ÇBK, yıldızlarıyla şampiyonluk kupalarında iddialı




Tarih: 5 Ekim 2022 Çarşamba 17:18


‘4 kupada şampiyonluğu getirme’ hedefiyle yola çıkan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK), yeni yıldız transferleri ile birlikte sezona hızlı giriş yaptı. Sezon öncesi takımındaki yıldızlarını ve teknik ekibini yaptığı toplantıyla sponsorlarına ve Mersinlilere tanıtan ÇBK, kısa sürede göstermiş oldukları başarılara yenilerini eklemek hedefiyle emin adımlarla yürüyor.

Haber- Emrah Birgül

 

Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, yeni sezon öncesi kadın basketbol takımının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Sponsorları olan BN Hotel’inde gerçekleştirdikleri toplantıya; Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ÇBK Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen, Asbaşkan Ali Adalıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Kaya Tepe, kulüp yönetim kurulu üyeleri, teknik ekip, sporcular, STK temsilcileri ve birçok iş insanı katıldı. ‘4 kupada şampiyonluğu getirme’ hedefiyle yola çıkan ÇBK, yaptığı toplantı ile yıldız oyuncularını ve teknik ekibini tanıttı.

 

“ÇBK, KISA SÜREDE ÇOK MESAFELER KAT ETMİŞ”            

Toplantıda konuşmasını gerçekleştiren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, güzel ve renkli bir gecenin olduğunu, ÇBK’nın yeni sezon arifesinde olduklarını ifade ederek, “Kısa sürede çok kısa bir süre içerisinde hem tesisleşme anlamında hem de liglerdeki başarısı anlamında çok mesafeler kat etmiş bir takımı konuşuyoruz bu akşam. Ve bugün yeni bir başlangıcın, yeni bir sezonun arifesindeyiz. Görüyoruz ki buradan da başlıktan da anlaşılacağı üzere hedef belli; şampiyonluk. O sene bu sene anlayışıyla, bu sene şampiyonuz anlayışıyla yola çıkan bir takımımız var ve buna yürekten inanan oyuncular, teknik heyet, kulüp başkanı ve bu takıma gönül veren mersinli, siz kıymetli hemşerilerimiz var” ifadelerini kullandı.

 

“SPOR TEMELİNDE SAĞLIK VAR”

Sporun yaşamın bir parçası olduğuna değinen Vali Pehlivan, “Spor hayatımızda ise diğer birçok yaşama dair sahip olduğumuz unsurlar, olgular da değer kazanır. Çünkü sporun özünde, temelinde sağlık var. Sağlık da paha biçilmez en kıymetli varlığımız. Sporun gelişmesi, her branşta daha çok kişi tarafından yapılması da devletimizin birincil görevleri arasında yer alıyor” diye konuştu. Sözlerine devam eden Vali Pehlivan, yapılan tesislerin de öneminden bahsederek, “Her branşata, aklınıza gelebilecek hemen hemen her branşta ilimizde tesisler var. Peki bu tesislerin varlığı tek başına yeterli mi? Hayır. Bu tesisler sporcular, sporseverler tarafından kullanıldığı, faydalanıldığı ölçüde kıymetli. Tek başına bir anlam ifade etmiyor. Elbette ki bu tesiste diğer tesisler gibi yapıldığında tek başına bir anlam ifade etmiyordu ama az önce sıralandığı gibi başarılar da arka arkaya geldiğinde o tesis çok daha fazla değer kazandı. Şimdi çıkılacak olan yeni yolda hep birlikte inanıyoruz ki bugüne kadar olduğu gibi mersinimizi, hepimizin yüzünü gururlandırmaya devam edecekler” şeklinde konuştu.

 

“FİNAL FOUR’A KALMAK BÜYÜK BİR BAŞARI”

Türkiye kupasını almanın büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Vali Pehlivan, Final Four’a kalmanın da büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Geldiğim haftalarda, yaklaşık 4 ay önce takım oyuncuları heyetle birlikte beni ziyarete gelmişlerdi. Şu köşede duran Türkiye Kupası'yla gelmişlerdi. O zaman ilk tanışıklığımız oldu. Nitekim sonrasında evet, Serdar başkanla da tanıştık ve kulübün hikayesini dinledik. Türkiye kupasını almak büyük bir başarı. Avrupa Kadın Basketbol Ligi'nde Final Four’a kalmak belki nihai netice geçen yıl elde edilemedi ama o da büyük bir başarı. Öncelikle bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

“ALTYAPILARA ÖNEM VERMEK GEREK, KULÜBÜMÜZ BUNU BAŞARIYLA YAPIYOR”

Takımların altyapıya önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Vali Pehlivan, altyapı olmaması ileriki zamanlarda tıkanıklığa yol açacağını ifade ederek, “Yine U16'da göstermiş oldukları Türkiye şampiyonu olma başarısından dolayı da tebrik ediyorum. Özellikle de altyapıya verilen önemden dolayı da tebrik ediyorum. Çünkü altyapıya önem vermezseniz çocukların, gençlerin bu manada önünü açmazsanız bir yerden sonra tıkanmaya başlar. Elbette ki profesyonel takımlar ulusal düzeyde hatta uluslararası düzeyde en iyi oyuncuyu, en iyi teknik direktörü getirme konusunda bir çaba içerisindeler. Bununla birlikte öz kaynak dediğimiz, tabandan beslenme anlamında hem yeni yeteneklerin keşfedilmesi, gençlerin önünün açılması, bu anlamda yeteneklerini sergileyecekleri fırsatlar oluşturulması hem de takıma bir omurga kazandırılması bağlamında altyapı çok önemli. Bunu da yine kulübümüz başarıyla yapıyor” diye konuştu.

 

“TAKIM ÇOK GÜÇLÜ. ÇOK İYİ DE HAZIRLANIYOR”

Vali Pehlivan, “Özellikle de tesisleşme konusunda olsun, takımın yine desteklemesi konusunda olsun Abdullah Başkan'a teşekkür ediyorum. Ekibiyle birlikte bu desteği bugüne kadar sunmuşlar. Serdar Kardeşimiz de gerçekten genç, dinamik, ekibiyle birlikte, yönetimiyle birlikte güzel bir ekip oluşturmuşlar. Kendisini tebrik ediyorum. Bu sene inşallah şöyle bir sözü oldu, size hiç unutamayacağınız maçlar izleteceğiz. Çünkü takım çok güçlü. Çok iyi de hazırlanıyor. Bunun sözünü aldık. Biz de ailece inşallah maçlara zaman ayıracağız, özellikle de gideceğiz”

 

“SPORUN ÖZÜNDE SEVGİ, KARDEŞLİK VAR”

Sporun bir heyecan oluşturduğunu, insanları bir araya getirdiğini kaydeden Vali Pehlivan, “Heyecanın çoğaltılması, sevginin, saygının, kardeşliğin, bağlılığın, birbirine olan hürmetin, hoş görünün pekiştirilmesi sporun zaten özünde var, ruhunda var. Bu anlamda sporun her türüne her branşına destek vermeye, maddi veya manevi, bazen bir seyirci olarak, bazen bir organizasyon içerisinde bazen bir organizasyonu destekleyerek veya bizzat içinde bulunarak bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte valiliğimizin himayesinde bu desteklerimizi sürdüreceğimizi de ben ifade etmek istiyorum” sözlerini kullandı.

 

ÖZYİĞİT: “FİNAL BURADA OLSAYDI, AVRUPA KUPASINI KALDIRMA ŞANSIMIZ OLACAKTI”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ÇBK’nın başarılardan bahsederek, Final Four’da başarılı olduğunu ve Türkiye Kupası’nı Mersin’e getirdiklerinden dolayı takımını kutladı. Avrupa Kupası'nda Final Four oynadıklarını kaydeden Özyiğit, “Oradaki mazerete sığınmayacağız. Çünkü ülkemizde olma ihtimali vardı finalin. Final burada olsaydı inanıyorum ki yine biz Avrupa Kupası kaldırma şansımız olacaktı. Ama orada 4'üncü olduk. İnşallah EuroLeague'de de şampiyon olacağız. Onu da büyük bir başarı olarak kabul ediyoruz ve gönülden tebriklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BU SEZON HEDEFİMİZ ÇOK DAHA BÜYÜK”

Takımlarının gösterdiği başarılardan dolayı küçümsenemeyeceğini belirten Özyiğit, 5 yıl gibi kısa bir zamanda büyük başarıların elde ettiğini belirterek, “Evet, kupalar alındı. Bunun dışında Avrupa'da başarı gösterildi ama bu sezon hedefimiz çok daha büyük. Kadın basketbolunun kulüpler bazında Avrupa'nın en üst seviyesi olan EuroLeague kategorisinde mücadele edecek olan takımımız bu konuda da bizleri çok mutlu edecektir, gururlandıracaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

“İYİ TRANSFERLER GERÇEKLEŞTİRDİK”   

Dünyanın en iyi basketbolcularını transfer etme başarısını gösterdiklerini kaydeden Özyiğit, “Bunun için kulüp başkanımıza, yaptığı güzel işlerden, gösterdiği büyük özveriden dolayı buradan teşekkür etmek istiyorum. Daha geçen hafta Çin'i yenerek, dünya şampiyonu olan Amerika Birleşik Devletleri'nin takım kaptanı ya da oyuncusu Chelsea Gray'i, onun dışında dünyada birçok birinci ve ikinci sırada gösterilebilecek oyuncuyu takımımıza kazandırdığı için ben başkanımızı buradan kutluyorum. Yolu açık olsun diyorum” diye konuştu.

 

“KISA SÜREDE ÇBK, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BASKETBOL ORGANİZASYONU OLMA BAŞARISINI GÖSTERDİ”

Sözlerine devam eden Özyiğit,  “Mersin'in en büyük spor organizasyonu olan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi kısa sürede Türkiye'nin de en büyük basketbol organizasyonu olma başarısını gösterdi. ÇBK'nın büyümesi, başarılar elde etmesi, Mersinimizde her alanda katkı sunması bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.

 

“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇTE ÇBK’NIN MERSİN DESTEĞİNE İHTİYACI VAR”

Kurulduğu günden beri Çukurova Basketbol Kulübünün büyüdüğünü, bundan sonraki süreçte Mersin'in desteğine büyük ihtiyaç duyduğunu aktaran Özyiğit, “    Çukurova Basketbol Kulübümüz, sadece profesyonel bazda değil, benim için emin olabilirsiniz ki çok daha önem verdiğim bir alandır; altyapıda yani çocuklarımıza eğilerek, onları basketbola kazandırmak, spora kazandırmak ve orada büyük başarıları elde etme ülküsünü ortaya koyma özelliğinden ötürü de takımımızı kutluyorum. Şunu da ifade etmemiz gerekiyor; tüm yaş kategorilerinde Milli takımlarımıza oyuncu veren tek kulübüz. Türkiye'deki kadın basketbol organizasyonlarında tüm yaş kategorilerinde milli takımlara oyuncu veren tek kulübüz. Yani bir oyuncu üretim fabrikası olduğunu söylemek ve gelecekteki kısa vadede, birkaç yılda milli takımımızın ana omurgasını oluşturabileceği gibi en azından yarısı A milli takımımızın Yenişehir Belediyesi Çukurova Basket Kulübünün o parkelerinden çıkacağını söylemek bizim için hayal değil” sözlerini kullandı.

 

“AMATÖRLERE DE AYNI OLANAKLARI SUNMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Geleceğin yıldızları Mersin'de yetiştiğini kaydeden Özyiğit, “Geçtiğimiz sezon U16 takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Yine milli takım seviyesinde bir kademe atlayan, A kategorisine gelen milli takımımızın ana omurgasını, en değerli oyuncularını Çukurova Basket takımı oluşturuyordu. Tüm altyapı imkanlarımızı profesyonel kadroya olduğu kadar amatör arkadaşlarımıza da aşağıdan filizlenerek gelen arkadaşlarımıza da sunuyoruz. Profesyonellere ne imkan sunuluyorsa, amatörlere de aynı olanakları sunmaya gayret ediyoruz. Tüm imkanlarımızla çocuklarımızın yanındayız, onların başarısı bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak” diye konuştu.

 

“MERSİN'DE SPOR ÇOK DAHA İYİ NOKTALARA YÜKSELECEKTİR”

Sözlerine devam eden Özyiğit, hep birlikte kulübe sahip çıkmanın altını çizerek, “Bu yıl Mersin'de 4 tane kupa getirmek için önümüzde hiçbir engel yok. Evet, EuroLeague'i alabiliriz, Türkiye şampiyonu olabiliriz. Geçen yıl aldığımız kupayı tekrar alabiliriz. Bir de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanabiliriz. Bunun için sizlerin büyük desteğine, birlik beraberlik ve şansa da ihtiyacımızın olduğunu itiraf etmek zorundayım.  Sayın Valimin himayesinde Mersin'de spor çok daha iyi noktalara yükselecektir diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

SPONSORLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü ve İletişim Danışmanı Didem Yapar da kulüple ilgili detaylı sunum yaptı. ÇBK oyuncuları ve teknik ekip tek tek sahneye davet edilirken kulüp sponsorları BN Hotel, İyom Turizm, Medicalpark Mersin Hastanesi, Berrak Su, Bilimkent Okulları, Toros Okulları temsilcilerine plaket takdim edildi. Sonrasında şampiyonluk pastası kesilerek yapılan konser ile toplantı son buldu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA