Nesanır: “Sağlıkta şiddet sona ersin”




Tarih: 16 Eylül 2022 Cuma 16:44


Esenyurt Devlet Hastanesi’nde görevi başında katledilen sağlık emekçisi Tuğrul Okudan’a yapılan saldırı ile ilgili açıklama yapan Mersin Tabip Odası, ‘Sağlıkta Şiddet Sona Ersin’ başlığıyla şiddeti kınadı. Sağlıkta şiddetin tüm hızıyla devam etiğini söyleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır, “Ne hekim hekimliğini yapabiliyor, ne hemşire hemşireliğini, ne de diğer sağlık mensupları mesleklerini” dedi.

Haber- Burak Karataş

 

Mersin Tabip Odası, ‘Sağlıkta Şiddet Sona Ersin’ başlığı adı altında basın açıklaması yaptı. Esenyurt Devlet Hastanesi'nde görevi başında katledilen sağlık emekçisi Tuğrul Okudan'a yapılan saldırıyı nefretle kınayan Tabip Odası,  ailesine ve tüm sağlık emekçilerine başsağlığı diledi. Basın metini okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Nasır Nesanır, ülkede artan şiddet ikliminin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmadığını, can güvenliklerini de ortadan kaldırdıklarını ifade ederek, “Şiddetin öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve bütünlüklü politikalarla aşılabilinir” şeklinde konuştu.

 

“YETERSİZ DÜZENLEMELER YAPILDI”

Uygulanan sağlık politikaları ile günde 30 civarında sağlık çalışanının şiddete uğradığını belirten Nesanır, “Bizler bugüne değin defalarca uyarılarımızı yaptık, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını istedik, sağlık hizmetinin kamusal bir hizmet haline dönüştürülmesi gerektiğini, bütçeden finanse edilmesi gerektiğini ve tedavi edici hizmetlerden ziyade koruyucu hizmetlerin geliştirilmesi gerektiğini, şiddete bulaşanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Ancak bugüne değin sesimizi duyan olmadı, yetersiz düzenlemeler yapıldı.  Çünkü hükümetin kamusal bir sağlık hizmeti diye bir sorunu yok” ifadelerini kullandı.

 

“GEREKLİ DÜZENLEMELER BİR AN ÖNCE YAPILSIN”

Sözlerine devam eden  Nesanır, “Tüm bu gerçekler ışığında biz aşağıda imzası olan sağlık kurumları olarak gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını, TTB’nin önerdiği sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını, güvenceli ortamlarda görev yapmamızın sağlanmasını, kamusal bir koruyucu hekimlik sisteminin bir an önce yerleştirilmesini, birinci basamağın güçlendirilmesini talep ediyoruz” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA