Akdeniz ilçesindeki amatör spor kulüplerine nakdi yardım




Tarih: 12 Ekim 2022 Çarşamba 17:25


Akdeniz Belediyesi tarafından Akdeniz ilçesinde bulunan amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapıldı. 17 farklı branşta mücadele eden 61 amatör spor kulübüne destek veren Akdeniz Belediyesi, bu yıl da toplamda 317 bin 500 lira tutarında nakdi yardımı gerçekleştirdi. 3 yıl önce 31 tane amatör kulübün Akdeniz’de var olduğunu belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptıkları yüksek nakdi yardımlarla beraber Akdeniz’de amatör kulüplerdeki sayının 61’e çıktığını ve bu amatör kulüplerin diğer ilçelerden Akdeniz’e kaydığına dikkat çekti.

Haber- Emrah Birgül

Her yıl farklı daldaki amatör spor kulüplerine destek olan Akdeniz Belediyesi, amatör spor kulüplerine yönelik nakdi yardımının 3’üncüsüne imza attı. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen nakdi yardım programına Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, kulüp yöneticileri, teknik adamlar ve futbol, basketbol, voleybol, kick boks, muay thai ve satranç gibi farklı branşlardan sporcular katıldı.

 

ERTAŞ: “60 KÜSUR TAKIMIMIZ BU YARDIMLARDAN FAYDALANACAK”

Yoğun katılımın olduğu nakdi törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, “Bu yardımlar artarak devam ediyor. Bu 60 küsur takımımız bu yardımlardan faydalanacak. Bu rakam git gide artıyor. Tabi Akdeniz Belediyesi tekerlikli sandalye, Muay Thai, Kickbox gibi ve diğer branşlarda da elinden geldiği kadar katkı ve desteği sağlıyor. Ayrıca ulaşım konusunda yine ellerinden geleni yapıyorlar. Tesis konusunda bu yıl çok güzel tesisler yaptılar. Bu tesisler amatör kümede çok yükümüzü çekiyor. Bu konuda da başkanıma ve ekibine ben federasyon adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“AMATÖR LİG BİR SEVDA İŞİDİR, BİR GÖNÜL İŞİDİR”

Sözlerine devam eden Ertaş, “Amatör lig bir sevda işidir, bir gönül işidir. En güzel cumartesi pazarları defa ettiğiniz günlerdir. Belki ailenize çocuklarınıza ayırmadığınız zamanı bu kıymetli sporcularımıza ayırıyorsunuz. Onlar vatanını seven birer birey olarak karşımıza çıkacaktır. En azından spor ahlakı olan bir birey olarak karşımıza çıkacaktır.  Spor geçmişi olan Başkanımız sizin sorunları bizim kadar biliyordur” dedi.

 

GÜLTAK: “BİRÇOK TESİSİ HAYATA GEÇİRDİK”

Seçildikleri günden beri devamlı spor ile ilgili kültürel faaliyetlerle ilgili kadınlarla ilgili desteklerinin olduğunu  belirten Gültak, “Daha önce biliyorsunuz Akdeniz Oyunları yapıldı. Akdeniz Oyunları’nda sıfır çeken tek ilçeyiz. Nasibini alamayan tek ilçeyiz. Nedeni ise siyasi nedenler. Baktık ki bu böyle olmaz ilk önce imar ile ilgili çalışmalar yaptık. Yer hazırlamanız gerekiyor, parayı bulsanız da tesis yapamıyorsunuz. İmarları bitirdik, spor alanlarını belirledik, projelerini bitirdik. Daha sonra da Spor Bakanlığı aracılığıyla birçok tesisi hayata geçirmiş olduk” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ’İN  BÜNYESİNDE ARTIK DÜNYA BİRİNCİLERİ ÇIKIYOR”

Yaptıkları çalışmalarla Akdeniz’in eski Akdeniz olmadığını belirten Gültak, kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin önemli olduğunun altını çizerek, “Yılmaz Güney Gençlik Parkı içinde havuz yaptık, Yenişehir’in içinde her sitenin içinde havuz var, kocaman Akdeniz ilçesinde bir tane havuz yok, gerçekten çok yazık. Ama biz ilk havuzumuzu bitirdik. Yeni tesisleri de hayata geçiriyoruz. Bunlar niye var. Çünkü terör örgütleriyle,uyuşturucuyla mücadele etmenin en iyi yöntemlerinden bir tanesi spor il uğraşmak. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde önemli. Bugün Akdeniz’in  bünyesinde artık dünya birincileri çıkıyor. Muay Thai ve Kickbox’ta dünya birincilerimiz var. Eskiden Akdeniz’de böyle bir şey yoktu. Akdeniz’de gençler devletiyle düşman halindeydi. Taş atıyordu, sopa atıyordu. Bugün ise gençler sayısalda Türkiye 496’ncısı oluyor. Kimin etüt merkezinden çıkıyor, Akdeniz Belediyesi’nin etüt merkezinden çıkıyor. Çay mahallesinde oturan bir kardeşimden bahsediyorum. İclal kızımız vardı, o da tıp fakültesini kazandı. Böyle hikayeler çoğaldı, niye spora ve eğitime verdiğimiz önemden dolayı” ifadelerini kullandı.

 

“NAKDİ YARDIMI DA PARASAL YARDIMI DA İLK BAŞLATAN BELEDİYEYİZ”

Geldikleri ilk yıl da ayni yardım yaptıklarını dile getiren Gültak, “Dedim bu böyle olmaz. Arkadaşlara talimat verdim bundan sonra ‘nakdi yardım yapacaksınız’ dedim. Ben kulübün ihtiyacını bilmiyorum, kafama göre bir şey alıyorum olmuyor ve bir sürü de dedikodu çıkıyor. ‘Bununla uğraşmayalım’ dedik. ‘Kulüplere nakdi yardım verelim onlar istediği şekilde harcasınlar’ dedik. Nakdi yardımı da parasal yardımı da ilk başlatan belediyeyiz.  Daha önceki belediyeler ayni yardımı yapıyordu, biz nakdi yardımı başlatınca diğer belediyelerde nakdi yardım yapmaya başladılar. 2019’da bir şey gördük, bizde 31 tane amatör kulüp vardı, maşallah bereketlenmişler.  3 sene içinde sayı 61’e çıktı. Bu da şunu gösteriyor. Hem nakdi yardım yapmamız hem de yardımı bir tık diğer belediyelere fazla yapmamızdan dolayı bu sene anladım ki başka ilçelerde olan kulüpler ikametlerini Akdeniz’e kaydırıyorlar. Yoksa bu kadar kulübün çoğalma şansı yok. Bu merkezdeki ilçe belediyelerden farkımız. Yani onların bünyesinde ikametgahı olan amatör kulüplerin Akdeniz’e kaydığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ’DEKİ FARKLI BRANŞLARDAKİ KULÜPLERE YARDIM VERDİK”

“Genelde futbol, basketbol ön plandadır, biz onu da kırdık” şeklinde dikkat çeken Gültak, “Satranç,voleybol, basketbol aklınıza ne gelirse Akdeniz’de hepsine yardım verdik. Bir anda farklı dallarda ortaya çıktı. Dolayısıyla bunu da başlattık” diye konuştu.

 

“BİRÇOK TESİSİ HAYATA GEÇİRDİK, ARTIK AKDENİZ SPOR İLE ANILIYOR”

Sözlerine devam eden Gültak, “Bu sene 317 bin 500 lira tutarında nakdi yardımı bu 61 kulübün kendilerine dağıtacağız. Yeterli mi değil. Ama şunu unutmayın. Merkezde 4 ilçemiz vardı, bu ilçelerin içinde en batık en borçlu mal varlığı en az olan belediye Akdeniz Belediyesi’dir. Diğer 3 belediyenin borcu yok.  Biz bu kadar imkansızlıklar içersinde bunu yapıyoruz. Biz borçlu olmamıza rağmen gençlere ve spora değer veriyoruz. Birçok tesisi hayata geçirdik, artık Akdeniz spor ile anılıyor” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA