SAHA EXPO Fuarı’nda Mersin de ‘SAHA’ya indi




Tarih: 27 Ekim 2022 Perşembe 17:11


Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul’un düzenlediği ‘SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’, İstanbul Fuar Merkezi’nde SAHA Mersin’in de katılımıyla ile açıldı. Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde açılan standa; Mersin firmalarından Tevi Elektrik, Berdan Civata Enerji, Koyuncu Çelik, Salt Cam, Teknopars Makine, Epati Siber Güvenlik Teknolojileri, Özeniş Makine ve Kayacı yer aldı.

Haber - Behzat Ö. Beyazlar

SAHA EXPO 2022 Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla kapılarını açtı. 57 ülkeden 250 yabancı ve 750 yerli firmanın katıldığı fuarda, Mersin’de ‘SAHA Mersin’ adıyla stant açtı.  Fuar alanındaki stantlarını gezen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Sadık Piyade ve Beylikdüzü OSB Başkanı Adnan Keleşoğlu SAHA Mersin’inin standını da ziyaret etti. Bu ziyaretlerinden dolayı Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.

 

VARANK: “AR-GE ÖNEMLİ”

Fuarın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Ciromuzu 1,3 milyar dolardan 10 milyar dolara, Ar-Ge harcamalarını 50 milyon dolardan 1,5 milyar dolara yükselttik. Katma değerin anahtarı olan Ar-Ge kısmına özel parantez açmak istiyorum. Bu sektörde iyi bir fikre, iyi bir sermayeye ya da kalifiye insan kaynağına sahip olmak tek başına başarıyı getirmiyor. Ar-Ge konusunda yeterli değilseniz, bu alana yatırım yapmıyorsanız diğer tüm yetkinlikleriniz zamanla yok olmaya mahkumdur” şeklinde konuştu.

 

Keleş: “TEKNOLOJİLERİN ULUSLARARASI ARENAYA ÇIKTIĞI BİR FUAR”

SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, fuarın açılışının konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye için savunma, havacılık ve uzay alanında dünya rekabetinde yer almak çok önemli bir konuma geldi. Artık yüksek teknoloji yetmiyor, bunları yerli kaynaklarla üretebilir hale getirmek gerekiyor. Saha EXPO, sanayi, endüstriyel ve teknolojik ihtisas boyutuyla, bir dünya markasına dönüştü. Türkiye’nin marka ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Saha EXPO yenilikçi teknolojilerin Türkiye’nin marka değeri olan teknolojilerin uluslararası arenaya çıktığı bir fuar.”

 

İKİNCİ: “YENİ ÜRÜNLERİMİZİ İLK DEFA BURADA GÖRÜCÜYE ÇIKARMA ŞANSI BULACAĞIZ”

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ise yaptığı konuşmada Saha Expo’nun en önemli özelliği Türk savunma sanayini oluşturan firmalarımızın uluslararası sözleşmeler imzaladığı, yeni ürünlerini tanıttığı bir fuar olması. Burada temel Türk savunma sanayi ürünlerine olan ilgiyi arttırmak. Savunma sanayi ve havacılıkla ilgili yeni ürünlerimizi ilk defa burada görücüye çıkarma şansı bulacağız” diye konuştu.

 

GÜLERYÜZ: “STM OLARAK İNSANSIZ DENİZALTINI ÖN PLANA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Saha İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz ise, askeri ve denizcilik alanında görüştükleri farklı ülkelerden firmaların olduğunu ifade ederek, “Buradaki katılımcı ülkeler ile detaylı toplantılar yapıyoruz. Fuarda Türkiye’deki savunma ve havacılık alanında hizmet edebilecek ekosistemdeki bütün firmaların bir araya geldiği güzel bir ortam var. STM olarak insansız denizaltını ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Dünyada kendi denizaltısını tasarlayan 5-6 ülke var, Türkiye’de bunlardan biri” diye konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA