Ampute Futbol Ligi’nin fikstürü belli oldu




Tarih: 8 Eylül 2022 Perşembe 17:29


2022-2023 sezonunun Ampute Futbol Ligi’nin fikstürü belli oldu. 6 Kasım’da başlayacak maçlarla birlikte Mersin Ampute Spor Kulübü ilk haftayı bay geçti. İlk maçının startını 13 Kasım’da verecek olan Mersin Ampute Spor Kulübü, deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediye Spor ile karşılaşacak.

Haber- Emrah Birgül

 

2022-2023 sezonunun Ampute Futbol Ligi’nin fikstürü belli oldu. 6 Kasım’da startı verilecek sezonda Mersin Ampute Spor Kulübü ilk hafta bay geçti. 1.Lig’de mücadele eden Mersin Ampute Spor Kulübü, ilk maçını 13 Kasım’da deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediye Spor ile yapacak. Kadrosuna iki tane siyahi futbolcu düşündüklerini aktaran Mersin Ampute Futbol Kulübü Kulüp Başkanı Ali Yanaç, kadrolarına renk katacak 2 tane siyahi futbolcu ile anlaştıklarını ve pazartesi günü bir tanesi ile sözleşme imzalayacaklarını duyurdu.

 

“BİZ LİGE 13 KASIM’DA BAŞLAYACAĞIZ”

2018-2019’dan bu yana Ampute Futbol Lig’inde mücadele ettiklerini ifade eden Yanaç, “Şu anda 1. Lig’deyiz.  Bizim katılım sağladığımız spor, Süper Lig, 1. Lig, 2.Lig olarak 3 ligden oluşuyor. 2022-2023 yılında da 1.Lig’de mücadele edeceğiz. Dün fikstür çekimi yapıldı. 6 Kasım’da Ampute Ligi başlıyor. Bizim ligde 9 tane takım var. Her hafta bir takım bay oluyor. Şansımıza ligin ilk haftası bay olarak çıktık. Biz lige 13 Kasım’da başlayacağız. İlk maçımızda Antalya Büyükşehir Belediye Spor ile olacak. Diğer takımlarda da her hafta bir takım bay olarak geçecek. Bay olarak geçtik, diğer takımların ilk maçlardaki performanslarını görmüş oluruz” şeklinde konuştu.

 

“LİGİMİZE 5 YENİ TAKIM GELDİ”

Mücadele ettikleri lige yeni takımların geldiğini belirten Yanaç, Süper Lig’e çıkmayı sıcak bakmadığını, Süper Lig’in kendilerine maddi olarak fazla yük olacağını ifade ederek, “Bu lige yeni gelen takımlar oldu. Süper Lig’den 2 tane takım 1. Lig’e düştü. 2. Lig’den de 3 tane takım 1. Lig’e çıktı. 5 tane yeni takım geldi. Tabi ki Süper Lig’den çıkan, düşen takımları biliyorduk. Biz Süper Lig’e de sıcak bakmıyoruz. Yani şöyle sıcak bakmıyoruz. Ciddi bir bütçeler ayrılıyor. Süper Lig’e çıktığın zaman averaj takımı gibi oluyorsun. Çünkü Türkiye’nin belli başlı bir potansiyel oyuncuları var, onlarda belli kulüplerde yer alıyor. Yani o yıllık kulüplerin 2 milyon bütçeleri var. Şahinbey Belediyesi, Etimesgut Belediyesi, ODTÜ, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Pendik Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi kulüplerde bütçeler iyi. Her ne kadar sosyal sorumluluk projesi olsa da Süper Lig’de maddiyat önemli” diye konuştu.

 

“İLK MAÇIMIZ 13 KASIM’DA OLACAK”

2022-2023 fikstürün belli olduğunu kaydeden Yanaç, yapacakları maçların tablosunu şu şekilde anlattı: “13 Kasım’da ilk maçımız Antalya’da,  20 Kasım’da da Gaziantep ile de burada oynayacağız. 27 Kasım’da Kayseri’ye gideceğiz.  4 Aralık’ta Sakarya ile burada oynayacağız. 11 Aralık’ta Konya’ya gideceğiz. 18 Aralık’ta Samsun gelecek. 25 Aralık’ta Denizli’ye gideceğiz. Diğer maçımız da Gebze ile burada olacak, yılbaşına denk geliyor, belki 8 Ocak’ta yapılır. Sezon ilk yarı olarak böyle kapanacak. İlk yarıda 4 tane deplasmanımız var” dedi.

 

“2 TANE TRANSFERİMİZ OLACAK”

Kulüplerine iki tane transfer yapacaklarını aktaran Yanaç, “Şimdi biz burada Mersin’deki oyuncularımız üzerinde çok duruyoruz. Dışarıdan fazla futbolcu almıyoruz. Şu anda sadece 2 tane siyahi futbolcu ile anlaştık. Bu siyahi futbolcuları transfer edeceğim, onlarda antrenmana renk katsın. Şimdi bir tanesinin işlemleri bitti, Bakanlıktan olur yazısı aldık. Büyük ihtimalle sporcu pazartesi buraya gelir. Pazartesi sözleşmemizi yaparız, hem de ilk transferimizi yapmış oluruz” şeklinde konuştu.

 

“SPORCULARIMIZ DİĞER KOŞAN SPORCULAR GİBİ DEĞİL”

Havaların sıcak olmasından dolayı fazla antrenmanlarının olmadığını belirten Yanaç, sentetik sahalarda çalıştıklardan futbolcuların sıcaklardan kötü etkilendiğini belirterek, “Antrenmanlarımız şu anda hava sıcak olduğu için pek yapılmıyor. Bu havada antrenmanı sentetik sahalarda yapıyoruz. Sentetik sahada antrenman yapmak sıcaklık anlamında futbolcunun ayağını şişiriyor. Bunların da engel durumundan ötürü, sporcularımız diğer koşan sporcular gibi değil. Hepsi sonradan engelli olduğu için hem bunlarda öfke kontrolsüzlüğü var. Hepsi sonradan engelli olmuş. Sonradan engelli olunca da ister istemez adaptasyon olması çok kolay değil. Yani bunları topluma kazandırıp, sporun içine kazandırmakta büyük bir kazanç. İnsan olur olmaz hayata küsüyor, hayata küsünce hemen hemen hepsi de sigara kullanıyor. Bizde de o yüzden bir maçın 50 dakikadır. 60-40 sahada oynuyoruz. İlk yarıda ve ikinci yarıda birer dakika su molamız var”  ifadelerini kullandı.

 

“ŞU ANDA 500-600 BİN LİRA BİR BÜTÇE İLE HAREKET EDİYORUM”

Süper Lig’in kendileri için fazla maliyetli olacağını, Süper Lig’de deplasman maçlarının daha çok olduğunu aktaran Yanaç, “Bu yıl Süper Lig’e çıkma olanağımız yüksek, takviye iki tane futbolcu dışarıdan getirdiğimiz zaman çok rahatlıkla Süper Lig’e çıkarım. Şimdi 14 tane takım var Süper Lig’de. Biz eğer bu ligde olursak, deplasmana gideceğiz. Buradan oralara gitmek hepsi para. Her deplasmanımız bizim 25 bin lira tutuyor. Bu bizim olduğumuz ligde ise 8 deplasmana gidiyoruz. Ama Süper Lig’de 13 deplasmana gidiyorsun. 5 deplasman fazla. Her bir deplasman için giden parayı 5 ile çarptığınızda ekstra 150 bin lira tutuyor. Çünkü futbolculara para ödemek zorundasın ve bu da sana 400 bin lirayı buluyor. Ben zaten şu anda 500-600 bin lira bir bütçe ile hareket ediyorum. Şimdi benim bu sporcularla oynama şansım var, eğer Süper Lig’de olursak averaj takımı oluruz” sözlerini kullandı.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA