Av. Gazi Özdemir, mazbatasını alarak görevine başladı




Tarih: 12 Ekim 2022 Çarşamba 16:38


Mersin Barosu Olağan Genel Kurul Seçimleri’nde güven tazeleyen mevcut başkan Av. Gazi Özdemir, mazbatasını Divan Başkanı İsa Gök’ten teslim aldı. Baro Başkanlığı görevine tekrardan seçilen Özdemir, “Biz daima sizlerden aldığımız güç ve destek ile görevlerimizi yerine getirmeye çalıştık. Bundan sonrada yine sizlerin gücü ve desteğiyle görevlerimizi yerine getirirken vermiş olduğumuz sözlerin arkasında duracağız” dedi.

Haber - Fatih DÖNMEZ

Mersin Barosu’nda gerçekleşen olağan genel kurul seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte Mersin Adliyesi’nde mazbata töreni yapıldı. Divan üyelerinin ve avukatların katıldığı törende,  ilk olarak yeni seçilen yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği Delegeleri tanıtıldı. Güven tazeleyen mevcut seçilen başkan Av. Gazi Özdemir ise mazbatayı Divan Başkanı İsa Gök’ten teslim aldı. Tüm ekibin yetki belgesini tekrardan alan Özdemir,  “Öncelikle olağan genel kurulumuzda bana ve tüm kurul üyesi arkadaşlarıma teveccüh göstererek 16 yıl aradan sonra bir ilki gerçekleştiren ve güven tazeleyerek baro başkanlığı dahil tüm kurullara tam liste olarak seçilmemize vesile olan siz değerli meslektaşlarımıza ve Mersin Barosu Genel Kurulumuza saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNCELİĞİMİZ MESLEĞİMİZ VE MESLEKTAŞLARIMIZ”

Vermiş olduklarını sözlerin yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Özdemir, “14 ay önce göreve geldiğimizde görevimizi ifade ederken önceliğimizi mesleğimiz ve meslektaşlarımız olduğunu herhangi bir siyasi oluşum içerisinde olmadan baromuzu tüm meslektaşlarımızı katılımı ile yöneteceğimizi sözünü vermiştik. Bugün tam liste olarak başkanlık ve kurullara seçilen bizler, bize gösterilen güven sonucunda vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız” diye konuştu. 

 

“VERMİŞ OLDUĞUMUZ SÖZLERİN ARKASINDA DURACAĞIZ”

Meslektaşlarından aldıkları güç ve destek ile görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarının altını çizen Özdemir, “Yine sizlerin gücü ve desteğiyle görevlerimizi yerine getirirken vermiş olduğumuz sözlerin arkasında duracağız. Başkanlık ve kurullardaki görevlerimizi yerine getirirken daima hukuktan ve siz değerli meslektaşlarımızdan aldığımız güç ile hareket edeceğiz. Seçimlerde başkanlık dahil tüm kurullara tam liste ile seçilen bizler, bize duyulan güvenin bilincindeyiz ve var gücümüz ile çalışacağız. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi başta mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, her zaman ulaşılabilir bir başkan ve yönetim kurulu olmak için daha fazla çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN TÜM SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRECEĞİZ”

 Her türlü hak ihlalinin yaşandığı olaylarda kimler tarafından ve kime karşı yapıldığına bakılmaksızın her türlü hak ihlalinin karşısında durmaktan korkmayacaklarını belirten Özdemir, “Bu bağlamda şehrimizde ve ülkemizde başta avukat hakları olmak üzere insan haklarının, kadın haklarının, çocuk haklarının, hayvan haklarının ve çevre haklarının savunulması. Atatürk ilke ve devrimleriyle cumhuriyetimizin yaşatılması. Laik sosyal hukuk devletinin korunması konusunda baro yönetimi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğiz.  Baromuzun bir kez daha birlikte yöneteceğimizi ve seçim sürecinde siz değerli meslektaşlarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getireceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

GÖK, “GELECEĞİ BİZLER İNŞA EDECEĞİZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı İsa Gök ise, “Geleceği bizler inşa edeceğiz. Barolarımız meslektaşlarımızın eğitimine son derece büyük önem vermeli. Barolarımız avukat kalitesini yükselmesine son derece önem vermeli. Emeği artırıcı, kaliteyi artırıcı çalışmalara yön vermeliyiz. Yönetime o yüzden büyük bir görev düşüyor. Tecrübeli bir yönetim, bilgili bir yönetim ve sizlerin taktiri ile emeğinin karşılığını aldılar. Hiçbir şeye maruz kalmaksızın tüm arkadaşlarıyla birlikte yönetime geldiler. Bu baromuz ve mesleğimiz için şahsen benim içinde büyük bir fırsat. Çünkü; Gazi başkan önderliğinde ekip, güzel bir çalışma sergilediğinde ben inanıyorum arkadaşlarımızın lokal düzeyde de değil, arkadaşlarımızın eleştirdiği mağdur oldukları beyan ettikleri konularda Mersin Adliyesi’nde çok önemli noktalara geleceğiz” şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA