Hayırsever iş insanı Ezer: “Toplumdan aldığımı toplumla paylaşmak istiyorum”




Tarih: 15 Eylül 2022 Perşembe 16:47


Genç yaşında başladığı inşaat ve enerji sektöründe sayısız başarıyı geride bırakan gençiş insanı Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Şahit Ezer, iş hayatındaki başarıları kadar yardımseverliği ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği gönlüyle adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle kimsesiz çocuklar ve onkoloji hastası çocuklara yönelik sayısız sosyal sorumluluk projesine imza atan hayırsever iş insanı Mehmet Şahit Ezer,“İnsanların mutluluğu benim yaşam sevincimdir. Sadece toplumdan aldığımı toplumla paylaşmak istiyorum. Belki kimsesizlerin kimsesi olamayız ama elimizin ulaştığı, gücümüzün yettiği kadar yanlarında olmaya çalışıyorum” dedi. Ezer, MCD Prodüksiyon’unkimsesiz çocuklar yararına 5 Ekim’de Özgecan Aslan Meydanı’nda ücretsiz olarak düzenleyeceği 1. Akdeniz Rap Festivali’ne tek sponsor olduklarının müjdesini verdi.

Servetin asıl kaynağının toplum olduğu düşünülünce, toplumdan aldığını toplumla paylaşan henüz 30’unda olan başarılı genç iş insanı, Mehmet Şahit Ezer’in adını yardımseverlik faaliyetleri ile sıkça duyar olduk. Yüksek İnşaat Mühendisi Ezer, işindeki başarısının yanı sıra samimi, içten yapısıyla herkes tarafından sevilirken, yardımsever yanıyla da toplumun takdirini topluyor. Özellikle kimsesiz çocuklar ve onkoloji hastası çocukların yardımına koşan Ezer, ile yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerini konuştuk.

 

“ÇOCUKLARIMIZLA MACERAPARKTA AĞIZ DOLUSU GÜLDÜK”

Özellikle sevgi evlerinde bulunan, onkoloji hastası ve engelli bakım merkezlerinde bulunan çocukların yüzünü güldürmeye çalıştığını anlatan Ezer, “Geçtiğimiz günlerde Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yaşamını sürdüren çocuklarımızla eğlence dolu bir gün yaşadık. Çocuklarımızla Macerapark oyun alanına giderek birlikte macera oyunları oynadık. Birlikte ağız dolusu güldük. Birlikte yedik, birlikte eğlendik. Onlara unutulmaz bir gün yaşatmaya çalıştık. Onlar güldü biz güldük. Onlar mutlu oldu biz mutlu olduk. Çocuklarımızın bir gün dahi olsa gülmesine, eğlenmesine vesile olduk. Onların mutluluğuna vesile olmak gerçekten paha biçilemez bir huzur.” diye konuştu.

 

“LÖSEMİ HASTASI ÇOCUKLARIMIZA HASTANE ORTAMINI UNUTTURMAYA ÇALIŞTIK”

Mersin Üniversite Hastanesi Onkoloji Bölümü içerisinde bulunan bir ünite merkezinin oyuncak odasına ortak kullanım için oyuncaklar aldıklarının da bilgisini veren hayırsever iş insanı Ezer, şöyle konuştu: “Onkoloji servisindeki oyuncak odasına oyuncaklar alarak, çocuklara hastane ortamını unutturacak, bir nebze de olsa kaliteli zaman geçirecekleri bir yerde olmalarını istiyorum. Çocuklar tedavi sürecinde geçirdikleri zaman boyunca sosyal etkinliklerden uzak kalıyorlar. Oyun alanıhastane süreçlerinde sıkılmadan zaman geçirmeleri için keyifli bir alan sunuyor. Bunları çocukların yüzünde bir tebessüm sebebi olmak için yaptık. İnanın onların yüzündeki tebessümü görmek, buna vesile olduğumuzu bilmek paha biçilemez bir mutluluk.”

 

“LÖSEMİ TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLARIN VE AİLELERİNİN DESTEĞE İHTİYACI VAR”

Lösemi tedavisi gören çocukların ve ailelerin hayatın her alanında desteğe ihtiyaç duyduklarının altını vurgulayarak çizen Mehmet Şahit Ezer, Mersin Üniversite Hastanesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören lösemi hastası çocukların ailelerine gıda yardımında da bulunduklarının bilgisini paylaştı.

 

“23 NİSAN İLKOKULU KÜTÜPHANESİNİ YENİLENEREK, KİTAP BAĞIŞINDA BULUNDUK”

Çocuklara kitap alışkanlığı kazandırmak amacıyla 23 Nisan İlkokulu’nun kütüphanesini yenileyerek, kitap bağışında bulunduklarını da dile getiren Ezer, şunları anlattı: “Okuryazarlık oranının %88 olduğu ülkemizde; okuma alışkanlığı, endişe uyandıracak düzeyde düşüktür. Artan okuryazarlık, topluma “okuyan”bireyler kazandırmamaktadır. Oysa kitap okumak spor yapmak gibidir. Sürekli okursanız gelişirsiniz, ayda yılda bir defa okursanız iyi okuyamazsınız. Çocukların kitap okuma alışkanlığının bu yaşlarda başlaması çok önemli. Bu nedenle şehrimizdeki kitap ihtiyacı olan okullara imkanlarımız doğrultusunda her daim destek olmaya çalışıyoruz. 23 Nisan İlkokulu’ndaki kütüphanemizi önce yenileyerek modern ve konforlu bir yapıya kavuşturduk. Ardından kitap bağışı gerçekleştirdik. Okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

 

“1.AKDENİZ RAP FEST İLE ÇOCUKLARIMIZI TOPLUMA ADAPTE ETMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Çocuk Esirgeme Kurumu, Sevgi Evleri, Engelli Bakım Merkezleri ve onkoloji tedavisi gören çocukları topluma adapte etmek ve gençlerle kaynaşmalarını sağlamak için 5 Ekim’de MCD Prodüksiyon’un düzenleyeceği 1.Akdeniz Rap Festivali’ne tek sponsor olduklarının da bilgisini paylaşan hayırsever iş insanı Mehmet Şahit Ezer, “Bu çocuklarımıza yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Onları topluma adapte etmek ve gençlerle kaynaşmalarını sağlamak için elimizi taşın altına koyup, büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza attık. 5 Ekim tarihinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda 1.Akdeniz Rap Festivali’ni düzenliyoruz. Ücretsiz olacak ve tüm halkımıza açık olan konserlerimize Çocuk Esirgeme Kurumu’nda, Sevgi Evleri’nde, Engelli Bakım Merkezleri’nde kalan ve Onkoloji tedavisi gören çocuklarımızı taşıma sistemiyle konserimize getireceğiz. Onların toplumla kaynaşmasını ve keyifli bir gün geçirmelerine vesile olacağız. Festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi) 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA