Mersin’in orman yolları ağ planları ile yangın emniyet yol planları tamamlanıyor




Tarih: 25 Ekim 2022 Salı 14:47


Ormanların çok yönlü fonksiyonel faydalarının hizmete sunulmasına yönelik; dere, yamaç, bağlantı yolları gibi birçok ana ve tali yolun yapımı ‘Orman Yolları Ağ Planları’ dahilinde yapılmaktadır.

Sayısal arazi modeli, coğrafi bilgi sistemi ve 292 sayılı ‘Orman Yolları Planlaması Yapımı ve Bakımı’ tebliği dikkate alınarak 9 orman işletme müdürlüğüne bağlı toplam 66 orman işletme şefliğinde 2022 yılına kadar 49 adet orman yolu ağ planlarının yenileme çalışmaları tamamlandı. 2022 yılında da geriye 17 işletme şefliğinin sayısal olup Orman Bilgi Sistemiyle (ORBİS) uyumlu olmayan yol ağ planları yenilenmesi için ihale edilmiş olup 10 adeti gerçekleşmiş ve 7 adetinin yapımı devam etmektedir. Böylelikle 66 işletme şefliğin yol ağ planları yenilenmiş olacaktır. Ayrıca bölge müdürlüğünün yangın emniyet yol ağ planı 23 adet olup 1999 yılında yapıldığından sayısal olarak güncellenmesi ihtiyacı bulunmaktadır. Bu kapsamda öncelikli olarak belirlenen 16 işletme şefliğinin yangın emniyet yolu ağ planları yenilenmesi çalışmaları devam etmektedir. Geriye kalan ve yangına hassas İşletme şefliklerinin planları ise 2023 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA