Seçer: “Çivi çakmamız için tahsis gerek”




Tarih: 13 Eylül 2022 Salı 18:24


Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül Ayı Birinci Birleşimi’nde birçok konunun konuşulduğu dilek ve temenni bölümünde Anamur’daki Rauf Denktaş Parkı’nın tahsisi tartışıldı. Meclis üyelerinin Anamur’daki Rauf Denktaş Parkı’nı gündeme getirmesiyle birlikte Meclis Üyelerine cevap veren Seçer, “Biz yönetime geldiğimizde de Rauf Denktaş Parkı’nın hakikaten halkın kullanabileceği bir tuvaleti yoktu. Ama bizim oraya çivi çakmamız için oranın tahsisi olması gerekiyor. Biz 3,5 yıldır tahsisini yazdık. Yani oranın bir an önce tahsisinin yapılması gerekiyor” dedi.

Haber -  Emrah BİRGÜL

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül Ayı Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleşti. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte dilek ve temenni bölümünde gündem dışı konular konuşuldu. Birçok konunun konuşulduğu meclis toplantısında; Anamur’daki hal konusu ve Rauf Denktaş parkı gündeme geldi. 
Konuyla ilgili söz alan Meclis Üyesi Erdal Karan, Anamur Hal’inin bir türlü yapılmadığına dikkat çekerek, “Hal için beni Mersin’e 15 kez çağıran sizsiniz. Rauf Denktaş Parkı için 10 kere çağıran sizsiniz. Çevre Şehircilik Bakanlığına 3 kere hal yeri yazı yazdıran, Rauf Denktaş Parkı için 2019’dan beri yazdıran sizlersiniz. 
Yasa 30 dönüm üzerinde Büyükşehir’e verilmesi gerekirken şu anda Anamur Belediyesi’ne tahsil ediliyormuş.  
Bu arada Anamur’da 50 yıldır çözülmeyen çöp olayını çözdünüz. Anamur, Bozyazı, Aydıncık gibi yerlerde hiçbir dönem çözülmeyen bir çöp olayını çözdünüz. 30 bin dönüme ulaşmış muz üretimi, 20 bin dönüme ulaşmış çilek üretimi ile beraber Anamur Hal’ini bir türlü yapamadık. 
Bu konuda Anamur Hal Derneği Başkanı, Anamur Ticaret Odası Başkanı, Anamur Esnaf Odası Başkanı ile görüşmemize rağmen bizden önceki yönetime hal tahsisi verilmiş, bize verilmedi” ifadelerini kullandı.

KARAN: “RAUF DENKTAŞ PARKI 30 DÖNÜMÜN ALTINDA OLSA BİLE TAHSİSİ ANAMUR BELEDİYESİNE GEÇMİYOR”
Sözlerine devam eden Karan, “Rauf Denktaş içinde beraber karar verdiğimiz hatta Park Bahçe Daire Başkanına çalışma talimatı verdiniz. Projelerde çıktı, fakat bize geçmiyormuş. Ne hikmetse 30 dönümün altında olsa bile Anamur Belediyesi’ne geçiyormuş. Halk için de iskele yollarında yapmış olduğunuz sıcak asfalt çalışmalar da halkımız özellikle size çok çok teşekkür etti” dedi.

KILINÇ: “RAUF DENKTAŞ PARKI KÖTÜ DURUMDA” 
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ise Rauf Denktaş Parkı’nı gündeme getirerek, “Belediye başkanımızın Anamur, Bozyazı ve batı ilçelerine bir ziyareti oldu. Bu vesileyle tabi bazı siyasi konuşmaları var. Bu siyasi konuşmaların içerisinde Rauf Denktaş Parkı noktasında ve bu konular hakkında Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer tarafından açıklandığı için bende bir cevap gereği duydum. 
2014-2019 yılları arasında Rauf Denktaş Parkı’nın tahsisi yapılmamasına rağmen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bakımı ve sulanması ve her türlü tedbir alma konusunda çalışmalar devam etmiş.  Sizin göreve geldiğinizden sonra gerçekten burada belli sürelerde ışıklar yanmamakta, gece insanlarımız burada aileleriyle dolaşamamakta. Bu park şu an kötü durumda” ifadelerini kullandı. 

“TAHSİSİNİ İSTEDİK VERİLMEDİ”
Anamur Belediyesi olarak Rauf Denktaş Parkı için daha önceden tahsis istediklerini ve tahsisle ilgili bir dönüşün sağlanmadığını aktaran Kılınç, “Bir TV kanalına katıldınız, siz de bunun üzerine şöyle bir açıklama yaptınız. ‘Anamur Belediyesi işi karıştırdığı için’ diye bir cümleniz oldu. Ben de bunun üzerine bunu karıştırmadığımı aksine buranın çok kötü bir durumda olduğunu, yani yasaları da biliyorum. Ben Rauf Denktaş Parkı’ndan bahsediyorum. Bende buradaki kötü durumu görünce sizin göreve geldikten 2,5 yıl sonra buranın tahsisini istedim ve şu ana kadar yapılan herhangi bir tahsiste yok, herhangi bir resmi yazı tarafımıza iletilmiş değil. Bu nedenle sizin yaptığınız açıklama üzerine ben bunu açıkladım. 
Sizi zor durumda bırakmak gibi bir gayemiz yok” ifadelerini kullandı. 

“RAUF DENKTAŞ PARKI’NA ÇİVİ ÇAKMAMIZ İÇİN ORANIN TAHSİSİ OLMASI GEREKİYOR”
Rauf Denktaş ile ilgili Meclis üyelerinin sözlerine karşılık olarak cevap veren Seçer, “Rauf Denktaş Parkı biz yönetime geldiğimizde hakikaten halkın kullanabileceği bir tuvaleti yoktu. Ama bizim oraya çivi çakmamız için oranın tahsisi olması gerekiyor. Biz 3,5 yıldır tahsisini yazdık. O dönemden bu döneme birkaç Kaymakam geldi geçti. Hepsi de bu işle özel ilgilendiler. Yani oranın sahiplenmesi gerektiğini bir an önce buranın tahsisini yapılması hatta biz denize bakan bölgesini, güney bölgesini de istedik ki vatandaş oradan plaja girsin diye. Yalnız bunun üzerine sizden beklenen şuydu. Oranın 30 dönümlük bir park olduğunu biliyorum. 
Mevzuat gereği de bizim sahamızda olması lazım. Bizim yetkimizde olan bir yer. Eğer söylemişsem de doğrularım. Ben zaten söylediğinizi yalanlamadım” şeklinde konuştu.  

“OLAN HALKA OLDU, NE SANA YAR OLDU NE BANA YAR OLDU”
Sözlerine devam eden Seçer, “Park olduğu gibi duruyor, biz dokunamadık. Olan halka oldu, ne sana yar oldu ne bana yar oldu. Ancak mevzuat gereği o park bugüne kadar zaten bana verilmek durumunda. Verilseydi, pırıl pırıl bir parkınız olacaktı. Bu bundan ibaret başka bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

“NE DEDİYSENİZ, NE DEDİYSEK HARFİYEN YERİNE GETİRİLDİ”
Anamur’da Hal’in yapılması konusunda kendilerinin de istediklerini ama kaydeden Seçer, “Hal ile ilgilide bakın kendi partinize mensup, Büyükşehir Belediyesi ile çözemediğiniz sorunu benim davetim üzerine aklı başında insanların çözemediklerini mahkemeler çözer diye sizi aradım. Biz aklı başında insanlarız, gelin bu konuları çözelim diye sizi davet eden benim. Oturup belki günlerce sürebilecek diye düşünülen bu tartışmaları iki saatte neticelendiren çay kahve içip sizi uğurlayan benim. Ne dediyseniz, ne dediysek harfiyen yerine getirildi ve şimdi herkes işine bakıyor. Herkes kazandı. Yani bizim kimsenin işini engelleme gibi bir durumumuz yok. 
Hal yapmak istiyoruz oraya, tahsis istedik. Hatta biraz da maliyetli olacak. Ama biz biliyoruz bizim Mersin’deki hanemize gelir olarak kaydettiklerimiz o bölgede yetişen ürünlerden geliyor. Oraya layıkıyla hal yapalım dedik, ama bu konuda da sıkıntı yaşadığımızı siz biliyorsunuz” diye konuştu. 

KILINÇ: “HAL’İN YER İLE BİR ENGELİ YOK”
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç tekrardan söz alarak sözlerine şöyle devam etti: “Milli Emlak Müdürümüze defalarca gittim. Fakat yeni hal yeri ile ilgili alakalı bir mahkeme mevcut. 
Nail Uysal davası halen devam etmekte. Bu noktada ben Milli emlak Genel Müdürümüz ile görüştüğümde bana dediği şu ‘eğer Büyükşehir yarın Nail Uysal’ın lehine bir karar çıkarsa, Büyükşehir bu noktada kabul ederse biz bu tahsisi yaparız’ dediler. Hal’in yeri ile bir engel yok.” 
“DEĞERLERİNİ ARTTIRMAK İÇİN ONLARIN AÇTIKLARI DAVALAR DEVAM EDİYOR”
Kılınç’a cevap olarak Karan’da şu ifadeleri kaydetti: “Hidayet Bey’in söylediği istimlak yapıldı. Büyükşehir olarak da o evlerin bedelleri ödendi. Sadece değerlerini arttırmak için onların açtıkları davalar devam ediyor ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın kendi elemanları, bundan usulen hiçbir şey olmaz. 
Bu her tarafta yapılıyor.”   

TOPKARA: “PROMOSYONLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ VAR MI”
Son günlerde banka promosyonlarının gündeme gelmesiyle birlikte Meclis Üyesi Mehmet Topkara da bu konuyu Büyükşehir meclisine taşıyarak, Büyükşehir’in kendi  personeline bu promosyonu yapacağı konusunda Seçer’e soru yöneltti. Kara, “Son günlerde banka maaş promosyonları ile ilgili emekliler çeşitli bankalarla anlaşmalar yaparak, ya da yeni anlaşmalar yaparak maaş alan personellerini yeni bir promosyonla tanıştırıyorlar. Onlara bir hak kazandırıyorlar. Onlara bir kazanım elde ettiriyorlar. Bizde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak gerek Mersin Büyükşehir personelimize gerek MESKİ personeline bu maaş ve promosyonları ile ilgili çalışmamız var mı? Böyle bir ücreti, hakkı personellerimize sağlayabilir miyiz?” dedi.

SEÇER: “BİZZAT DA BENİM TAKİP ETTİĞİM BİR OLAY, BİLGİNİZ OLSUN”
Topkara’nın promosyon ile ilgili sorusuna cevap veren Seçer, “Memur ve işçi kadroların bizim bu promosyon sözleşmesi 2023’te bitecek. Onun içinde görüşmeler yeni yıl itibari ile başlayacak ama bu süreçte de bazı farklar almak için çalışmalarımız var. Hatta farklı bir formül uyguluyoruz, onu şimdi söylemeyeyim. Sıkı bir pazarlık yapıyoruz. Biz de isteriz en yüksek rakamı alayım. Bizzat da benim takip ettiğim bir olay, bilginiz olsun” şeklinde konuştu. 

“ESNAFLARIMIZA DESTEK OLMAK GÖREVİMİZ”
Ahilik Haftasına da değinen Seçer, “Bugün de Esnaf Odalar Birliği Başkanlığında esnaf arkadaşlarımız bizleri ziyaret etti. Yarında geniş katılımlı bir etkinlik olacak. Bizlerde hep beraber orada olacağız. Esnaflarımızın bugününde onların yanında olmak, onlara destek olmak bizim başlıca görevimiz. Esnaflarımız ekonomimizin lokomotifi ve Mersin’de de yansınamayacak sayıda esnafımız var, 70 bin esnaf Mersin’de ekonomiye önemli katkılar yaptığı gibi aynı zamanda insanlarımızın da ihtiyacını karşılamak için çaba içerisinde oluyor” şeklinde konuştu.

“ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN AYLIK HAFTASINI KUTLUYOR”
Ahilik bin yıldır var olan bir gelenek olduğunu kaydeden Seçer, sözlerine şu ifadeleri ekledi:  “Kelime olarak; kardeş, eli açık ve konuksever anlamına gelen ahilik, hepimizi ve onların bu temel değerlerini hatırlamaktadır. Esnaf ve sanatkarların piri sayılan Ahi Evran’ın akıl ve ahlak ile ‘bizi geçen bizdendir’ felsefesi de günümüzde esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermektedir. Aylık geleceğini yaşatan, alın teri ile üretim yapan esnaf ve sanatkarlar kentimizin ve ülkemizin ekonomisine güç katmaktadır. Son derecede zor günlerden geçildiği, çok iyi bildiğimiz esnaf ve sanatkarlarımız için göreve geldiğimiz günden bugüne kadar daima yanında olduk. Bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızın aylık haftasını kutluyor, işlerinde bol kazançlar diliyorum.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA