Yangından zarar gören çiftçilere verilen fidanlar gelişiyor




Tarih: 4 Ekim 2022 Salı 16:25


2021 yılında Silifke ve Aydıncık’ta yaşanan yangından dolayı zarar gören çiftçilere ‘Entegre Tarımsal Kalkınma Projeleri’ kapsamında verilen 25 bin fidan dağıtımının kontrolleri yapıldı. Yapılan kontrollerde fidanlardaki gelişiminin iyi olduğu kaydedildi.

Haber-Behzat Ö.Beyazlar

Silifke ve Aydıncık ilçelerinde 2021 yılında yangın zararından etkilenen çiftçilere bitkisel üretimin kısa sürede tekrar başlaması üzerine 2021-2022 yılında yürütülen ‘Entegre Tarımsal Kalkınma Projeleri’ kapsamında Aydıncık İlçesi Karaseki mahallesinde harnup fidanları dağıtılmıştı. Fidanların son durumuyla ilgili Mersin İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Azmi Murat Erdem ve Aydıncık İlçe Müdürü Ahmet Ömer Kahyaoğlu tarafından kontrolleri yapıldı.

Yapılan proje kapsamında 25 bin fidan dağıtımının yapıldığını, ekilen fidanların gelişimlerinin iyi olduğunu ifade eden Mersin İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mustafa Nevzat Zayim, “Aydıncık Karaseki Mahallesi’ndeyiz. Geçtiğimiz 2021 yılında bu mahallemizde Aydıncıkta oluşan yangından etkilenen, bu kapsamda Bakanlığımız tarafından Aydıncık ve Silifke ilçemizde yangından zarar gören tarım arazileri için ‘Entegre Tarımsal Kalkınma Projesi’ hazırlanması istendi. İl müdürlüğü olarak ve ilçe müdürlüklerimizle beraber bu projeyi hazırlayarak Bakanlığımıza sunduk. Proje kapsamında yanan sera naylonlarından tutun damlama sulamaya, ağaçlara, fidanlara, gübre dağıtımına kadar birçok faktör yer aldı. Bunlardan bir tanesi de harnup yetiştiriciliğin geliştirilmesi. Bu kapsamsa Aydıncık ilçemizde yaklaşık 25 bin fidan dağıtımı yapıldı. Şu anda o dağıtan fidanların ekildiği bir parseldeyiz. Baktığımızda ağacımızın gelişimi gayet iyi. Harnup bildiğiniz üzere ilimiz ekonomisinde öne çıkan bitkilerden bir tanesi. Akdeniz iklimine uygun bir bitki. Sulanmadan, gübrelenmeden marjinal diyebileceğimiz arazilerde çok rahat yetişebilen bir bitki. Bu yüzden daha az maliyetle daha fazla getiri sağlıyor” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA