Seçer, Pati Festivali’nde can dostları için sahiplenme çağrısında bulundu




Tarih: 10 Ekim 2022 Pazartesi 17:23


Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Sahiplen Terk Etme’ sloganıyla bu yıl Pati Festivali’nin 3’üncüsünü düzenledi. Festivalde hayvanların öneminden bahseden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hayvanlar için bütün imkanları seferber ettiklerini belirterek, “Barınaklarımızda, sahiplenmeyi bekleyen canlar var. Sizlerin, o canları sahiplenmesini arzu ederiz” dedi.

Haber - Berkay BAĞBEK

Sahil bandında yer alan Fenerbahçe Meydanı’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Pati Festivali’nde; hayvanseverler, can dostlarını bir araya getirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla hayvanseverler, can dostlarıyla beraber ‘sokak hayvanlarına ses ol’, ‘satın alma sahiplen’, ‘sahiplen tek etme’ gibi yazılı afiş sloganlarıyla kortej şeklinde yürüyüş yaptı. Festivale, CHP Mersin milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile çok sayıda hayvansever katıldı.  Festival alanında köpek eğitim gösterileri yapılırken; katılımcılar, köpekleriyle oyun alanlarında da vakit geçirme fırsatı buldu.

 

“ÇOK DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Festivalde konuşmasını gerçekleştiren Seçer, barınaklarda sahiplenmeyi bekleyen canların var olduğunu söyleyerek, “Bu festivali daha da zenginleştirerek yapacağız. Canlılarımıza hizmet etmek, belediye olarak o kadar kolay bir mesele değil. Bizim, yüreği şefkatli yurttaşlarımızın iş birliğine ihtiyacımız var. Yasalar ve kanunlar çerçevesinde, belediyemiz bütün imkanlarını seferber edecektir. Bize yapıcı fikirler ve eleştirilerle gelin. Maalesef bazı hayvansever dostlarımız, sosyal medya üzerinden bize ağır sözcüklerle eleştiri yapıyorlar. Bunun adı eleştiri değil, hakarettir. Arkadaşlarıma her zaman söylediğim şudur; lütfen gönüllülerle işbirliği yapın. Böylece işiniz daha kolaylaşır, daha doğru işler yaparsınız. Bu insanlar hizmetlerimizden daha çok memnun olur. Canlarımız bu hizmetlerimizden daha etkin yararlanır. Barınaklarımızda, sahiplenmeyi bekleyen canlar var. Sizlerin, o canları sahiplenmesini arzu ederiz. Çok daha güzel işler yapacağız. Sizleri çok daha memnun eden çalışmalara hep beraber imza atacağız” ifadelerini kullandı.

 

ANTMEN: “ONLARIN DİLİNDEN SAHİPLERİ ANLIYOR”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise 4 ayaklı arkadaşlara hep birlikte sahip çıkacaklarının altını çizerek, “4 ayaklı arkadaşlarımız dertlerini belki anlatamıyorlar, ama onların dilinden sahipleri muhakkak anlıyor. Önemli olan, o canların da yaşam alanlarını güvence altına almaktır. Bunu da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer yapıyor. Radikal bir havyan hakları savunucusu olduğum için genel başkanımıza şikayet edilmişim. Demişler ki ‘Fransız ceza kanundaki hayvan lafını kabul etmiyor, buna karşı çıkıyor’ ben bununla gurur duyuyorum. O ayaklı arkadaşlarımızın her zaman hep birlikte yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

GÖKÇEL: “HAYVANLARDA BİR CANLIDIR, YAŞAM HAKKI VARDIR”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de, “Bugün bu dünyayı, bu memleketi paylaştığımız diğer canlı dostlarımızın da farkında olunması için gerçekleştirilen bu festivalde katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bu festivalin 3’üncüsünü düzenlediği için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer çok çok teşekkür ediyorum. Hayvanlarda bir canlıdır, yaşam hakkı vardır. Hayvanları bütün insanların her zaman koruması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

 

“EN ANLAMLI ETKİNLİK VE KORTEJ”

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkanı Nesrin Çıtırık, “Başkanım, iyi ki varsınız. Türkiye’de 15 yıldır, hayvan hakları gününde yapılan en büyük, en anlamlı etkinlik ve kortej. Yolunuz hep açık olsun. Şu konuşamayan, çaresiz, zavallı hayvanlar adına ve onlara bakmak için çoğu yaşamını adamış ve mücadeleden hiç vazgeçmeyen gönüllüler adına, Başkanıma çok büyük bir alkış istiyorum” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA