Ayaklarınızın dili refleksoloji masajıyla çözülüyor




Tarih: 26 Ekim 2022 Çarşamba 14:41


Alternatif tedavi adı verilen terapilerin arasında yer alan Refleksoloji ayaklara uygulanan basınç ve masajla enerji akışını sağlıyor. Akademik eğitimli ve sertifikalı Divan Mersin’in uzmanları tarafından uygulanan refleksoloji masajı ayakları rastgele ovmaktan farklı bir niteliğe sahip.

Haber – Fatih DÖNMEZ

Halk dilinde ‘ayak masajı’ olarak bilinen refleksolojinin, yaklaşık 5 bin yıl önce Çin’de akupunkturla aynı dönemlerde doğduğu sanılıyor ve bu yöntemin çeşitli kültürlerde kadim zamanlardan beri uygulandığı biliniyor. Refleksolojiye ait en eski belgeler MÖ. 2500-2300 yıllarında Mısır’da bulunuyor. Yoğun iş temposundan sıyrılmak, bedenimizi rahatlatmak için çoğu zaman tercih edilen refleksoloji masajı Divan Mersin'in uzman elleri tarafından yapılıyor. Refleksoloji sayesinde ayakta gerekli yerlere uygulanan basınç ve masajla enerjinin akışı sağlanıyor. Düzenli yapılan refleksoloji seanslarıyla vücut enerjisindeki tıkanıklıkların giderildiği, enerjinin vücuda dengeli bir biçimde yayılmaya başladığı ve dolayısıyla kan dolaşımı sorunlarının ortadan kalktığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Reflesoloji ile lenf sistemi görevini daha iyi yapıyor ve vücuttaki toksinler hücrelerden daha kolay atılıyor. Refleksolojinin astım, baş ağrısı, sindirim, yüksek tansiyon, idrar torbası ve böbrek sorunlarına da iyi geldiği biliniyor. Diyabet hastalarının masajdan kaçınması gerektiğinin ve hamileliğin özellikle ilk üç ayında uygulanmadığının, varisli ve yaralı ayaklara refloksoloji yapılmadığının altı çiziliyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA