Akdeniz ilçesinde hayaller gerçek oldu




Tarih: 14 Ekim 2022 Cuma 16:28


Akdeniz Belediyesi’nin girişimleriyle, Toplu Konut İdaresi’nin başlattığı yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çay Mahallesi’ndeki yapımı biten konutlar kura çekimleri ile sahiplerini buldu. Yapımı tamamlanan 416 dairenin 182’si için noter huzurunda kurası çekildi.

Haber- Berkay Bağbek

TOKİ tarafından yapımı tamamlanan 416 dairenin 182’sinin kura çekimi için törenle yapıldı. Akdeniz Belediyesi merkez bina önünde düzenlenen törene; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan, Vali Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve İlçe Başkanı Emin Genç, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, TOKİ bürokratları, Noter yetkilileri, muhtarlar ve Çay Mahallesi sakinleri katıldı. 13 dönüm üzerinde 20 bloktan oluşan yaşam alanında 416 konut 44 iş yeri parklar oyun alanları spor sahaları, cami ve okul yer alıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yerinde ve titizlikle incelediği ve takip ettiği projedeki 416 dairenin 182’si kura çekimleri ile sahiplerine teslim edildi.

 

PEHLİVAN: “YUVA KELİMESİ MANEVİ BİR ANLAMDA İÇERİR”

Törende konuşmasını gerçekleştiren Vali Hamza Pehlivan, “Yuva kelimesi manevi bir anlam içerir. Bu maneviyatın yaşanması ve yaşatılması içinde bir eve ihtiyaç duyulur. O sahip olunan evde yuvalar kurulur ve o yuva içerisinde insanlarımız çoluk çoğuyla yaşamını idame etmek ister. Bu manada huzurlu yuvaların kurulması konusunda Cumhurbaşkanımızın himayelerinde çok kapsamlı çalışmaları bugüne kadar hayata geçti. Bu konuda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, TOKİ başkanlığı ülke genelinde bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 200 bin konut inşa ettiğini biliyoruz. Bugün ilimizde tamamlanan 416 konutun 182’sinini hep birlikte kurasını çekerek siz kıymetli vatandaşlarımıza teslimini gerçekleştireceğiz. Dükkanların da bir kısmını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

 

GÜLTAK: “AKDENİZ, SADECE MERSİN’İN DEĞİL, TÜRKİYE’NİN DE EN ÖNEMLİ İLÇELERİNDEN BİRİ”

Seçildiklerinde halka söz verdiklerini belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Akdeniz’de yaşanan insanlık dramını sonlandıracağız’ dedik. Ve bu anlamda en önemli projelerden birini şu anda hayata geçiriyoruz. Akdeniz, sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin de en önemli ilçelerinden biri; limanı, serbest bölgesi, organize sanayi bölgesi ile ülkemiz ekonomisine can katan bir ilçe olmakla birlikte, dezavantajlı vatandaşlarımızın en çok yaşadığı bir ilçe durumundaydı. Ama birazdan kurasını çekeceğimiz Çay Mahallesi konutları ve şu anda hızla ilerleyen Barış Mahallesindeki konutlarla, Akdeniz’de çok ciddi bir fiziki değişim başladı” ifadelerini kullandı.

 

“BU PROJELERİ ANLATTIĞIMDA ‘HAYAL’ DİYORLARDI”

Sözlerine devam eden Gültak,  Mersin’de 20 yıldır kentsel dönüşümün yapılmadığını ifade ederek, “Bugün çok gururluyuz.  Ne ilginçtir ki geçmişte bu belediyeyi yönetenler, devlet Akdeniz’de kentsel dönüşüm projeleri yapmak istediğinde mahkemelere başvurup yürütmeyi durdurma davası açmışlar. Fakat bugün geldiğimiz noktada, devletin sunduğu tüm imkanları, Çay Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza sunmuş olduk. Bu projeleri anlattığımda ‘hayal’ diyorlardı. Hayal etmeden hiçbir şey olmuyor. Bugün ise bu projelerimizi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız, ‘babanın oğluna sunamayacağı’ şartlarda ev sahibi olacak” diye konuştu.

 

“HIZLA BU BÖLGEDE PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Akdeniz’de bir değişimin, devrimin var olduğunu söyleyen Gültak, “Yapımı tamamlanan 416 konutun bir bölümü için, bugün noter huzurunda yapılacak kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edilecek. Hemen ertesinde de ikinci etap çalışmalarını da başlatıp diğer konutlarımıza da hak sahiplerine vereceğiz. Sayın Bakanımızla görüştüm, hızla bu bölgede projelerimiz devam edecek” sözlerini kullandı.

 

DEMİRTAŞ: “BAKANLIĞIMIZ, DEPREME KARŞI DAYANIKLI KONUTLAR YAPMAK İÇİN SEFERBER OLMUŞTUR”

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ise, “Bizler Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında kentsel dönüşümü başlattığı o günden itibaren Bakanlığımız olarak Türkiye’nin her yerinde, her bölgesinde hayat standartlarını yükseltmek, depreme karşı dayanıklı konutlar yapmak için seferber olmuştur. Bakanımız Murat Kurum’da gerçekten Akdeniz ilçesindeki tamamen bizzat kendisi takip ederek çok da önem vererek sizlere ne kadar önem verdiğini bende buradan anlamış oluyorum. Akdeniz ilçesini Mersin’in yıldızı yapıncaya kadar burada hizmet etmeye devam edeceğinin talimatını vermiştir” dedi.

 

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İMZALARINIZI ATIN”

Vatandaşların evine yuvasına kavuşuncaya kadar devam edeceklerini aktaran Demirtaş, “Çay Mahallesi’nde yapımı gerçekleştiren 416 konut 1 ticaret merkezinde 8 dükkan 1 cami ve 36 konut altı dükkan çalışmalarımız tamamlandı. Diğer çalışmalarımızda devam edecek. Gönül rahatlığıyla imzalarınızı atın, devlete güvenin, Bakanlığımıza güvenin. Biz hiç kimsenin hakkını zayi etmeyiz. Devletimizde cömerttir. Kurada çıkacak olan kardeşlerimiz için evleri onlara hayırlı uğurlu olur inşallah” şeklinde konuştu.   

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA