Tarsus’ta tarihi bir proje




Tarih: 6 Eylül 2022 Salı 17:57


Tarsus Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül Ayı Birleşimi’nde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta tren yolunun yerin altından geçeceği müjdesini verdi. Bozdoğan, firma yetkilileri ile 7 Eylül Çarşamba saat 10.00’da toplantı yapacaklarını duyurdu.

Haber- Emrah Birgül

 

Tarsus Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül Ayı Birleşimi, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleşti. Birçok gündem maddesinin tartışıldığı meclis toplantısında dilek ve temenni bölümünde Bozdoğan, Tarsus’ta trenin yolunun yerin altından gideceği yönünde projelerin olduğu müjdesini verdi. Tren yolu projesinin toplantısının yapılacağını aktaran Bozdoğan, “Tarsus’ta tren yolu projesi alttan geçecek ve yarın Rönesans firması ile saat 10:00’da toplantımız var. Grup başkanlarımı davet ediyorum. Tarsus için önemli olay, mutlaka burada olmanız gerekiyor. Çünkü bizim vereceğimiz bir onay, milyarlarca kredi almalarını sağlayacak. Projeye gelmek isteyenler varsa tabi gelsin, bu bizim projemiz değil, Rönesans’ın getirdiği tren yolunun alttan geçme projesi. O zamanlar yorum yapılmıştı bazı meclis üyeleri tarafından. ‘Hayatta olmaz, edilmez’ demişlerdi. Ama hayalimi seviyorum ve hayalimle uğraşmayı da seviyorum. Tarsus’un il olması da hayal mi? Onu da başaracağız” ifadelerini kullandı.

 

“LANSMANA KATILMAKTAN KORKTULAR"

30 Ağustos’ta yapılan “İl’le de Tarsus” lansmanı hakkında konuşan Bozdoğan, lansmana katılmayan belediye başkanlarını eleştirerek, “İl'le de Tarsus’un tanıtımını hepimizin bildiği gibi 30 Ağustos’ta saat 14:00’te Tarsus Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdik. Burada hem tarihini hem yerini hem saatini yanlış yapmamak için tek tek anlatıyorum. Davetiyeleri ayaklarına kadar teslim etmemize rağmen; söz konusu Tarsus ise, geresi teferruat diyen ve bu kent için belediye başkanlığına soyunan kukla belediye başkanlarına, bu şehir için milletvekilliğine hazırlanan kukla milletvekillerinin katılım sağlamaktan kaçındığını ve belki de korktuğunu, buna rağmen Tarsus, Mersin ve ulusal basının, muhtarlarımızın, oda dernek başkanlarımızın katılım sağlayarak destek verdiği çok güzel bir tanıtım etkinliği gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 

“TARSUS’U BAĞIMSIZ KILMAK İÇİN KİMSENİN NE KADAR FEDAKARLIK YAPTIĞINI BİR BİR YAZACAĞIZ”

Sözlerine devam eden Bozdoğan, korkuların kentte hiçbir katkısının olamayacağını belirterek, “Şunu açık belirtmek istiyorum ki, korkuların ya da korkularınızın hiçbir şekilde bu kentte bir katkısı yok. Kimse korkmasın. Size de Tarsus’a da katkısı olmaz. Ama Tarsus’ta yaşamaktan imtina edenlerin Mersin’de ikamet edenlerin, Adana’da ikamet edenlerin Tarsus’u siyasi emellerine alet edenleri bir kenara bırakırsak gerçekten de bu şehre Tarsus’u bağımsız kılmak için kimsenin ne kadar fedakarlık yaptığını bir bir yazacağız. Ses kayıtlarımın iyi alınmasını istiyorum. Ekran görüntülerimin de iyi alınmasını istiyorum. Video kayıtlarımın da iyi tutulmasını istiyorum. Tarsus’u halkımızla birlikte vilayet yapacağız ve kurtuluş zaferini ilan ettiğimizde zafer takının altından bugünün o korkaklarını canlı yayında tek tek izleyen milletvekillerine tek tek izleyen belediye başkanlarını asla o takının altından geçirmeyeceğiz.  Değerli meclis üyelerim Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 8. İngiltere Kralı Edward’ı Dolmabahçe Sarayı’nda ağırlıyor ve orada bulunan bütün garsonlar Türk garsonu. Öyle bir şey oluyor ki garsonlardan bir tanesi masaya yemekleri götürürken halının üzerine dökülüyor. Her taraf rezil bir vaziyette masadakiler tabi utanıyorlar. Ama  Mustafa Kemal Atatürk o anda İngiltere Kralı’na dönüyor. ‘Ben bu millete her şeyi öğrettim’ diyor. ‘Fakat uşaklığı öğretemedim’ diyor. Bugün günümüzde uşaklık etmek için birbiriyle yarışan insan tiplerine uzanan bir süreç içerisindeyiz” ifadeleri kullandı.

 

“TASARRUFA ÖNEM VERİYORUZ”

Tasarrufa önem veren, orijinal sadık bir belediyenin yeni yatımları  olduğunu kaydeden Bozdoğan, “Evet eski konuşmalarım hoşuma gitti. Ama ben bir fil hafızasına sahibim. 2019 mart ayında buraya göreve geldiğimizde doların fiyatı 5,54’tü. Bugün dolar 18,23. Diğer taraftan 2019 yılında açlık sınırının rakamını söyleyeyim 2 bin 178 TL. Bugün açlık sınırı 6 bin 840 TL. Kaç katı olduğunu tahmin ediyorsunuz. Şimdi bir belediyenin özellikle tasarrufa önem veren, orijinal sadık bir belediyenin yeni yatımları var” dedi.

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA