Özyiğit: “Ulusumuz için acı bir gün”




Tarih: 16 Ekim 2022 Pazar 14:54


4. Mersin Kusimato Sokak Sanatçıları Festivali’nin törenine katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Amasra’da meydana gelen maden faciasından dolayı festival kapsamındaki tüm eğlence etkinliklerini iptal ettiklerini söyledi. Özyiğit, “Bugün ulusumuz için acı bir gün. Toprak altında yerin 300 metre derinliğinde hayatlarını kaybeden o emekçi dostlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum ve gerçektende de kurtarılmayı bekleyen ve yaralı vaziyette hastanede olanlar içinde iyi haberler umuyorum, diliyorum” dedi.

Haber- Burak Karataş

Bartın Amasra’da meydana gelen maden faciası nedeniyle 4. Mersin Kusimato Sokak Sanatçıları Festivali kapsamında planlanan tüm eğlence etkinlikleri, müzikli programlar, sokak sanatçılarının konserleri ve Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenecek olan Can Gox konseri iptal edildi. 4. Mersin Kusimato Sokak Sanatçıları Festivali’nin kapsamında Kusimato sokağında 50’den fazla kurulan kermes standından gelen gelirler Amasra’da hayatını kaybeden maden işçilerin ailelerine bağışlanacak.  Açılış töreniyle başlayan festivalde, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve katılımcılar stantları tek tek gezdiler.

 

“MAALESEF BİR ACI OLAY GELİP BİR KENARINDAN BİZİ BULUYOR”

Yaşamın zor koşulları içerisinde yaşanan acı olaylar kendilerini üzüntüye boğduğunu aktaran Özyiğit, “Ne zaman bir etkinlik yapmaya kalksak, maalesef bir acı olay gelip bir kenarından bizi buluyor. Bu ülkede bu olayların terörün, iş kazaların sıfıra inmesi artık kaçınılmaz bir süreç. Bunların ortadan kalkması bu toplumu sağlıklı yaşam koşullarda yaşaması hepimizin ortak dileği. Çaresi var mı? Elbette var. Bunun gereğini yapmak gerekiyor. Dünya da on yılda bir duyduğumuz olaylar bizde birkaç yılda bir duyuluyor, gerçekleşiyor ve toplum olarak hepimiz büyük acıyı paylaşmaya yöneliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“GELİRLER HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN AİLELERİNE BAĞIŞLANACAK”            

Festivalin müzik, eğlence yer almadan bir panayır şeklinde gerçekleşeceğini belirten Özyiğit, “Stantlardan elde edilen gelirler hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlanacak. Bu sene 4’üncüsünü yapıyoruz aslında. Şehir dışından da festivale katılımlar oldu renklendi ve gelişmeye devam etti. Ama bunu bu şekilde yaşayacağız. Sokak sanatçıları festivali enerjisini artırarak devam edecek ve kentimizde kalıcı bir marka olarak devam edecek. Katılımları ve katkıları için herkese ben teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

DOĞAN: “ACIMIZI PAYLAŞIYORUZ”

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Berdan Doğan da “Şehir dışından yoğun katılımla hem ziyaretçi anlamında hem de stant anlamında kentimizin en canlı festivaline çok güzel hazırlandık. Her şey çok güzel gidiyordu ama ne yazık ki dün akşam ki olaydan sonra müzik ve eğlenceyi iptal ettik. Acımızı paylaşıyoruz, kaybettiğimiz dostlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralanan dostlarımıza acil şifalar diliyorum.

 

 “AŞAĞISI ÖLÜM, YUKARISI AÇLIK, ÖLÜM OLASILIK AÇLIK KESİN’ DEMİŞTİ BİR MADENCİMİZ” 

Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyon Başkanı Emre Öztürk ise; “Öncelikle Bartın’da hayatını kaybeden madencilerimize Allah’tan rahmet yakınları da sabır ve başsağlığı diliyorum. Kurtarılmayı bekleyen madencilerimizden de bir an önce müjdeli haberi almayı umuyorum. Yüz karası değil, kömür karası böyle kazanılır ekmek parası demişti Orhan Veli. Bir avuç kömür için ömürlerini veren madencilerimiz bunlar. Neden çalışıyorsunuz diye sorulduğunda ise ‘Aşağısı ölüm, yukarısı açlık, ölüm olasılık açlık kesin’ demişti bir madencimiz. Diliyorum ki bu şerlerden sonunda bir hayır doğar onlarında çalışma koşulları iyileşir, güvenli şartlarda çalışırlar. Tabi bu festival farklı bir festival. Ama bugün daha değişik bir formatta yapmak durumundayız. İptal edilmesi bile konuşuldu ama sonra düşündük ki biz Rotary olarak bu tip durumlarda duyarsız kalamıyoruz. Başkanımda onay verdi ve buradan elde edilecek gelirle madenci yakınlarına hayata kaybeden ailelerin yakınlarına bir nebze olsun destek olabilirsek bundan mutlu olacağız. Tekrar tüm hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet diliyorum” sözlerini kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA