2022 OZM Eğitim Seminerleri tamamlandı




Tarih: 21 Ekim 2022 Cuma 15:13


Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Zararlılarıyla Mücadele (OZM) Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen 2022 Yılı OZM Şubesi teorik eğitim çalışmalarının ikinci kısmı olan arazi uygulama eğitimi tamamlandı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçının da zaman zaman bulunduğu OZM Eğitimi, Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam koordinasyonunda, OZM Şube Müdürü Veysel Önen ve Şube Teknik Personeli Ömer Türkleş, Ersin Tuncay Sarı ve Entomolog Mehmet Kaplan tarafından, göreve yeni başlayan Aday Orman İşletme Şeflerine, 1 gün boyunca arazide uygulamalı olarak verildi. Yapılan arazi uygulama eğitiminde orman zararlılarıyla mücadele kapsamında biyolojik, biyoteknik, mekanik mücadele yöntemleri ve usulleri hakkında, Damga ve nakliye çalışmalarında dikkat edilecek esas ve usuller, ormanların kanun dışı müdahalelerden korunmasında başta açma-İşgal suçları olmak üzere orman suçları çalışmalarında dikkat edilecek esas ve usuller, ormanların kanun dışı müdahalelere karşı izlenmesinde kullanılan fotokapan kurulumu ve OZM Böcek üretim laboratuvarında gerçekleştirilen iş ve işlemler hakkında genç mühendislere uygulama yaptırıldı. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA