Seçer: “Yaz oraya çakma otogar”




Tarih: 18 Ekim 2022 Salı 17:23


‘Muhtarlar Günü’ kapsamında muhtarla buluşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, ilçelerde hayata geçirdikleri hizmetleri tek tek anlatırken Erdemli ilçesi otogarı içinse ‘yılan hikayesi oldu’ dedi. Seçer, “Otogar yapma yetkisi Büyükşehir’in. Orada bekleme yeri diye bir yer yapıyormuşlar, Türkçesi çakma otogar demektir. Bu siyaseten nedir biliyor musunuz? ‘Büyükşehir başkanının bileğini bükeyim o yapamadı ben yapayım’ demek. E o zaman yaz oraya çakma otogar” dedi.

Haber- Emrah Birgül

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle muhtarlarla bir araya geldi. 7 ilçeden muhtarlar, Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan ve meclis üyelerinin yer aldığı ‘Muhtarlar Günü Etkiliği’nde; Seçer, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Altyapıdan sosyal hizmetlere, eğitimden sağlığa, tarımdan kadınların desteklenmesine kadar birçok alanda hayata geçirdikleri çalışmalarından bahseden Seçer; mahallelerdeki, beldelerdeki sorunların dile getirilmesi açısından muhtarların çok önemli olduğunu vurguladı.

 

“BİZ ÜLKEMİZİ SEVİYORUZ, VATANIMIZI SEVİYORUZ”

Muhtarların öneminde bahseden Seçer, “Muhtarlar Günü’nün amacı; muhtarların kendini hatırlatması. Ortak kaygı, ortak amaç için Mersin halkına hizmet ediyoruz. Biz birbirimize bağlıyız, biz birbirimizi sevmeliyiz. Hatta aşkla sevmeliyiz. Hizmet ettiği köylüsünün, mahallelisinin, vatandaşının karşısında Allah kimseyi mahcup etmesin. Onurlu insan için zor bir durum. Bizde onurumuzla bu bayrak altında liderimiz Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği doğrultuda halkımıza ilelebet bu cumhuriyeti yaşatarak hizmet edeceğiz, bunun sözüyle geldik. Önce misyonumuzu hatırlayalım, ben CHP’nin bir mensubuyum. Bu rozeti de onurla şerefle yıllardır taşıyorum. Çünkü Atatürk’ümün bu bayrak altında bu cennet vatanı kurtarıp bugünkü medeni düzen olan dünyanın en saygın düzeni olan cumhuriyeti kurduğu için Atatürk’ü seviyorum ve onun partisinde vatandaşlarıma hizmet etmeye gayret ediyorum. Bizim vatan sevgimizi sorgulamak, tribünlere oynamaktır. Biz ülkemizi seviyoruz, vatanımızı seviyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİZ BELEDİYEDEN SİYASİ, MEZHEPSEL, BÖLGESEL, SOSYAL AYRIMCILIĞI SÖKTÜK ATTIK”

Hizmeti herkese eşit götürdüklerini ifade eden Seçer, “İnsanlar bize itibar etti güvendi ve Mersin’de belediye başkanı olduk.  Aydıncık’ta da Ferhat Akdan belediye başkanı oldu. Bizim bundan sonraki görevimiz Aydıncık Belediye Başkanı AK Parti rozetini bir yere bırakmak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin rozetini bir yere bırakmak. Ama o rozet kalbimizdedir. Bizim ruhumuzdadır, bizim şerefimizdir, onurumuzdur. Ama hizmet herkese eşittir, adalettir. Benim her zaman iddia ettiğim bir şey var. Biz belediyeden siyasi, mezhepsel, bölgesel, sosyal ayrımcılığı söktük attık. Biz hizmetlerimizde hangi bölgeden, hangi partiden, kime oy vermiş gibi şeyleri görmeyiz. Peki, soruyum muhtarlarıma 3,5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi sizlere hizmet ederken böyle bir yaklaşım içerisinde sizlere geldiğini gördünüz mü?  Ya da duydunuz mu? Hissettiğiniz noktada biz kendimizi sorgularız. Biz ayırmadan hepinizi seviyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AĞLAYAN BİR BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLİM”

“Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz” şeklinde dikkat çeken Seçer, “Belediyemiz iyi durumda çok şükür. Ağlayan bir belediye başkanı değilim. Şikayet eden biri değilim. Şikayet etmek başka, hakaret etmek başka, tenkit etmek başka. Ben tenkit ediyorum. Diyorum ki, belediyelere karşı hükümetin bazı uygulamalarında ayrımcılık görüyoruz, yaşıyoruz” diye konuştu.

 

“OTOGAR İÇİN YER TAHSİSİ BEKLİYORUZ”

Erdemli’de otogar meselesinin de olduğunu ifade eden Seçer, yer tahsisi yapıldığında çalışmalara başlayacaklarını belirterek, “Erdemliler otogarı istiyor mu? İstiyor, bakın alkışladınız. Bende istiyorum. Kim istemiyor. Bizim orada bir yerimiz var. Ön tarafta ilçe belediyesinin de bir yeri var. Başkan yine duyacak diyecek ‘Büyükşehir başkanı yine konuşuyor’ Mecliste de bunlar çok gündeme geldi. Otogarı Büyükşehir mi yapar gelin yardımcı olun. Bir türlü aşamadık. Şimdi bizim arazimizin üstünde Milli Emlak’ın bir yeri var. Onun tahsisini bekliyoruz, inşallah gelir yoksa bizim 1 yılımızı almaz. Erdemlilere şu anda otogar müjdesi veremiyorum ama Milli Emlak’tan istediğimiz yerin tahsisi geldiği noktada bizim araziyle birleştirip hemen otogarı Erdemlilerin hizmetine sokacağız. Bunun sözünü zaten daha önce vermiştik. 

 

AKDAN: “HEPİMİZİN BİR ORTAK AMACI VAR, HİZMET ETMEK”

Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Akdan ise; “Gerek biz belediye başkanı gerek siz muhtarlar hepimizin bir ortak amacı var. Memleketimize hizmet etmek amacımız var. O doğrultuda gerek Büyükşehir gerek ilçe belediyeleri koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bunun partisi falan olmaz. Hizmet üretmektir, hizmet üretirken de birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız sürece de Allahın izniyle en güzel hizmetleri sunarız. Biz ilçe belediyesi olarak Büyükşehir belediyemiz ile ortak bir şekilde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA