‘Hayat Boyu Öğrenme Kurumları’ kursiyer sayısında bir rekora imza attı




Tarih: 21 Ekim 2022 Cuma 16:43


Yılın Milli Eğitim Müdürü Adem Koca öncülüğünde gerçekleşen ‘Mersin Hayat Boyu Öğrenme Kurumu’ son 6 yılda içerisinde 2022 yılında tüm yılların rekor kursiyer sayısına ulaştı. Bu yıl toplamda 417 bin 909 kursiyer sayısına ulaşan‘Hayat Boyu Öğrenme Kurumları’ bir rekora imza attı.

Haber-Fatih Dönmez 

Mersin’de 14 halk eğitimi merkezi, 1 olgunlaşma enstitüsü olmak üzere 15 hayat boyu öğrenme kurumu bulunuyor. Hayat boyu öğrenme kurumlarında 73 alanda 3 bin 800’den fazla kurs yer alıyor. Bu kurumlarda kursiyer sayısı 2017 yılında 143 bin 361, 2018’de 160 bin 117, 2019’da 184 bin 404, 2020’de 103 bin 422 ve 2021’de 99 bin 843 iken 2022 yılında ise 417 bin 909’a ulaştı. Bu kursiyer sayılarıyla bir rekora imza atan Hayat boyu öğrenme kurumları, vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda kurs çeşitliliği artmaya devam ederken kursların yanı sıra, eğitim öğretim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalmış vatandaşlar için Açık Öğretim Okullarının iş ve işlemleri de yürütülüyor. Öte yandan mezun öğrencilere yönelik açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları sayesinde öğrencilere üniversite sınavlarına ücretsiz olarak hazırlanma imkanı sağlıyor.  

 

“BİRBİRİNDEN FARKLI PROJELER HAYATA GEÇİRİLİYOR”

Mersin Hayat Boyu Öğrenme Kurumları olarak bölgede ilk ve tek olarak ‘Çömlekçilik’, ‘Muz Lifi İşletmeciliği’, ‘Bağlama Yapım ve Tamir Kursu’ gibi kurslar açıyor. Ayrıca hayat boyu öğrenmenin tanıtılması ve vatandaşların sosyo-ekonomik durumlarına katkı sağlamak amacıyla birbirinden farklı projeler hayata geçirmeye devam ediliyor. ‘Hayat Boyu Öğrenme İndirimi’ Projesi ile kurumlarında kursa katılan kursiyerler Mersinli esnaflar tarafından belirli oranlarda indirim uygulanıyor.  ‘Kursiyerler Çocuklarla Buluşuyor’ projesi ile her hafta cuma günü bir köyde çocukların saç bakımları yapılıyor. Faaliyete geçen Mobil(gezici) Kurs Merkezi sayesinde tüm vatandaşlar kurslara kolaylıkla erişmesine olanak sağlanıyor. Bu kurslar hakkında konuşan Koca: “Bu tarihi başarının mimarı değerli öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz. Hep beraber çok daha güzel işlere imza atacağız.” dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA