Mersin’de amatör spor kulüplerine 4 milyon 66 bin lira maddi destek




Tarih: 7 Ekim 2022 Cuma 16:10


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Amatör Spora Desteksin Mersin’ sloganıyla geçen yıl farklı branşlardan 173 amatör spor kulübüne toplam 1 milyon 444 bin TL maddi destek sağlarken, bu yıl ise 219 kulübe toplamda 4 milyon 66 bin lira katkı yaptı.

Haber - Behzat Ö. BEYAZLAR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde 2021-2022 sezonunda amatör spor kulüplerine Amatör Spora Desteksin Mersin’ mottosuyla ‘Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Katkı’ için tören yapıldı. Birçok sporcunun ve kulüp başkanın katıldığı törende konuşan Seçer, “Buradaki amacımız sizlere katkı yapmak. 2020 yılında 875 bin lira bir katkımız olmuş kulüplerimize. 2021’de 1 milyon 444 bin lira, bu yıl ise 219 kulübümüze toplamda 4 milyon 66 bin lira katkı yapıyoruz. Yani geçen yıla göre yüzde 181’lik bir artış. TÜİK’in enflasyon rakamlarından gidersek yanlış bir rakam elde edebiliriz. Başarınız için sizlere katkı sunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“GEÇTİĞİMİZ HAFTA HUZURUMUZ KAÇTI, MORALİMİZ BOZULDU”

Sözlerine önceki günlerde Mersin’de meydana gelen terör saldırısına değinerek devam eden Seçer, “Geçtiğimiz hafta huzurumuz kaçtı, moralimiz bozuldu.  Mersin bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı polisimize ve yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bazı yaralanan yurttaşlarımız, turistler de oldu. Onlara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİNLİLER MERSİN’E SAHİP ÇIKIN”

Mersin’in emin ellerde olduğunu aktaran Seçer, “Uzun süredir, Mersin’in üzerinde oynanan oyunlar sonucu, terörle iç içe olan ve hep çatışma yaşanan bir kent imajından kurtulmak için uzun yıllar mücadele ettik. Bir siyasetçi olarak ve bugün de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak; Mersin’imiz üzerindeki bu yanlış anlamayı ortadan kaldıralım diye çok emek sarf ettim. Mersin; oynanan oyunlar, kurulan tezgahlar, provokasyonlar, ülkemiz üzerinde, hatta kent özelinde kurgu yapan bazı güç odaklarının, maalesef geçtiğimiz hafta hedefiydi. Vatandaşlarıma sesleniyorum buradan.  Mersin emin ellerde. Çünkü Mersin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mersinliler Mersin’e Sahip Çıkın’ veciz sözünde olduğu gibi, Mersin’e hepimizin sahip çıkacağından ismim kadar eminim ve bunu hep beraber başaracağız” diye konuştu.

 

“BİZİM MİLLETİMİZ İRİDİR, DİRİDİR”

Bir toplum üzerinde kurgu yapanların hedefinde zayıf toplumların, geçmişi temeli olmayan toplumların, kökleri olmayan toplumların olduğunu ifade eden Seçer, “Oysa bizim toplumumuz, milletimiz köklüdür, bizim milletimiz iridir,diridir. Bunun bilinmesini ve duyulmasını istiyorum. Mersin’imize sahip çıkıyoruz. Sadece sporcularımıza değil, Mersin’imize sahip çıkıyoruz. Her yurttaşımıza ayrım yapmadan sahip çıkıyoruz. Mersin Türkiye’nin özeti. Türkiye demek Mersin demektir. Doğusuyla, Karadeniz’iyle, Ege’siyle, Orta Anadolu’suyla, Güney’iyle bütün kültürlerin yoğrulduğu bir potada ve muazzam bir renk oluşan bir kenttir, bir renk cümbüşüdür. Mersin bir harmonidir, ses uyumudur. Mersin çok daya iyi yerlerde olacak. Buradaki genç sporcularımız da bizlere katkı yapacak. Onun için bu katkıları, biz şimdi onlara yapıyoruz. Onlar da ülkemize daha sonra katkı yapsınlar diye. Bizim harcadığımız her dağıttığımız para, sizin kendi paranız” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN BİR SPOR KENTİ OLSUN DEDİK”

Spora ve sporcuya her daim destek verdiklerini belirten Seçer, bu desteklerin devam edeceğini ifade ederek “Spor, beraberinde kardeşlik ve toplumlar arasında huzuru, barışı, kültür transferini getiriyor. Bu nedenle Mersin bir spor kenti olsun dedik. Küçük Türkiye diye tabir ettiğimiz Mersin’de bu mozaiği bir arada tutmak için, en önemli yapıştırıcı unsur spor, kültür ve sanat. Spor önemli, ama spor yapmak için de imkanlarınızın, altyapınızın olması lazım. Özellikle amatör spor kulüplerimizin katkıya, desteğe ihtiyacı var. Devlet, spora ve sporcuya katkı yapmak zorunda. Çünkü bu çocuklarımız, bizim yaptığımız bu katkılar sayesinde, Mersin’i ve Türkiye’yi dünyaya tanıtacak” ifadelerini kullandı.

 

“13 İLÇEMİZDE SPOR SALONU YAPACAĞIZ”        

Dezavantajlı bölgelerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün göstereceği yerde, geniş bahçesi olan okulları seçerek spor salonları yapacaklarını ifade eden Seçer, “Şu anda Tarsus’ta başlıyoruz. Her geçen yıl çok daha fazla sayıda spor salonu yapacağız ve 13 ilçemizde, spor anlamında dezavantajlı yerleri avantajlı duruma getireceğiz. Bu arada spor kurslarımız devam ediyor. Bu yıl 13 branşta 5 bin 331 kursiyer, bu kurslardan ücretsiz olarak faydalandı. Diğer taraftan, kırsal mahallelerden kız çocuklarımızı aldığımız, hem eğitimini-öğretimini üstlendiğimiz, hem de barınma imkanı sağladığımız, kursunu sağladığımız, yurdunu sağladığımız, yemesini, içmesini, yatmasını sağladığımız Kır Çiçekleri projemiz 50 öğrenci ile devam ediyor” dedi.

 

BİRÇOK FESTİVAL DÜZENLENECEK

Yapılacak olan festivaller hakkında da bilgi veren Seçer, “21-22 Ekim’de Özgecan Aslan Meydanı’nda GençFest Gençlik Festivali var. Yine 23 Ekim’de Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu var.  Yine Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihlerinde Uluslararası Tarsus Festivali yapılacak. Birçok ülkeden folklor ekipleri, sanatçılar, sporcular, yazarlar, çizerler, şairler herkes orada olacak. 6’ncısı yapılacak olan Tour Of Mersin Bisiklet Turu gelecek yıl nisan ayında, Tarsus Kleopatra Bisiklet Festivali gelecek yıl mayıs ayında ve 5’inci Uluslararası Mersin Maratonu ise gelecek yıl aralık ayında yapılacak” sözlerini kullandı.

 

ERTAŞ: “AMATÖRLER BU YAPILANLARI UNUTMAYACAKTIR”

Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş, çok şanslı olduklarını ve amatörlerin bu yardımları unutmayacaklarını ifade ederek, “Öncelikle amatör spor haftanızı kutluyorum. Amatörler bu yapılanları unutmayacaktır. Baktığımız zaman Çukurova bölgesinde özellikle Adana, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Kilis illerinden, Mersin’de Mersin’de amatör kulüplere yapılan yardımlar gıpta ile izleniyor. Bu konuda çok şanslıyız. Büyükşehir belediye başkanımızla sık sık görüşüyoruz. Bu yıl mini minikler turnuvasını beraber yaptık. Aşağı yukarı 66 spor kulübümüz katıldı. Bu 66 spor kulübümüzde de bin 200 sporcumuz yarıştı. Bunları kekleri, suları, çaylarını her şeyini verdiler. Madalya, kupalarını verdiler.

 

 “İNANIN BU YARDIMLARINIZ, AMATÖRLERİMİZE CAN SUYU OLUYOR”

219 spor kulübün yapılan yardımdan faydalandığını aktaran Ertaş, rakamın 4 milyon 66 bin lira olduğunu ifade ederek, “Bu konuda da Sayın Başkanım başta olmak üzere, amatör spor adına kim ne yapıyorsa minnettarız. İnanın bu yardımlarınız, amatörlerimize can suyu oluyor. Ekonomik kriz maalesef kulüplerimizi de vurdu, vurmaması mümkün değildi. Bu yardımlar artarak devam ediyor. Ben kulüplerimizin, sporcularımızın gözlerinizde bu mutluluğu görüyorum. 10 Ekim 2022 tarihinde saat 18.00’de Nevin Yanıt Atletim Kompleksi’nde amatör haftası münasebetiyle yılın en iyi törenini yapacağız. Bu törene de tüm sporcularımız, idarecilerimiz, kulüp başkanlarımız davetlidir. Bir kez daha yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA