılan park projeleri konusunda çok toz toprak olmasın diye yaz döneminde biraz yavaşlattık. İnşallah Eylül ayında biraz hızlandırıp yılbaşında hem Taşucu’nu hem Atakenti hem Yeşilovacık’taki projelerimizi bitirip seneye buraya gelen misafirlerimiz daha temiz kaliteli bir yer görecekler. Şu anda Gazi Mahallemizde hiç camimiz yok, şimdi orada da bir inşaatına başladık. Bir de taziye evi açacağız.  Bir de olimpik yüzme havuzumu da inşallah Allah bize nasip edecek. Onu da temeli atıp en büyük hayalimiz yaza yetiştirmek. Çok dağınık bir yerleşme alanlarımız var. Her bölgede arı gibi çalışıyoruz. Çalışan personellerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

“SİLİFKE’NİN NÜFUSU KADAR, DIŞARIDAN GELEN NÜFUS VAR”

İller bankasından aldıkları bütçe ile Silifke’nin nüfusuna hizmet ettiklerini ve Silifke’nin nüfusuna ek olarak dışarıdan gelen nüfusa da hizmet ettiklerini ifade eden Altunok, “Bizim normalde nüfusumuz 130 bin ama 250 bin kişiye hizmet ediyoruz. Bu nereden geliyor derseniz. Akkuyu nükleerden bir yoğunluk var. Çoğu bölgenin burada yazlıkları var, iki yıldır Covid’ten dolayı buraya gelen çok oluyor. Emeklilerin hepsi geldi buraya yerleştiler ve kalıcı oluyorlar. Çoğu da nüfusunu getirmeye başladı. İklimimiz çok güzel, memleketimiz çok güzel. Silifke bana göre Türkiye’nin en güzel ilçelerinden birisi. Tabi onunda bir etkisi var. Bütçemiz yetmesi için çalışıyoruz. İller bankasından gelen paramız var.  Bölgede nüfusta ciddi bir şekilde artış var. Harçlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Sözlerine devam eden Altunok, “Ben sürekli sahadayım, köylerimizi hep geziyorum. İnsanların ihtiyaçlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Onlarla kucaklaşıyoruz. Bizim ilçemiz çok güzel. Yaylaya gidiyoruz, çileğimiz devam ediyor. Yukarı Kargıçak tarafına gidiyoruz incirimiz devam ediyor. Muzumuz 12 ay var, eriğimiz de var. Sürekli üretiyoruz. Çiftçimiz sürekli kendini yeniliyor. Silifke belki 50 ilden fazla ihracat yapan hem kendi ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Bizim mermerimiz de var. İhracatını yapıyorduk ama Covid’ten dolayı şimdi durdu biraz” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA