Göçmen Balık Pazarı, hayata geçti




Tarih: 30 Ekim 2022 Pazar 15:28


Vatandaşların taze balığa uygun fiyatlarla ulaşabilmesi amacıyla Yenişehir Belediyesi, Göçmen Balık Pazarı’nı hayata geçirdi. Balık Pazarı’nın açılışında konuşmasını gerçekleştiren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Burası önemli bir tesis. Yenişehir’imize ve Mersin’imize en yakışanı olsun diye uğraşıyoruz. Bu tesisin açılışındaki amacımız; insanlar için çok önemli bir besin kaynağı olan deniz ürünlerine en hesaplı biçimde ulaşması, en kaliteli biçimde ulaşmanızı arzu ettik” dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Göçmen Balık Pazarı’nın açılış töreni yapıldı. Bin 800 metre kare alan üzerine inşa edilen Göçmen Balık Pazarı, toplamda 8 balık dükkanı yanı sıra pişirim fırını, manav, beyaz ve kırmızı et satışı yapan dükkan ve kafeteryadan oluşuyor. Aynı zamanda Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de yeri mevcut olacak. Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Elbette halk bizi hizmet için seçti. Bizde o hizmetleri yerine getirmekle mükellefiz. Burada yaptığımız çok bir şey değil. Şunu yapmaya çalışıyoruz. En güzeli olsun, en kalitelisi olsun. Burada da sizler yakından göreceksiniz, daha çok o tespitleri sizler yapacaksınız. Ama o kaliteyi de yakaladığımızı düşünüyoruz. Bunun alt yapısını hazırladık. Esnafımızla buraya gelip bu dükkanları kiralayan esnafımızla konuştuk. Arkadaşlarımız tam bir takım oldular. Rekabetiniz birbirinizle değil, rekabetiniz kaliteyi daha yukarıya çıkarmak. Hesaplı, kitaplı satmak. Vatandaş gelip buradan gelip buradan alış verişini yapsın. Burası Mersin’in merkezinde en önemli balık satış noktası olsun” ifadelerini kullandı.

 

“ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE DİREK SATIŞ NOKTASI KURUYORUZ”

Sözlerine devam eden Özyiğit, Muğdat Cami’nin karşısında da bir tesis daha gerekleştirdiklerini ifade ederek, “Orada bu kaliteyi belki yakalayamadık. Ama orada da şunu yapmaya çalışacağız. Üreticiden tüketiciye direk satış noktası şeklinde bir organizasyon kuruyoruz. Onu da vatandaşımızın ürüne ucuz ulaşabilmesi noktasında bir çaba olacak. O gayret içerisindeyiz.  Görüyoruz ki hayat gerçekten çok zor. Fiyatlar ateş pahası, maaşlar yetmiyor. Bütün bu zorlukların farkındayız. Yerel yönetimler olarak insanların birlik ve beraberlik içerisinde davranmasını, üretimden gelen gücünü kullandığı gibi tüketimden gelen gücünü de kullanacağı organizasyonlar yapma noktasında bir çaba içerisinde olacağız. Bu tesiste esnafımız hemen bir ikramda bulunacağını biliyorum. Şimdiden onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“DİKİZ AYNASINA BAKARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ”               

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın günün anlam ve önemine de değinen Özyiğit, “Bugün ulu önderimizin bize emanet ettiği bu ülkeyi, bize bağışladığı o değerleri daha da yukarıya taşıyarak ileriye gideceğiz. Geriye bakmak yok. Dikiz aynasına bakarak bir yere varamazsınız. Onun için ileriye bakacağız” dedi.

 

“BU GÜZEL ESERİNİN AÇILIŞI YAPMAK, BİZİM İÇİNDE ÇOK ANLAMLI”

 CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ise, “Bugün ulusumuz için çok önemli günlerden bir tanesi. Cumhuriyet Bayramımızın 99. Kuruluş yıl dönümü. Böyle anlamlı bir günde bu kadar güzel bir hizmeti açmak. Yenişehir Belediye Başkanımızın gerçekten yaptığı bu güzel eserinin açılışı yapmak aslında bizim içinde çok anlamlı. Bütün emperyalist güçlerin ellerindeki süper silahlara ekonomik güce rağmen halkın direnişiyle halkın önünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğiyle kurtulan ülkemizin Cumhuriyet ile taçlandığı bugün de belediyelerimizin gerek iktisadi, gerek kültürel sanatsal faaliyetleri bizi buluşturuyor” şeklinde konuştu.

 

“GÖÇMEN BALIK PAZARI HAYIRLI OLSUN”

Gökçel, “Bu güzel semtte Mersin kültürüne uygun bir balık pazarının yapılmasında burada insanlarımızın kültürünü yaşatmasında katkısı olan başta Yenişehir Belediye Başkanımıza, onun çalışma arkadaşlarına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada Göçmen Balık Pazarı’nda faaliyet gösterecek iş yerleri sahiplerine de hayırlı bereketli olsun diyorum. Tekrardan Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Göçmen Balık Pazarı hayırlı olsun” sözlerini kullandı.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA