Büyükşehir’den çanta yardımı, öğrencilerin yüzünü güldürdü




Tarih: 6 Eylül 2022 Salı 17:54


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anaokul ve 1. sınıf öğrencilerine kırtasiye yardımında bulundu. Eğitim öğretim yılının ilk dönemine başlayan öğrencilere, Büyükşehir’den kırtasiye malzemesi çanta yardımı yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla öğrencilere yapılan çanta yardımı, ihtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürdü.

Haber- Behzat Ö. Beyazlar

 

2022-2023 Eğitim öğretim yılında Anaokul ve 1. sınıf öğrencileri 5 Eylül itibarıyla ders başı yaptı. Eğitimin öğretiminin ilk haftasında okula başlayan öğrencilerin kırtasiye yardımına Mersin Büyükşehir Belediyesi yetişti. Birçok eğitim projesiyle, açtıkları kurslarla öğrencilere hizmet veren Büyükşehir, kırtasiye malzemesi çanta yardımı projesiyle de okula yeni başlayan öğrencileri sevindirdi. Öğrencilere çanta yardımı tesliminden sonra eğitim hakkında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Eğitim öğretim dönemi başladı, öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Minik minik geleceğimizin teminati dediğimiz umutlarımız, yavrularımız bizim için değerliler. Biz belediye başkanı olarak herkesin annesiyiz, herkesin babasıyız, herkesin abisiyiz.  Bizim duygularımız da bu yönde. Bunlar bizim biyolojik çocuklarımız değil, ama manevi evlatlarımız ve bizde onları çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MATEMATİK EVİ YAPIYORUZ, ÇOCUKLARIMIZA MATEMATİK SEVGİSİNİ AŞILAMAK İSTEDİK”

Her alanda eğitime destek verdiklerini aktaran Seçer, “Robotik kodlama eğitimi veriyoruz. Şehitler Tepesi’nde bir de matematik evi yapıyoruz. Orada ilköğretim düzeyindeki çocuklarımıza matematik sevgisini aşılamak, eğitimlerini pekiştirmek adına bazı ilave eğitimler verecekler” ifadelerini kullandı.

 

“EĞİTİM OLDUKTA, DAHA ÜRETKEN BİR TOPLUM OLUR”

Yeni üniversiteye başlayan öğrencilere de desteklerinin sürdüğünü kaydeden Seçer, “2 yıllık ön lisans öğrencilerine bin 500 TL, 4 yıllık lisans öğrencilere 3 bin TL, 5 yıllıklara 3 bin 750 TL ve 6 yıllık üniversite fakülte kazananlara da 4 bin 500 TL yardımımız oluyor.  Eğitime yapılan her katkı önemli. Bizim Mersin’in sosyal-kültürel yapısını, eğitim düzeyini yükselttiğimiz takdirde diğer birçok sorunları daha rahat çözeriz.  Daha temiz bir çevre olur, daha mutlu bir toplum olur. Daha huzurlu barışsever bir toplum olur. Çalışan, üreten bir toplum olur” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİMLE DÜNYADA REKABET OLUYOR”

Seçer, dünyadaki rekabet için eğitimin önemli olduğunu ifade ederek “Çocuklarını iyi yetiştireceksiniz. Dış dünyada rekabet edeceksiniz.  Daha fazla etken olacaksınız, edilgen olmayacaksınız.  İyi mühendisler yetiştireceksiniz, iyi bilim adamları yetiştireceksiniz ki dış dünyada rekabet edebilsinler. İki Türk pandemide aşıyı buldu. Tüm dünyadaki akışı değiştirdi. Belki dünyanın yönü başka bir tarafa gidiyordu, işte bilimin gücü burada” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA