Baki Şimşek: “Pamukluk Barajı bir an önce bitirilmeli”




Tarih: 7 Ekim 2022 Cuma 16:09


TBMM’de söz alarak konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Pamukluk Barajı’nın bir an önce bitirilmesi ile ilgili çağrıda bulunarak, “Pamukluk Barajı’nda, baraj gövde ve tüneller bitmesine rağmen sulama suyu ihalesi bir türlü gerçekleştirilememiştir. Mersinli çiftçilerimizin sulama suyu sorunu çözülmelidir” dedi.

Haber - Burak KARATAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM’de söz alarak yüzde 90’nı biten Pamukluk Barajı’nın bir an önce hayata geçirilmesi için oradaki sulama suyu ihalesinin acilen yapılması çağrısında bulundu. Tarım için büyük sorun olan su sorunun çözülmesini gerektiğini belirten Şimşek, “Yüzde 90'ı biten Pamukluk Barajı'nın bir an önce tamamı bitirilmelidir” dedi.

 

“ÇİTÇİLERİMİZİN SORUNLARDAN BİR TANESİ SULAMA SUYU PROJELERİDİR”

Tarımda Mersinli çiftçilerin yaşadığı en büyük sorunlardan birinin sulama suyu sorunu olduğunu dile getiren Şimşek ; “Tarımda çiftçilerimizin yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi sulama suyu projeleridir. Mersin, Türkiye'nin yaş sebze meyve ihracatında en çok ihracat yapan ilidir, Mersin'de de birçok sulama suyu projesi başlatılmış, bir kısmı hayata geçirilmiştir, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ama başta Pamukluk Barajı olmak üzere, baraj gövde ve tüneller bitmesine rağmen sulama suyu ihalesi bir türlü gerçekleştirilememiştir. Yüzde 90'ı biten Pamukluk Barajı'nın bir an önce tamamı bitirilmelidir” diye konuştu.

 

“SULAMA SUYU İHALESİNİN ACİLEN YAPILMASI GEREK”

 Pamukluk Barajı’nın Adana'dan Mersin'e kadar olan bütün vadiyi sulayacak kapasitesi bulunan, Türkiye'nin 4'üncü büyük barajı olduğunu aktaran Şimşek, “Hayata geçirilmesi için buradaki sulama suyu ihalesinin acilen yapılmasını, yine aynı şekilde Anamur Alaköprü, Erdemli Aksıfat ve Sorgun, Değirmençay ve Erçel Barajlarıyla ilgili de sulama suyu projelerinin ihalelerinin yapılmasını ve bir an önce Mersinli hemşehrilerimizin hizmetine sunulmasını talep ediyorum” sözlerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA